Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Die tauplitz
Lees verder >

Bezoek Tauplitz eens in de zomer. Laat je verrassen door de prachtige natuur en ga voor een actieve vakantie!

Zell am See Kaprun
Lees verder >

Gletsjer met zomerski en aangenaam zwemmeer op een steenworp. Dat is wat Kaprun en Zell am See in de zomer bieden. Een unieke combinatie.

zell am see - kaprun
Lees verder >

Voor een geweldige vakantie kom je ook in de zomermaanden naar Zell am See waar het een thuis voor iedereen is.

In aanloop naar de kerst topcondities in de Alpen

check ook eens

51 Reacties

 1. Carl schreef:

  Jorne, nu al top avondbericht.
  Altijd leuk, ben content voor al de alpengangers.
  Ik ga pas in jan.
  Sneeuw hoeft voor de LL maar is altijd wel leuk met de kerstdagen.

 2. Marcel www.weerstationluyksgestel.nl schreef:

  Een titel naar mijn hard.
  Als dat niet aanzet tot lezen
  mooie vooruitzichten voor de alpen.
  Zelf zaterdag in sauna en met lage temperaturen wordt het geweldig afkoelen.

  iedereen een fijne avond

  Marcel Pijpers
  http://www.weerstationluyksgestel.nl

 3. T.D. schreef:

  @Jorne chill nieuws weer in de avond. Die pluim voor de ll ziet er ook wel prima uit eigenlijk

 4. Jopie schreef:

  1: Flachau (mijn huisberg). Maar net niet is de Grafenberg van Wagrain
  2: Muhlbach
  3: Dienten
  4 Rauris? (twijfel)
  5 Bad Hofgastein
  6 Bad Gastein
  7: Zell Am See

 5. SnowMil schreef:

  Alle skigebieden die hun sneeuwkanonnen aan hebben staan op de bonuswebcam vanaf de Hochkönig (https://i0.wp.com/wintersportweerman.nl/wp-content/uploads/2018/12/1920_hd.jpg?ssl=1):
  1] Rauris
  2] Hochkönig (Dienten)
  3] Hochkönig (Maria Alm)
  4] Zell am See
  5] KaprunMaiskogel
  6] Kaprun – Kitzsteinhorn
  7] Gerlosplatte

 6. Piet schreef:

  Leuk bericht. Complimenten. Wel jammer voor de sneeuw kansen voor val gardena eind volgende week (of ik interpreteer het verkeerd)

 7. Roy schreef:

  1, 2 en 3 geeeeen idee. 4 (als de pijl de lichtjes) bedoeld Piesendorf waar Valentijn zit. Bedoel je tussen die kammen dan is het Zell am See. 5 en 6 zijn makkelijk. Kaprun en de Kitzsteinhorn en 7 lijkt mij Hoch-Krimml. 🙂

 8. mark schreef:

  de windpluim wijst inderdaad zeker niet op een wc

 9. Nils Roos schreef:

  Knap geschreven bericht, complimenten!
  Zeer prettig om te lezen, los van het feit dat er veel positief nieuws in staat.

 10. Jopie schreef:

  OK. Kerstvakantie voor de noordkant in de knip. Nu een zuidkantdump en aansluitend langdurige aanhoudende vorst een een mooie schaatstocht tussen 11 steden. Een kinderhand is snel gevuld.

 11. SnowMil schreef:

  Fijn bericht! Wat een kriebeltoename wordt er hierdoor gesignaleerd! 😉

 12. nils schreef:

  mooi bericht!! thanks!

 13. Jorne schreef:

  Morgen de uitslag van de quiz, je kan nog even mee raden

 14. Jopie schreef:

  Oef. IN de lopende GFS wordt het Russische hoog toch wel wat verder terug geblazen. We wel zien wat het ensemle doet.
  Jongens meisjes. Ik moet slapen. Kom mij morgen de prijs voor de webcam quiz maar even brengen.

 15. Jorne schreef:

  GFS avondrun op middellange termijn wat warmer maar in de meteofictie mogelijk een top ontwikkeling als er opbouw van een blokkade is en er ijskoude depressies uit het noorden klaar liggen. We blijven m volgen
  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/gfs-0-216.png[/img]

  • Martijn sonnenberg schreef:

   moet zeggen, de weerkaarten zijn toch wel weer beduidend anders dan afgelopen jaren! westelijke stroming die niet gelijk regenplensbuien geeft is wel weer eens prettig.

  • Jopie schreef:

   Grappig. Ik volgde de run tot rond de 200 uur en zag dat de kou niet doorzette maar dacht als dat hoog boven de oceaan zijn rug recht valt het alsnog positief uit. En wellicht nog positiever. Ik check toch nog even en zie jouw update. Spannende ontwikkelingen die bijzonder kansrijk zijn voor een prachtige kerstperiode qua skiën maar zeker ook voor winter in de LL.
   Ik ga nu echt sloapen

  • Jorne schreef:

   Hmm het lukt echt net net net niet, zuidelijke hoog bolt net nog wat op (vreemde zet van het GFS want je zou misschien denken dat die bolling opgezogen wordt door de blokkade op de oceaan, maargoed) waardoor de depressie niet genoeg kan zakken en het nipt te warm blijft. Wellicht in de verre meteofictie nog een leuke sluitkaart…
   [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/gfs-0-228-1.png[/img]

  • Jorne schreef:

   Nou oke dan, ik keur m heel nipt goed, maar nee, prullebakrun (in vergelijking met de vorige runs). Verre meteofictie is nog wel goed genoeg om te posten
   [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/gfs-0-348.png[/img]

 16. Marcel H schreef:

  Toch wel gek: mijn tuintemperatuur geeft -0,8 aan, terwijl de kaart op wintergek nog boven nul aangeeft. Ik zou eerder verwachten dat het te warm is in mijn tuin, maar blijkbaar zal de in de buurt staande bebouwing de wind tegenhouden, waardoor de temperatuur sneller kan zakken.

 17. Bart schreef:

  7= Pass Thurn

 18. Bart schreef:

  Hajo, 13 en 14 Januari zit ik in Auffach, dan draai ik om de Penningberg heen en beland ik van 15-18 Januari in Kirchberg.
  Ben al jaren trouwe lezer vanaf sneeuwverwachting.nl, maar reageer bijna nooit. Keep up the good work!

 19. Stephan schreef:

  Bedankt voor bovenstaande berichten! Toch besloten om hier een reactie te plaatsen om te laten zien wie o.a jullie artikelen lezen. Ik ben een zeer trouwe lezer van de dagelijkse updates van WSWM die een vast onderdeel zijn van mijn voorpret voor de skivakanties. Weliswaar bekruipt vaak het gevoel dat ik stiekem mee lees op het interne forum van professionele weerkundigen maar dat mag mijn pret niet drukken! (Voor mijn gevoel wordt het meteorologisch jargon nog verder opgevoerd naarmate de temperatuur lager wordt ). Zegt ongetwijfeld veel over mijn gebrekkige kennis van het weer maar vind het telkens weer heerlijk om te lezen. Eerlijk gezegd begrijp ik er vaak niet heel veel van maar het commentaar eronder vertaalt vaak de grafieken en gebruikte weerkundige termen voor een leek zoals ik. En die laat zien dat wij over een paar weken weer lekker de Hahnenkamm af kunnen skiën! Keep up the good work en fijne dagen met veel sneeuw toegewenst!

 20. Roy schreef:

  Goedemorgen community,

  Het is door alle spannende ontwikkelingen op de weerkaarten wat onder gesneeuwd maar ik wil toch graag vemelden dat (ex) Weerman Leo heeft gereageerd op de vraag die ik aan Hajo heb gesteld gisteren. Hajo zelf heeft het zeker gelezen maar houdt zich teleurstellend stil waar ik wel een reactie van hem had verwacht.

  Zijn reactie kun je hieronder teruglezen:
  https://wintersportweerman.nl/boude-voorspelling-lokaal-een-witte-kerst-in-de-lage-landen-108471/#below-comment

  • Asten (Harmelen) schreef:

   Gelezen Roy… thanks !
   Eigenlijk precies zoals ik dacht… jammer dat het zo is gegaan. Vooralsnog is de site er qua kennis en ‘het er boven op zitten’ achteruit gegaan. Businessmodel aangepast ? Mmmmm…

  • Prins schreef:

   @ Roy

   Zo zie je maar dat een verhaal toch altikd 2 kanten heeft. Zeer jammer dat de heren er mee stoppen.

  • Hans schreef:

   Goed om nog even een keer te plaatsen Roy, dank je wel. Door al die nieuwe berichten “sneeuwen” oude berichten vaak onder. Had Mark Breda onlangs ook al aangegeven. Ben van mening: 1 ochtend- en eventueel 1 avondbericht, “rest” stop je er maar in dan wordt tenminste (bijna) alles gelezen……maar goed, is niet mijn pakkie an.
   Vwb Leo en (geldt ook voor Frederic): zij hebben fantastisch werk gedaan, ontzettend veel input gegeven hier op de site. Nieuwe items (waarvan menigeen het bestaan niet wist bijv. PV)
   maar zeker de details waarin in dit geval Leo vaak diep in was gedoken. Weetjes en historie. Ja, dat gaan we missen. Nadia heeft als reactie verder e.e.a. goed omschreven. Niets aan toe te voegen.
   Dank je wel Leo en wie weet……….tot ooit 🙂

  • Joalie schreef:

   Dank voor het delen Roy! Dit zou anders idd ondergesneeuwd zijn door de stroom nieuwe berichten. Het is vreemd, maar het is net of ik de berichten van Leo en Frederic naar mate de tijd verstrijkt steeds meer ga missen. In die eerste paar dagen dacht ik er luchtiger over. Maar het is nu net of de expertise op deze site “gehalveerd” is, dat de balans eruit is. Het zal mettertijd wel weer herstellen, maar voor nu mis ik deze 2 meteo-zwaargewichten enorm.
   Juist doordat Frederic en Leo gefundeerd en genuanceerd tegengas gaven op de soms “prikkelende” stellingen van Hajo, maakte dit een uitgebalanceerd en prettig schrijfteam, waarbij 1 + 1 toch echt 3 werd. Zo zonde dat die synergie is doorbroken. Ik hoop dat Hajo in de toekomst toch nog een manier vindt om deze experts opnieuw aan boord te halen, al zal dit vrees ik bij wishful thinking blijven…

 21. Qlubtempo Raoul schreef:

  Hajo neemt hier (waarschijnlijk) duidelijk de verkeerde afslag, die de site niet ten goede komt. business management schiet te kort. Anderzijds hadden Fre en Leo ook loyaler kunnen zijn in slechte tijden, maar zoals Leo schetst is het een opeenstapeling van woordenwisselingen en conflicten die tot een abrupt einde van de samenwerking hebben geleid. Zonde…

  • Marco schreef:

   Ik vind dit wat makkelijk gezegd zo vanaf de zijlijn. Hajo moet van deze website leven, de overige weermannen niet. Met teruglopende inkomsten betekent dat dat er keuzes gemaakt moeten worden. Lijkt me logisch dat de visie van Hajo dan leidend blijft (of je het er nou mee eens bent of niet). En ja, dan moet je als weerman kiezen of je daarin meegaat, of niet.

 22. JanVanSoest(soesja) schreef:

  spanning alom en de termijn wordt steeds korter. Ik begin er langzaam maar zeker vertrouwen in te krijgen! Witte Kerst in de Alpen!
  Mooi bericht Jorne! Duidelijk!

 23. Richard schreef:

  En wat zeggen de kaarten deze morgen ?.

 24. Asten (Harmelen) schreef:

  Ook vanochtend ronduit lachwekkende verschillen tussen het Gfs en Ecmwf voor over een week.
  Langzaam maar zeker kom ik tot de conclusie dat de weercomputers in onze contreien zeer regelmatig niet overweg kunnen met de talloze variabelen.

  • Jopie schreef:

   Inderdaad. Is bijna hilarisch de verschillen. GHeeft aan hoeveel moeite de rekenbreinen hebben met vooral het Scandi-russchische hoog.

  • Asten (Harmelen) schreef:

   Europese model kurkdroog volgend weekend in de Alpen terwijl je bij de Amerikanen gewoon vette neerslag hebt en ik bij Hoch Krimml wellicht sneeuwkettingen nodig heb als ik daar zaterdag aankom…

 25. Jorne schreef:

  1] Rauris
  2] Hochkönig (Dienten)
  3] Hochkönig (Maria Alm)
  4] Zell am See
  5] Kaprun – Maiskogel
  6] Kaprun – Kitzsteinhorn
  7] Hoch-krimml
  De winst van de quiz gaat daarmee naar Snowmil! Hij/zij had bijna alles goed op de laatste na, alle eer voor jou.

  • Jopie schreef:

   Gefeliciteerd Snowmil!!
   Zou de camera naar het zuiden hebben gekeken (domdom) dan had ik… 🙂

   • SnowMil schreef:

    Dank 😉
    En ik weet dat ik niet met de jury in discussie mag gaan, maar toch wil ik bij een verzoek indienen nog eens naar de oplossing te kijken en mee te laten wegen dat de Gerlosplatte het skigebied van Hoch Krimml is…;-)

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.