bostonsnow

The Weather Channel heeft deze video van de berg van sneeuw die nog over is van afgelopen winter in Boston. Deze winter was de sneeuwrijkste in Boston ooit. Dat wil altijd zo iets zeggen als: “sinds het begin van de datareeks”. Dat is in dit geval 1872. Daar kan vandaag een tweede record bij!

RECORD EVENT REPORTNATIONAL WEATHER SERVICE TAUNTON MA600 PM EST MON JUN 1 2015…RECORD COLD HIGH TEMPERATURE SET…

Posted by WeatherBELL Analytics LLC on maandag 1 juni 2015

In Celcius is het nieuwe record 9.4ºC versus 11.7ºC in 1992. Dat is dus 2,3 graden eraf! En een evenaring van het record uit 1945! En dan moet je altijd nog bedenken of het Urban Heat Island effect (UHI) wel goed is verdisconteerd in de huidige waarnemingen. Zou dus evengoed kunnen dat de huidige waarde nog unieker is dan dat. Alle reden om de Nieuwe-Kleine-IJstijd pagina op deze site toch minstens elke week een keer te bezoeken.

Categorieën: Weerrecords

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

3 reacties

Gesloten voor reacties.