bostonsnow

The Weather Channel heeft deze video van de berg van sneeuw die nog over is van afgelopen winter in Boston. Deze winter was de sneeuwrijkste in Boston ooit. Dat wil altijd zo iets zeggen als: “sinds het begin van de datareeks”. Dat is in dit geval 1872. Daar kan vandaag een tweede record bij!

RECORD EVENT REPORTNATIONAL WEATHER SERVICE TAUNTON MA600 PM EST MON JUN 1 2015…RECORD COLD HIGH TEMPERATURE SET…

Posted by WeatherBELL Analytics LLC on maandag 1 juni 2015

In Celcius is het nieuwe record 9.4ºC versus 11.7ºC in 1992. Dat is dus 2,3 graden eraf! En een evenaring van het record uit 1945! En dan moet je altijd nog bedenken of het Urban Heat Island effect (UHI) wel goed is verdisconteerd in de huidige waarnemingen. Zou dus evengoed kunnen dat de huidige waarde nog unieker is dan dat. Alle reden om de Nieuwe-Kleine-IJstijd pagina op deze site toch minstens elke week een keer te bezoeken.

Categorieën: Weerrecords

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

3 reacties

Gesloten voor reacties.