fluitje

Dit korte artikel schrijf ik zelf. Natuurlijk is er in het team gemaild, ge-appt en gebeld over een onhandige actie van mij op nieuwjaarsdag. Het is bekend dat de emoties wel eens oplopen in de reacties en dan vooral in sneeuwarme situaties. Daar heb je moderatie voor. Het grootste compliment aan alle reageerders is dat moderatie praktisch nooit nodig is. Het is gewoon gezellig op Wintersportweerman.nl. Op deze plaats beken ik open en eerlijk dat ik me op nieuwjaarsdag onnodig en tegen alle zelf opgestelde regels in heb laten gaan. Een persoonlijke aanval kan nooit. Dat staat groot in de spelregels.

Om verdere discussies te vermijden houd ik het hier kort en geef ik aan dat we die spelregels serieus nemen en dat het eigenlijk ondenkbaar is dat mij dit nog eens overkomt. Het is stevig door buffelen met zo’n website en je hebt nogal wat leed van de wereld op de nek als het te weinig sneeuwt. Ik sta er al 10 jaar letterlijk mee op en ga ermee naar bed. Daarbij is er op nieuwjaarsdag de eerste dag van mijn vijftigste levensjaar even iets geknapt. Prima maar daar paste maar één oplossing bij: een persoonlijke mailtje of belletje achter de schermen. Achteraf ontgaat me geheel waarom ik het nodig achtte mijn ongenoegen openlijk in de reacties te ventileren.

Als de eigenaar van een blog zich al niet aan de regels kan houden waar moet het dan heen? Er rest me dus maar één ding: hier en nu mijn excuses te maken aan Eric, met wie ik via afgeschermd persoonlijk contact had moeten communiceren. Na een nachtje slapen zie ik de context waarbinnen het kon gebeuren in levendige kleuren. Ik zie interessante groeiprocessen in mijn eigen leven en nieuwe dromen en idealen die ik ook een plek ga geven. In het algemeen hanteer ik de filosofie dat als X boos wordt op Y, dat dit dan meer met X te maken heeft dan met Y.

Met wat ik nu zie en weet, kan ik weer gewoon communiceren zoals ik had moeten communiceren en zo ook tot een volwassen resultaat te komen waar twee partijen vrede mee kunnen hebben. Ik had gisteren dus een zwak moment. Waarvoor nogmaals aan Eric: sorry – dit had anders gemoeten. Ik sta ervoor open om erover te levelen. We hebben elkaars contactgegevens… en ik snap het ook als je daar (voorlopig) van af ziet.

Voor wie het interesseert lees de spelregels eens grondig door. Kom eventueel met aanvullingen naar info@. Buiten de reacties om wordt – zoals altijd eigenlijk – op een vriendelijke manier contact gezocht om te kijken naar verschillen van inzicht. Uiteindelijk zijn de spelregels leidend en worden knopen doorgehakt.

Categorieën: Sitenieuws

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

53 reacties

Gesloten voor reacties.