Maart roert zijn staart en wel op de allerlaatste dag van de maand als iedereen al bezig is met zijn kwartaalaangifte omdat je als ondernemer verder toch niets te doen hebt (ik weet het nog genoeg mensen zijn gewoon druk aan het werk). Maar de weergoden zijn ons goed gezind. Heel snel al komen we op aangenaam terrasjesweer. Exact over een week wordt +20ºC berekend.

Maar nu dus eerst ff dit! Zoals in Zell am See Kaprun.

En zeker is dit niet handig voor de land- en tuinbouw.

OK dit is waar we nu staan. De kaart hierboven laat zien hoe de kou door drukt naar de Balkan.

En de tweede push komt er meteen achteraan als geleidelijk de depressie over Scandinavië opzwelt en de boel op het continent overneemt. Kans op lichte sneeuw daarbij… maar… het lijkt geen volledige Arctische uitbraak te gaan worden want…

…. het hoog neemt de boel weer over met de kern over Berlijn en het lijkt dan dat aan de westflank warmte gaan opstromen.

Met als hoogtepunt exact over een week een maandag met een zeer zachte zuidwestelijke stroming.

Het Amerikaanse model berekent twintig graden in Brabant en Vlaanderen.

het Europese model is nog warmer met twintig graden langs de hele oostgrens.

En dan hebben we nog de cliffhangers…. het Amerikaanse model in een twijfelgeval tussen westcirculatie en toch een krachtig Russisch hoog…

En het Europese model eindigend met een hele pittige frontpassage in Nederland. Dus toch maar weer lekker op de kortere termijn kijken en de voorpret op volgende week maandag nemen! Die 20 graden…. die komen er wel.


Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

31 reacties

Gesloten voor reacties.