Zoals ik al eerder schreef zijn we in Rotterdam erg in ons nopjes met de komst van de nieuwe schaatsbaan, een hele-echte-400 meter baan en daarnaast 800 m2 funijs.  De IJSTIJD is terug wat mij betreft! Een kleine update, alvorens we aanstaand weekend los gaan!

mammoetschildering

Eerst dus even de openingsplaat toelichten. Kon het mooier gesymboliseerd worden? Onder het ijs van de funbaan een schitterende print van een wolharige mammoet – de 22.500 jaar oude Yukagir mammoet – precies zoals het uitgestorven dier met huid en haar in het Siberische ijs gevonden werd. Zal het er destijds zo uit hebben gezien? Dit schilderij van Hans Brinkerink is te vinden op de tentoonstelling Opgeraapt Opgevist Uitgehakt in het  Natuurhistorisch museum. Lees hier meer over het samenwerkingsproject en de kortingen die wederzijds geboden worden.

 Funbaan curling

Terug naar nu. Hier nogmaals de funbaan, met de afgelopen weekend aangebrachte curling cirkels. Wat gaan we daar nog meer doen? Denk aan ijshockey, schoolschaatsen, schaatslessen, kinderfeestjes en bedrijfsuitjes.

Koek en Zopie plein

Uiteraard wordt ook aan de inwendige mens gedacht. Hier een artist impression van het koek en zopie plein, wat tussen de schaatsbanen en het clubhuis van R.H.V. Leonidas komt. Warme versnaperingen, muziek en winterse gezelligheid! Op piekuren en met slechte weersomstandigheden is de bar in het clubhuis open om je op te warmen of om te kleden.

400 meter baan 25-11-13

En dan natuurlijk de 400 meter baan! Zo zag het er afgelopen maandag uit. Ice-world Benelux is volop bezig, aanstaande vrijdag ligt er een top-baan!

Wim de Graaff

In feite is alles al in gereedheid, maar meer wordt er niet verklapt. Wel dat er gisteren al is test gereden. De 82-jarige Wim de Graaff mocht de eerste meters maken. Wat een verhaal is dit ook weer! Wim is de laatste Rotterdammer die Nederlands allround kampioen werd. Wanneer, en waar? In het weekend van 4 en 5 februari 1956 (ja: februari 1956!) op het natuurijs van.. de Kralingse plas, Rotterdam. Dat is hemelsbreed  op minder dan een kilometer afstand van de nieuwe schaatsbaan! Wim de Graaff kwam uit op de olympische winterspelen van 1956 en 1960. Daarna werd hij trainer van de herenkernploeg, onder zich o.a. Ard Schenk en Kees Verkerk.

DSCN8174

Ik zie er naar uit! Vrijdagmiddag mag ik namens WSWM bij de persconferentie aanwezig zijn en de opening coveren. Onder meer RTV-Rijnmond en het Algemeen Dagblad zullen er ook wel zijn. Spannend! Wie verzint er nog wat intelligente vragen voor me? En oh ja, zelf ook schaatsen vanaf zaterdag? Op Schaatsbaan Rotterdam vind je natuurlijk alle details!


Leo

Leo, chemisch analist, 50 jaar, is sinds zijn vroege jeugd enorm in (winter)weer- en sport geïnteresseerd. Zijn eerste sinterklaas-surprise was dan ook een ingevroren scheurkalender van Jan Pelleboer. Sinds de opkomst van het internet en vooral de toegankelijkheid van alle gegevens ging hij zich er wat verder in verdiepen. Tegelijkertijd kwam hij als vanzelf op de site van Hajo Smit uit. Dankzij mooie interactie met een aantal anderen die reageerden op de artikelen van Hajo ontstond het idee daar wat meer mee te gaan doen.

4 reacties

Gesloten voor reacties.