zugspitze-sued-2016_05-20-0820

Een echt geweldig mooi winters plaatje op de Zugspitze vanochtend. Klik hierrr voor een hoge resolutie versie om bij weg te dromen. Ja heel Europa is fors koud momenteel. En gisternacht sneeuwde het flink.

avoriaz

Alke van hotel Esprit Montagne in La Chapelle Abondance meldde sneeuw vanaf 1300m en bijna 20 cm op 2000m! Hierboven Avoriaz.

berner2005

Berner Oberland vanochtend.

zondagkut

Ik moet even uitleggen waarom het vandaag regent terwijl ik voor vandaag en morgen een mooie dag had beloofd. De reden is dat een bewolkingsband die eerder nog over de Noordzee zou blijven hangen toch over de Lage Landen is geschoven. En helaas blijft dat ook morgen zo. Dat het zondag (zie kaart) beroerd zou worden wisten we al.

tempszondag

Ondertussen is het mnet ten oosten van die bewolkingsband HÉÉRLIJK!

maandagsneeuw

En die oost-west scheiding blijft als er maandag weer een pluk kou tegen de Alpen klapt. Je ziet: Polen is the place to be! Of Slowakije. Of Hongarije. Maandagochtend weer sneeuw vanaf 1500m!

blijftzo

En het slechte nieuws is dat er enerzijds kansen zijn op een “ontsnapping” met zicht op zonnige dagen met +25ºC. Het meest waarschijnlijk is echter dat de huidige situatie in stand blijft. Dat dus de depressie op de oceaan te dichtbij ligt om warme lucht naar de Lage Landen te blazen. Dat wil zeggen: die lucht is wel zachter maar omdat de zon niet kan schijnen wordt het niet echt aangenaam. Hopelijk in het weekeinde beter nieuws van het modellenfront.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

12 reacties

Gesloten voor reacties.