Voorbode voor wat?

Voorbode voor wat?

De eerste keer van het seizoen, in Nederland en in de Alpen. Alsof je als kind voor het eerst een paar meter zonder zijwieltjes aflegt. De eerste keer dat je naar boven kijkt en denkt, nee dit is geen verdwaald buitje, het begint echt! Het sneeuwt! Geen kleine losse flodders maar dikke rijke vlokken. Eerst zijn het er maar een paar maar je weet dat er meer komt, althans je denkt het aan je water te voelen.

Voorzichtig lijkt het te beginnen

Voorzichtig lijkt het te beginnen

Natuurlijk voel je het niet alleen aan je water, laatste dagen heb je uitgebreid de weersvoorspellingen gevolgd. Elke vlok lijkt wel alsof je de jackpot hebt gewonnen en ze worden dikker en dikker. Je doet er alles aan om een grote te vangen, vredig landt hij op je hand. Eerlijkhed gebiedt te zeggen dat de vlok snel smelt, achja het zijn er zoveel dat de straat toch langzaam wit wordt.

Je staart naar de hemel, het houdt nooit meer op!

Je staart naar de hemel, het houdt nooit meer op!

Zelf had ik dit jaar al wat verdwaalde vlokken gezien in Flaine maar dat was onder de 2000 meter regen. Ik vond niet dat dat telde, het voelde in ieder geval niet als die echte eerste sneeuw. Nu gaat het lekker tot in het dal, de sneeuwpoppen ploppen op als bloemen met regen in de woestijn. De Franse Alpen it is! Morgen een uitgebreide update met meer info over de sneeuw in St. Sorlin d’Arves.

 


Jorne

Zo veel mogelijk skiënd en altijd kijkend naar de lucht en de wind. Al sinds de jonge jaren door m'n familie meegenomen, en jong geleerd is oud gedaan toch? 2 geweldige seizoenen doorgebracht in de Alpen. Mijn grote passie voor het weer mondde uit tot de eervolle job als een van de wintersportweermannen. Te veel sneeuw bestaat niet!

4 reacties

Gesloten voor reacties.