Afgelopen weekeinde heeft de skischool het seizoen al een beetje afgesloten met een ludieke end of season race. Maar er ligt nog zo veel sneeuw hier in Loser in Stiermarken! En het skigebied blijft ook gewoon nog open. Pasen wordt gemakkelijk gehaald.

Hierboven de aankondiging van de end of season race wat dus echt een dolle boel moet zijn geweest afgelopen weekeinde

Ik vandaag omhoog in Loser met de in bergfotografie gespecialiseerde fotografe Felina. Zie haar website mountainphotography.eu. Leuke kiekjes hierboven bij niet eens optimale lichtcondities met de Föhn.

Om je even het gevoel te geven dat je er vandaag bij bent geweest deze korte video impressie. En niet zeuren over dat ik zonder helm heb geskied. Met deze temperaturen even een relaxed rondje cruisen in een leeg skigebied. We moeten ook weer niet overdrijven. Qua auto ben ik in elk geval 100% veilig bezig.

Foto: Felina photography –mountainphotography.eu

De uitsmijter is ’s zomers: hoe mooi is het dorp Altaussee en het stadje Bad Aussee in het Ausseerland. Met meer natuurlijk… en thermen.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

4 reacties

Gesloten voor reacties.