Zell am see
Lees verder >

Boek nu een prachtige zomervakantie.

Skiën, touren en vliegen... ontdek de mogelijkheden van Loser.

Die tauplitz
Lees verder >

Wandelen, mountainbiken of gewoon genieten. De mooiste momenten beleef je hier.

Wandelen, fietsen, uitrusten aan een prachtig hutje en genieten van het uitzicht!

In een week van sneeuw naar +20ºC terrasjesweer

check ook eens

31 Reacties

 1. Martijn sonnenberg schreef:

  terrasjesweer is momenteel niet het juiste woord vrees ik. Beter zou zijn: op het balkon/in de tuin zit weer… 🙂

  • Marlies W schreef:

   Haha inderdaad! Nou ja ook dat is heerlijk, we bouwen ons eigen terrasje! Ben benieuwd. Hier in N Holland loopt de temperatuur altijd wat achter maar met iets minder dan 20 graden zijn we ook al dik tevreden. Als die koude wind er maar uit gaat! Kijken jullie trouwens ook nog naar de webcam beelden van je favoriete gebied? Dromen over volgend seizoen!! Blijf gezond.

   • OpAart schreef:

    Ja ja, ik kijk nagenoeg elke dag 🙂 . Als zelfkastijding. Op laatste moment moest ik mijn wintersportvakantie afblazen, vandaar.
    Dromen over volgend seizoen? Ik ben bang voor een nachtmerrie. Ik geloof er op dit moment echt helemaal niets van, dat ‘we’ op oude voet verder kunnen gaan met die manier van vakantie vieren. Hoe wel? Tijd zal het leren.

 2. Remko schreef:

  @Hajo. Mondkapjes op bij winkelen in Oostenrijk. En Nederlandse skiërs in Tirol mogen naar huis mits Corona vrij. Maatregelen Nederland verlengd. Morgen meer maar ik verwacht met nog twee weken. Ze tillen het over Pasen heen. Maar het zou met niet verbazen dat ze het zekere voor het onzekere nemen en het verschuiven na 5 mei om zekerheden in te bouwen rondom mogelijke spontane herdenkingen op 4 en feestjes rondom 5 mei. Het is toch te gek voor woorden dat er nog steeds jongelui zijn die de regels aan hun schoentjes lappen en mensen belagen en zelfs in elkaar slaan als er iets over gezegd wordt. En, jammer om het te moeten zeggen, mensen die wij altijd warm omarmen en verwelkomen. En of het nu derde of vierde generatie is, maakt niets uit. Keihard optreden. Ze lachen om boetes.
  En de buitjes hier houden de middag nog wel aan. Natte sneeuw nog niet gezien.

 3. Hajo schreef:

  Ja waanzin. Mondkapjes. Ik begin te overwegen naar Nederland terug te keren. Dit is groter dan de beste intenties.

  • Tjeerd schreef:

   Snap jou wel Hajo,
   Maar wat zou het jammer zijn, net nu je zo goed bent begonnen om jouw droom uit te zien komen in Tirol. Wij hebben onze emigratieplannen om te verkassen naar Tirol ook al uit ons hoofd gezet, helaas. Andere zaken zijn nu meer belangrijk

 4. peter schreef:

  Na een nacht intensief beregenen staat alles ook weer klaar voor de volgende spannende nacht.
  Ik heb het al vaker gemeld hier maar altijd weer mooi om te zien hoe de temperatuur op en neer gaat .
  Zomaar binnen een paar minuten van rond 0 naar minus 2. Snel alles aan zetten maar dan blijkt dat op een ander perceel het al een tijdje vriest. Pomp vastgevroren. Snel warm water ophalen en ja de pomp draait weer tot de volgende ochtend 10 uur.
  De aankomende nachten zullen ook wel weer verrassingen in petto hebben.

 5. Tjeerd schreef:

  Stof om over na te denken….

  Het Corona-virus reisde de hele wereld rond vanuit Wuhan, maar bereikte Peking en Shanghai niet … kan iemand dit verklaren ?
  Ziet er zo logisch uit … Tenslotte crashte de Chinese aandelenmarkt niet … Amerikaanse en Europese markten deden dat wel …
  Vernietig andere markten en bereid je voor om ze op alle mogelijke manieren over te nemen
  Hoe kan je de wereld snel domineren?

  HET GEWELDIGE CHINESE PLAN
  1. Maak een virus en het tegengif.
  2. Verspreid het virus.
  3. Een demonstratie van efficiëntie, het bouwen van ziekenhuizen in een paar dagen. China was immers al voorbereid met de projecten, het bestellen van de apparatuur, het inhuren van de arbeid, het water- en rioleringsnetwerk, de geprefabriceerde bouwmaterialen en een indrukwekkend volume opgeslagen.
  4. Veroorzaak chaos in de wereld, te beginnen met Europa.
  5. Leg snel de economie van tientallen landen plat
  6. Stop productielijnen in fabrieken in andere landen.
  7. Zorg ervoor dat de beurzen dalen en koop bedrijven tegen een spotprijs.
  8. Beheers snel de epidemie in uw land. China was tenslotte al voorbereid.
  9. Verlaag de prijs van grondstoffen, inclusief de prijs van olie die u op grote schaal koopt.
  10. Ga snel weer aan de slag terwijl de wereld stilstaat. Koop wat je tijdens de crisis goedkoop hebt onderhandeld en verkoop het duurder in landen die hun industrie hebben verlamd.
  PS: Lees het boek van de Chinese kolonels Qiao Liang en Wang Xiangsui uit 1999, “Unrestricted Warfare: China’s master plan to America “, op Amazon. Het is er allemaal.
  Het overwegen waard ..

  Denk hier eens over na …
  Waarom zijn Rusland en Noord-Korea bijna volledig vrij van Covid-19? Omdat ze een trouwe bondgenoot van China zijn. Bijna geen gevallen gemeld uit deze 2 landen. Aan de andere kant worden Zuid-Korea / Verenigd Koninkrijk / Italië / Spanje enz zwaar getroffen. Hoe komt het dat Wuhan plotseling vrij is van het dodelijke virus?
  China zal zeggen dat hun drastische aanvankelijke maatregelen die ze hebben genomen zeer streng waren en Wuhan werd opgesloten om de verspreiding naar andere gebieden in te dammen. Ik weet zeker dat ze de Anti dode van het virus gebruiken.
  Waarom werd Peking niet geraakt? Waarom alleen Wuhan? Interessant om over na te denken, toch? Nou .. Wuhan is nu open voor zaken. Amerika en alle bovengenoemde landen zijn financieel verwoest. Binnenkort zal de Amerikaanse economie instorten zoals gepland door China. China weet dat het Amerika NIET militair kan verslaan.

  HET MEEST KRACHTIGE land ter wereld. Dus gebruik het virus … om de economie lam te leggen en de natie en haar defensiecapaciteiten te verlammen. Ik weet zeker dat Nancy Pelosi hierin een rol heeft gespeeld. . om Trump omver te werpen. De laatste tijd vertelde president Trump altijd hoe de GROTE Amerikaanse economie op alle fronten verbeterde.
  De enige manier om zijn visie om “MAAK AMERIKA OPNIEUW GROOT” te vernietigen, is door een economische ravage aan te richten. Nancy Pelosi was niet in staat Trump te verslaan door afzetting. … dus werkt samen met China om Trump te vernietigen door een virus vrij te geven. De epidemie van Wuhan was een showcase.
  De Chinese president Xi Jinping … droeg gewoon een eenvoudig RM1-gezichtsmasker om die getroffen gebieden te bezoeken. Als president zou hij van top tot teen moeten worden bedekt … maar dat was niet het geval. Hij was al geïnjecteerd om schade door het virus te weerstaan … dat betekent dat er al een remedie was voordat het virus werd vrijgegeven.

  Sommigen vragen zich misschien af … Bill Gates had de uitbraak in 2015 al voorspeld … dus de Chinese agenda kan niet waar zijn. Het antwoord is. … JA … Bill Gates voorspelde het. .maar die voorspelling is gebaseerd op een echte virusuitbraak. Nu vertelt China ook dat het virus ruim van tevoren was voorspeld. … zodat de agenda goed zou meespelen om die voorspelling te evenaren. China’s visie is om de wereldeconomie te beheersen door nu aandelen op te kopen uit landen die op de rand van een ernstige ECONOMISCHE INEENSTORTING staan.
  Later zal China aankondigen dat hun medische onderzoekers een remedie hebben gevonden om het virus te vernietigen. Nu heeft China aandelen van andere landen in zijn arsenaal en deze landen zullen binnenkort slaaf zijn van hun meester … CHINA.

  Denk er gewoon over na …
  De dokter die dit uitbracht is tot zwijgen gebracht door de Chinese autoriteiten …

  • Joalie schreef:

   Wauw.. hier ben ik even stil van.. klinkt als het script van een James Bond film waarbij 007 gefaald heeft.

  • Mark (Breda) schreef:

   Tjeerd….ik zal niet zeggen dat het niet zo is. Patient Zero is nooit gevonden….maar als het lab die patient Zero is, wil je dat ook niet.

   Overigens verweert de VS zich ertegen. Trump wil niet voor niets al met pasen weer alles opengooien. Daarmee offert hij levens op om de economie te redden. En eerlijk gezegd….als je op lange termijn kijkt zou dat in totaliteit wel eens voordeliger zijn al moet je dan wel je emotie goeddeels uitschakelen.

  • Martijn sonnenberg schreef:

   nogal ver gezocht. Lijkt me niet het meest veilige plan ter wereld om te gaan experimenteren met een dodelijk virus in de algehele populatie. Vaccin/behandeling in huis of niet. Bij een mutatie bijt het je in de kont…

  • Hjs schreef:

   Wat een kul. China is enorm Afhankelijk van de rest van de wereld voor de afzet. Ze kunnen nu hun productie niet kwijt. Dus de boel kan wel weer draaien daar, verkopen kunnen ze niks.
   Dalende beurzen, de Beurzen in China dalen niet omdat ze al jaren ook niet gestegen zijn. Vergelijken met de westerse beurzen gaat volkomen mank, er viel weinig in te storten.
   Dan de uitbraak, China is een enorm land met op veel plekken nauwelijks verplaatsing. Jonge mensen die grote steden zijn werken, zien hun familie soms jaren niet. Dus het virus wordt gewoon niet overal gebracht.
   Ze zitten nu trouwens wel met het probleem dat ze het virus “importeren”, wat hun contacten met het westen weer erg moeilijk maakt. Niet Chinezen in China worden gemeden als de builenpest. Das lekker handelen 😉
   Ook China is hier gewoon een verliezer.

 6. Remko schreef:

  Laten we het over het weer hebben. Komend weekend toch niet zulke hoge temperaturen en weer nachtvorst.

 7. sanco schreef:

  Tsja, wat lijkt de wintersport in Fiss begin februari nu toch een eind weg. Toen 2 dagen regen in het dorp, waar je dan van baalt, maar wat zegt dat als je het vergelijkt met de ellende nu. Afgelopen dagen hier in het noordelijk kustgebied vaak een gure wind uit de koude hoek. Echt vies koud zeg maar. Gelukkig wel eindelijk droog weer, zodat we weer wat kunnen wroeten in de tuin en op het land. Je ziet aan alles dat het voorjaar aanstaande is, maar het moet hier eerst nog een paar graden warmer worden, misschien met een buitje regen, voor alle knoppen open springen. @Joke, wat een heerlijke plaat, je zou toch zo je latten weer uit het rek halen… maar goed, verder zitten jullie daar hoog en droog, en dat is voor nu geen gekke oplossing lijkt me.
  Het zal een vreemd voorjaar en zomer worden. Anders dan anders. Veel zaken nog onduidelijk en niet te plannen, maar vooralsnog gezond, en daar moeten we dan maar wat offers voor brengen. En voor wat betreft al die conspiracy theorieen, ik geloof daar niet in. Laten we gewoon nuchter blijven en elkaar niet allerlei zaken aanpraten. Het is zo al lastig genoeg.
  Sterkte aan allen, ieder in zijn eigen situatie en omstandigheden, om hier doorheen te komen.

 8. Remko schreef:

  Maandverwachting april. Normale maand met weinig uitschieters. Bron: weeronline. Gemiddelde temperatuur ruim Negen graden. Jammer voor indammen Corona.

 9. Loos alarm schreef:

  “”HET GEWELDIGE CHINESE PLAN
  1. Maak een virus en het tegengif.”
  Beide mislukt ,,virus is minder dodelijk dan een ordinair griepje wat elk jaar langskomt … Tegengif ,als het er komt komt het niet uit China.

  2. Verspreid het virus.
  Gebeurt al 100 den zoniet duizenden jaren op een geheel natuurlijke wijze ?

  3. Een demonstratie van efficiëntie, het bouwen van ziekenhuizen in een paar dagen. China was immers al voorbereid met de projecten, het bestellen van de apparatuur, het inhuren van de arbeid, het water- en rioleringsnetwerk, de geprefabriceerde bouwmaterialen en een indrukwekkend volume opgeslagen.

  Bekijk de video in timelap hoe het ziekenhuis gebouwd werd ,,niks voorbereid betreft riolering en wateraansluiting….de prefab woonunits worden er voor meer doeleinden gebruikt ….

  4. Veroorzaak chaos in de wereld, te beginnen met Europa.
  Dacht dat er voor Europa half Azie al besmet was ,,en in Europa was Italy zo dom om 70.000 Wuhan chinezen in op en neer te laten vliegen ivm Chinees nieuwjaar…oja ruim 100.000 chinezen werken daar in de kledingbranch …

  5. Leg snel de economie van tientallen landen plat
  Daar kiezen die landen zelf voor ,,Zweden doet niets ,Nederland een beetje en Spanje heel veel …

  6. Stop productielijnen in fabrieken in andere landen.
  China heeft economisch de zwaarste klappen gekregen ,als groot exporteur over de gehele wereld…andere landen draaien op 50 % gewoon door…

  7. Zorg ervoor dat de beurzen dalen en koop bedrijven tegen een spotprijs.
  De Chinese economie heeft de grootste klap sinds de 2e wereld oorlog gehad,beter koop je Chinese bedrijven immers 55% in beurswaarde gedaald (2008 tot 2020)

  8. Beheers snel de epidemie in uw land. China was tenslotte al voorbereid.
  Al voorbereid ?? Dan leef je onder een steen ,en heb je de maanden gemist waarin alles ontkent en geminimaliseerd werd totdat het hek echt van de dam raakte …Wat China goed deed wat totale isolatie en niet de halfbakken maatregelen die we hier hebben ,China beheerste Europa niet ,daar moest economie voorrang behouden.

  9. Verlaag de prijs van grondstoffen, inclusief de prijs van olie die u op grote schaal koopt.

  China koopt al 20 jaar op grote schaal grondstoffen op (Hamsteren!) zitten in Afrika om diezelfde redenen ,,en olie is Saudi versus Rusland momenteel ?

  10. Ga snel weer aan de slag terwijl de wereld stilstaat. Koop wat je tijdens de crisis goedkoop hebt onderhandeld en verkoop het duurder in landen die hun industrie hebben verlamd.

  De eerste zin zegt genoeg””ga snel aan de slag terwijl de wereld stilstaat “” Ga handelen zonder omzet of afzet …man man stop ermee word nu echt te gek..

 10. Zo, ik zie dubbele cijfers voor volgende week, laat dat maar uit graag want ruim 90% van de teveel aan vrije tijd die we momenteel hebben zitten we binnenshuis gekluisterd.

 11. Martijn sonnenberg schreef:

  Voor de arlbergfans:
  Op alpinforum wordt gemeld dat in seizoen 21/22 de zugerbergbahn vervangen wordt door een 10P EUB (gondel) en de madloch door een 6P EUB (gondel). Naar men verwacht zal de bijbehorende skiroute wel een upgrade krijgen naar meer sneeuwkanonnen en piste-status, maar dat is nog niet bekend gemaakt

  Re: Neues am Arlberg
  Beitrag von Arlbergfan » 05.03.2020 – 12:51

  Um hier wieder etwas Schwung reinzubringen:
  Zugerbergbahn und Madlochbahn sollen 2021/22 neu sein. Zuger Bergbahn wird eine 10er EUB, Madloch wohl ein 6er mit Einstieg auf der anderen Seeseite, damit die Schussfahrt wegfällt.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.