Boek nu de ideale gezinsvakantie in het Montafon.

LOSER ALTAUSSEE
Lees verder >

Een sneeuwgarantie van december tot en met het voorjaar?

Beleef een sportieve zomervakantie in het prachtige Montafon.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Dat skigebied voor de hele Familie

In de Alpen sneeuwt het nog de hele nacht door

check ook eens

13 Reacties

 1. Eric schreef:

  nieuws vanaf de orf.at site

  1.000 Schneekanonen in der Skiwelt Wilder Kaiser
  Auch Hochtouren laufen derzeit auch die Schneekanonen in der Skiwelt Wilder Kaiser. Wenn es drei kalte Tage gebe, könne man mit 1.000 Schneekanonen 120 Pistenkilometer komplett beschneien, sagte Walter Eisenmann von der Skiwelt Wilder Kaiser Brixental.

 2. Robmcg schreef:

  @Hajo: ik probeer de kaarten steeds te lezen maar ben nu op een dilemma gestuit waar ik graag een vraag over wil stellen. Op de run van 12u geeft de kaart van 23 dec (is even niet belangrijk)op 850 hpa een temperatuur van +5 graden, terwijl de optie min/max temperatuur -8 aangeeft???

 3. Ab schreef:

  @Rob, dat heeft met die verwachtte euro hoog te maken bij de GFS hoofdrun van 12u. Want aan de grond is de lucht continentaal en koud dus net boven het sneeuwdek. Maar hogerop op 1500m idd wat zachter maar ook droger en misschien wel schoner? en daar zal de sneeuw niet zoveel van merken. Dat is net als in NL met een ijslaag op de sloten bij een tempr van bijv +5gr onder een hogedruk gebied. Maar omdat de lucht bijv dan schoon en heel droog is dooit het niet of nauwelijks

 4. Hajo schreef:

  @Robmcg: ha! die is makkelijk te verklaren. In stabiele omstandigheden (bij centrum van hoog) gaat de regel van 6 graden kouder per 1000 meter hoger niet meer op. ‘s Nachts sowieso niet zelfs in instabiele omstandigheden. En die min/max gelden op 2m dik binnen de nachtelijke inversie dus die wel 250-500m hoog kan zijn (denk aan hoogte mistbanken en nevelbanken). En in stabiele omstandigheden zoals berekend voor 23 december wordt het nog gekker: dan kan het overdag (!!) op 1500m +5 zijn en aan de grond (laten we zeggen op 600m in de Alpen) -15!! Dus wat je nu ziet voor 23 december is nog niets bijzonders. Bedenk dat bij helder weer dag/nacht-schommelingen van 30 graden heel normaal zijn…. en op 1500m hoogte in de vrije atmosfeer merk je niets meer van die dagelijkse zigzag (als een berghelling die hoogte haalt merk je het daar weer wel). Dus onthoud: 6 graden per 1000 meter alleen in situaties met veel wind en veel verticale uitwisseling (lees: regen/sneeuw). In dat geval klopt die regel zelfs vrij exact.

 5. Ronaldo schreef:

  Ook in de avond is Filzmoos mooi. Goede verlichte webcam, met nog steeds bakken sneeuw. Voor degene die richting Salzburgerland gaan (Skiwelt Amadé) enorm goed nieuws.

  http://www.ferienwohnung-filzmoos.at/jagdhof/jagdhof/grossberg_cif.jpg

 6. Ab schreef:

  Voor wie nog veel belichte webcams wil zien van de sneeuwval in de Alpen en de omringende landen kan hier terecht en lekker uitzoeken en vooral genieten van de sneeuw 🙂 🙂 http://www.weeractief.info/alpen/bergcams.html

 7. Robmcg schreef:

  @Hajo en Ab: TNX voor de info! Weer wat bijgeleerd. Ben benieuwd naar de EC vanavond voor komende dagen. Laat deze de Alpen nog wat witter worden zodat er een goede basis ontstaat voor het komende seizoen!

 8. Ronaldo schreef:

  Hier een pracht cam uit Lech am Arlberg. Ik zoek nog ff door. Als jullie er genoeg van hebben dan hoor ik het wel. 😉

  http://www.annamarialech.at/webcam/index.htm

 9. Eric schreef:

  Zijn er al nieuwe kaarten?

 10. Gerda schreef:

  Er zitten idd hele mooie plaatjes bij de webcambeelden!Genieten!Bedankt voor de tips.

 11. Roland Zwammerdam schreef:

  net even naar nieuwe gfs gekeken (arlberg). 9 t/m 12 dec sneeuwkansen met vorstgrens rond 1500m, daarna vanaf 14 december weer dalende temp met stijgende neerslag kansen. Dit alles wordt door vrijwel alle leden ondersteund.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.