Afgelopen weekeinde heeft de skischool het seizoen al een beetje afgesloten met een ludieke end of season race. Maar er ligt nog zo veel sneeuw hier in Loser in Stiermarken! En het skigebied blijft ook gewoon nog open. Pasen wordt gemakkelijk gehaald.

Hierboven de aankondiging van de end of season race wat dus echt een dolle boel moet zijn geweest afgelopen weekeinde

Ik vandaag omhoog in Loser met de in bergfotografie gespecialiseerde fotografe Felina. Zie haar website mountainphotography.eu. Leuke kiekjes hierboven bij niet eens optimale lichtcondities met de Föhn.

Om je even het gevoel te geven dat je er vandaag bij bent geweest deze korte video impressie. En niet zeuren over dat ik zonder helm heb geskied. Met deze temperaturen even een relaxed rondje cruisen in een leeg skigebied. We moeten ook weer niet overdrijven. Qua auto ben ik in elk geval 100% veilig bezig.

Foto: Felina photography –mountainphotography.eu

De uitsmijter is ’s zomers: hoe mooi is het dorp Altaussee en het stadje Bad Aussee in het Ausseerland. Met meer natuurlijk… en thermen.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

4 reacties

Gesloten voor reacties.