Maart roert zijn staart en wel op de allerlaatste dag van de maand als iedereen al bezig is met zijn kwartaalaangifte omdat je als ondernemer verder toch niets te doen hebt (ik weet het nog genoeg mensen zijn gewoon druk aan het werk). Maar de weergoden zijn ons goed gezind. Heel snel al komen we op aangenaam terrasjesweer. Exact over een week wordt +20ºC berekend.

Maar nu dus eerst ff dit! Zoals in Zell am See Kaprun.

En zeker is dit niet handig voor de land- en tuinbouw.

OK dit is waar we nu staan. De kaart hierboven laat zien hoe de kou door drukt naar de Balkan.

En de tweede push komt er meteen achteraan als geleidelijk de depressie over Scandinavië opzwelt en de boel op het continent overneemt. Kans op lichte sneeuw daarbij… maar… het lijkt geen volledige Arctische uitbraak te gaan worden want…

…. het hoog neemt de boel weer over met de kern over Berlijn en het lijkt dan dat aan de westflank warmte gaan opstromen.

Met als hoogtepunt exact over een week een maandag met een zeer zachte zuidwestelijke stroming.

Het Amerikaanse model berekent twintig graden in Brabant en Vlaanderen.

het Europese model is nog warmer met twintig graden langs de hele oostgrens.

En dan hebben we nog de cliffhangers…. het Amerikaanse model in een twijfelgeval tussen westcirculatie en toch een krachtig Russisch hoog…

En het Europese model eindigend met een hele pittige frontpassage in Nederland. Dus toch maar weer lekker op de kortere termijn kijken en de voorpret op volgende week maandag nemen! Die 20 graden…. die komen er wel.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

31 reacties

Gesloten voor reacties.