obertauern
Lees verder >

Obertauern is misschien wel het populairste gebied in Oostenrijk onder de Nederlanders. Sneeuwzeker, overzichtelijk, prachtige natuur en übergezellig!

Région Dents du Midi
Lees verder >

Prachtige sneeuwzekere Zwitserse dorpen binnen het grote skigebied Les Portes du Soleil: Champéry, Val d'Illiez, Champoussin, Les Crosets, Morgins.

Zell am See - Kaprun
Lees verder >

Wellicht de mooiste wintersportdorpen van Oostenrijk. Zell am See en Kaprun prachtig door de bossen en met de gletsjer Kitzsteinhorn als buurman altijd sneeuwzeker.

Innsbruck Nordkette
Lees verder >

Het leukste en ruigste piepkleine skigebied van de Alpen.

LOSER ALTAUSSEE
Lees verder >

Een sneeuwgarantie van december tot en met het voorjaar?

Gezelligheid troef in dit leuke skioord. Of je nu gaat met vrienden of jouw gezin!

Région Dents du Midi
Lees verder >

Haute Routes des Familles: zo heette de Portes du Soleil in het begin. Je kunt er eindeloos rond skiën verdeeld over Frankrijk en Zwitserland. Vele honderden kilometers piste staan tot je beschikking!

Kleinwalsertal
Lees verder >

Met een skipas kunt u 48 gondels en liften naar de 2 landen op de berg brengen.

Wandelen, langlaufen, biathlon, het kan allemaal in Filzmoos. Eindeloze mogelijkheden.

ZELL am see - kaprun
Lees verder >

Het paradijs bestaat. Een meer, meerdere skigebieden en een gletsjer en alles op steenworp afstand van elkaar. Een droom!

Die Tauplitz
Lees verder >

Die Tauplitz één van de gezelligste en betaalbaarste plekken om te gaan wintersporten! De ideale gezinsvakantie beleef je hier!

Région Dents du Midi
Lees verder >

Wintersport tegen het decor van de Dents du Midi. Met de mogelijkheid een grote ronde te skiën over de Franse grens. Maar de Zwitserse kant is toch het charmantst!

IJzige winter in aantocht nu La Nina de plaats inneemt van El Nino?

check ook eens

15 Reacties

 1. Jan van soest schreef:

  Wauw, bizar interessant artikel!
  Kom maar op met die winter!

 2. Hans schreef:

  ….als toetje nog een fijn avondbericht. Dankjewel @Ronaldo. Duidelijk geschreven!
  Trouwens, in Europa is op de gletschers de winter begonnen.

 3. Matthijs schreef:

  Lekker bericht Ronaldo!!

 4. Roy schreef:

  Het bericht van de maand! Geeft me een goed gevoel. Duimpje omhoog!

 5. Menno schreef:

  Maar toch, we hebben dus een La Nina nodig om temperaturen te krijgen rond de normaal?

 6. Spyfromthesky schreef:

  We gaan het wat meer geloven als de maand november eens kouder uit zal vallen. Maar veel wind, storm en regen in de vroege herfst, dat hebben we er voor over om straks in de winter te genieten van een langdurig hoog.

  https://www.wetterprognose-wettervorhersage.de/wetter-jahreszeiten/winter/wetter-winter-2017-2018.html

  De tendens van de bovenstaande link, die ik al weer een tijdje volgt, is dat de trend telkens in de langdurige verwachting naar beneden wordt bijgesteld. Al blijft het natuurlijk koffie dik kijken.

  Maar toch, het zijn computers die verschillende inputten correcties krijgen en daardoor de te warme eerdere voorspelling aan het bijstellen zijn.

  Huidige grondtemperatuur omgeving Eindhoven is ergens 3,5 momenteel.

  A, F, Koeling.

  Spyfromthesky (Arnold)

 7. Cescia schreef:

  Leuk bericht Ronaldo 🙂

 8. Jeroen schreef:

  Prachtig geschreven en wat is klimaat en weer toch een mooi vak en onderwerp.

 9. Geert schreef:

  Die titels afgesloten met een vraagteken hebben we hier al vaker de revue zien passeren. Maar ik hoop het met je mee. Laten we nu eindelijk es een feeërieke winter beleven.

 10. Asten (Harmelen) schreef:

  Momenteel 12 graden. Tijdens de kerst was ’t warmer midden op de dag 😉

 11. bart schreef:

  Mooi bericht Ronaldo. We blijven het volgen….

 12. Jeroen schreef:

  Ozonlaag herstelt en dat geeft een beetje hoop voor het klimaatprobleem – http://nos.nl/l/2193319

 13. MierenN#&k$r schreef:

  De heer Blaise Pascal postuleerde eens een stelling die de Engelse titel ” Pascals Wager “, de gok van Pascal, heeft gekregen. Die gaat over het bestaan van God. Als God niet bestaat en je gelooft er niet in is het niet zo erg, maar als hij wel bestaat en je gelooft er wel in kom je in de Hemel. Dus kun je beter in God geloven. Indien er totaal geen bewijs is voor het bestaan van iets kun je je afvragen of dit een goed besluit is. In bovenstaand voorbeeld ben ik er ook zeker op tegen. Met klimaatverandering denk ik daar anders over.

  Mocht klimaatverandering wel degelijk een feit zijn, en mocht dit door de mens veroorzaakt worden creeeren we voor onszelf een soort van hel, met migratiestromen, ondergelopen kustplaatsen, vernietiging door sterkere stormen. Aangezien de economische impact van een duurzame energie vrij gering is, en het ons potentieel onnoemelijke economische schade kan schelen ben ik er steeds meer van overtuigd dat deze site immoreel bezig is door klimaatskeptis zo te voeden.

  Of we gaan sneller naar een duurzame economie wat vanuit bijna alle hoeken positief is, enigszins liftend op wellicht een onjuiste gedachte waar we op het moment van de duurzame energietransitie nou eenmaal geen zekerheid over konden krijgen. Of we gaan ons pad voort met oogkleppen op voor de mogelijkheid dat wij wel degelijk van slechte invloed zijn op ons blauwe ronde ruimteschip met als potentiele gevolg dat we voor een tijd van menselijke rampen komen te staan die zijn weerga niet kent in de geschreven geschiedenis.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.