Het is al weer een bijna een maand geleden maar deze stuifsneeuwlawine in Nepal is nog praktisch niet in ht nieuws geweest. Daarom nu hier. Je hebt een groepje kajakkers die kamperen op de oever van Kampuche Lake. Aan ht einde van het liedje stuiven hun tenten alle kanten op.

Stuifsneeuwlawines gaan spontaan los en accelereren supersnel in een mengsel van sneeuw en lucht dat met 300km/u omlaag dendert voorafgegaan door een drukgolf. De meeste skiër-lawines zijn de zogenaamde Schneebrett-lawines die een typische snelheid van 80km/u hebben.

Dit is de locatie van het meer. Deze lawine is niet te verwarren met de breuk van een gletsjerdam in India die onlangs overal het nieuws haalde.

Categorieën: Lawine

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

1 reactie

Ivo ten Broek · 16 februari 2021 op 09:36

Wow wow wow…. Wat indrukwekkend, bizar als je daar was. Wow

Gesloten voor reacties.