Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Montafon, een droom zowel in de zomer als winter.

zell am see kaprun
Lees verder >

Fiets hier langs de meest indrukwekkende wegen.

Die tauplitz
Lees verder >

Bezoek Tauplitz eens in de zomer. Laat je verrassen door de prachtige natuur en ga voor een actieve vakantie!

IJzige winter in aantocht nu La Nina de plaats inneemt van El Nino?

check ook eens

15 Reacties

 1. Jan van soest schreef:

  Wauw, bizar interessant artikel!
  Kom maar op met die winter!

 2. Hans schreef:

  ….als toetje nog een fijn avondbericht. Dankjewel @Ronaldo. Duidelijk geschreven!
  Trouwens, in Europa is op de gletschers de winter begonnen.

 3. Matthijs schreef:

  Lekker bericht Ronaldo!!

 4. Roy schreef:

  Het bericht van de maand! Geeft me een goed gevoel. Duimpje omhoog!

 5. Menno schreef:

  Maar toch, we hebben dus een La Nina nodig om temperaturen te krijgen rond de normaal?

 6. Spyfromthesky schreef:

  We gaan het wat meer geloven als de maand november eens kouder uit zal vallen. Maar veel wind, storm en regen in de vroege herfst, dat hebben we er voor over om straks in de winter te genieten van een langdurig hoog.

  https://www.wetterprognose-wettervorhersage.de/wetter-jahreszeiten/winter/wetter-winter-2017-2018.html

  De tendens van de bovenstaande link, die ik al weer een tijdje volgt, is dat de trend telkens in de langdurige verwachting naar beneden wordt bijgesteld. Al blijft het natuurlijk koffie dik kijken.

  Maar toch, het zijn computers die verschillende inputten correcties krijgen en daardoor de te warme eerdere voorspelling aan het bijstellen zijn.

  Huidige grondtemperatuur omgeving Eindhoven is ergens 3,5 momenteel.

  A, F, Koeling.

  Spyfromthesky (Arnold)

 7. Cescia schreef:

  Leuk bericht Ronaldo 🙂

 8. Jeroen schreef:

  Prachtig geschreven en wat is klimaat en weer toch een mooi vak en onderwerp.

 9. Geert schreef:

  Die titels afgesloten met een vraagteken hebben we hier al vaker de revue zien passeren. Maar ik hoop het met je mee. Laten we nu eindelijk es een feeërieke winter beleven.

 10. Asten (Harmelen) schreef:

  Momenteel 12 graden. Tijdens de kerst was ’t warmer midden op de dag 😉

 11. bart schreef:

  Mooi bericht Ronaldo. We blijven het volgen….

 12. Jeroen schreef:

  Ozonlaag herstelt en dat geeft een beetje hoop voor het klimaatprobleem – http://nos.nl/l/2193319

 13. MierenN#&k$r schreef:

  De heer Blaise Pascal postuleerde eens een stelling die de Engelse titel ” Pascals Wager “, de gok van Pascal, heeft gekregen. Die gaat over het bestaan van God. Als God niet bestaat en je gelooft er niet in is het niet zo erg, maar als hij wel bestaat en je gelooft er wel in kom je in de Hemel. Dus kun je beter in God geloven. Indien er totaal geen bewijs is voor het bestaan van iets kun je je afvragen of dit een goed besluit is. In bovenstaand voorbeeld ben ik er ook zeker op tegen. Met klimaatverandering denk ik daar anders over.

  Mocht klimaatverandering wel degelijk een feit zijn, en mocht dit door de mens veroorzaakt worden creeeren we voor onszelf een soort van hel, met migratiestromen, ondergelopen kustplaatsen, vernietiging door sterkere stormen. Aangezien de economische impact van een duurzame energie vrij gering is, en het ons potentieel onnoemelijke economische schade kan schelen ben ik er steeds meer van overtuigd dat deze site immoreel bezig is door klimaatskeptis zo te voeden.

  Of we gaan sneller naar een duurzame economie wat vanuit bijna alle hoeken positief is, enigszins liftend op wellicht een onjuiste gedachte waar we op het moment van de duurzame energietransitie nou eenmaal geen zekerheid over konden krijgen. Of we gaan ons pad voort met oogkleppen op voor de mogelijkheid dat wij wel degelijk van slechte invloed zijn op ons blauwe ronde ruimteschip met als potentiele gevolg dat we voor een tijd van menselijke rampen komen te staan die zijn weerga niet kent in de geschreven geschiedenis.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.