illie0503b

Illie meldt vanmiddag uit Val Gardena en Val di Fassa: “Vanochtend dun laagje verse sneeuw. Vandaag hele harde koude föhnwind in Dolomiti Superski. Veel liften gesloten, Sella Ronda gesloten. Temp boven -6ºC, gevoelstemperatuur -20ºC. Maar toch nog heerlijk geskied. Nu in laatste gondel naar beneden.” Wauw. Bovenstaande foto is echt illustratief zeg. Dat is dus Nordföhn…. in tegenstelling tot de gebruikelijke Südföhn. Vanochtend zagen we in Wallis ook al die snoeiharde wind…

illie0503

Bovenstaand plaatje ook van vandaag. Gedeeld via whatsapp. Werk heerlijk. Zeker sinds we https://web.whatsapp.com/ hebben ontdekt. Kende jij dat al?

boom

Dankzij Arjan weten we dat de storm vandaag ook mindere gevolgen had… in Wolkenstein gebeurde bovenstaande en moesten 200 man uit de cabines worden gered… zier video hierrr.

illie0503e

Terug naar Illie en de dag die ze gisteren beleefde: “Dat ziet er veelbelovend uit voor vandaag in Campitello (Val di Fassa) dus vroeg op pad. Misschien vandaag de enige mooie dag? Mooie dag allemaal en groeten van Illie”

illie0503d illie0503c

Hoe goed is die sneeuw boven in het gebied zeg! Echt Amerikaanse toestanden zoals in Colorado en California: dorpen groen en voorjaarsachtig tot ’s zomers. Pistes subliem! Wie is er ook op pad vorige week, deze week en komende week?


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

3 reacties

Gesloten voor reacties.