In de Alpen sneeuwt het de hele nacht

Klik voor grotere afbeelding

We kunnen vanavond en vannacht weer cams gaan zoeken met kunstlicht, want het sneeuwt de hele nacht door. Zie je een mooie: gooi hem op de wall. Hierboven de radar van het einde van de middag. De heftigste sneeuw niet ver weg van de Duitse Feldberg waar al 25cm is gevallen. Volg de komende uren de regionale buienradars via deze link (Ronaldo thx voor nieuwe links).

Lage sneeuwgrens
Vannacht kan er in een breed gebied langs de hele noordkant lokaal nog wel 30cm bij vallen. Morgen breekt dan snel de zon door zo spectaculair als dat alleen in de bergen kan. Vrijdagmiddag trekt het weer dicht en gaat het in de nacht op zaterdag opnieuw sneeuwen bij een mooi lage sneeuwgrens.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

13 reacties

Gesloten voor reacties.