#SayHelloToSpring
Lees verder >

Uw Ski-ervaring wacht op u op de berg

Les menuires
Lees verder >

Vakantiepret voor jong en oud!

Obertauern
Lees verder >

Wandelen, fietsen, klimmen,... het kan hier allemaal.

Val gardena
Lees verder >

Mountainbikers en baanwielrenners halen hier hun hart op!

Op IJsland nu sneeuw en vuur, Britse westkust krijgt storm en dan Noorwegen aan de beurt

check ook eens

10 Reacties

 1. Spyfromthesky schreef:

  Mooi bericht. Het Russische hoog dat zich telkens lijkt te herpakken. Oeps die te verre termijn van 17 oktober. Wat een winterkaart over 2 maanden verder.

  Ik kan er weinig anders aan toevoegen. Toch lijken de depressies van noord naar zuid te scheren. Het lijkt op een herhaling van zetten. En ja, het kleine landje Nederland. Als de computers er maar 200 km er naast zouden zitten, dan is het bij ons al dag en nacht verschil.

  Ok, ik ga voor een frisse nacht rond 6 oktober voor Limburg.

  Spyfromthesky

 2. Roy schreef:

  Het grote woord is eruit! Vanaf half december operatief: De IDE Snowmaker uit Israël in Winterberg. Lees dit interessante artikel voor alle info: http://www.newsroom-wintersportarena.de/2014/09/29/mehr-schneesicherheit-durch-neue-technologie-einsatz-auch-bei-plusgraden/ 🙂

 3. Leo schreef:

  Twee imposante video’s Hajo!

  Deze van gisteren kwam ik (ja, op wetteronline 😉 ) nog tegen; Montpellier:

 4. Roland Bodegraven (voorheen Zwammerdam) schreef:

  Benoit. 1.22 is idd met chestmount. Zorg voor veel verschillende manieren van monteren van je camera. Anders is het filmpje al snel saai. Die Sonys zijn goed, maar zijn ze ook tot een meter of 60 waterdicht?

 5. Leo schreef:

  Gaat lekker in IJsland inderdaad. Afhankelijk van het aanhouden of intensiveren van de eruptie (niemand die het weet) en uiteraard de weersomstandigheden kunnen er nog gekke dingen gaan gebeuren. Overigens is dat uitregenen nu ook al niet per definitie vrij van ellende. Er zijn op IJsland zelf gisteren concentraties tot 6 mg SO2 per kubieke meter gemeten. Lees er hier http://icelandreview.com/news/2014/10/01/very-high-so2-pollution-northeast-iceland en hier http://www.ust.is/the-environment-agency-of-iceland/ meer over. Bovendien kan de zwaveldioxide in de atmosfeer onder bepaalde omstandigheden (vrij gemakkelijk) reageren tot zwaveltrioxide en vervolgens zwavelzuur..
  Tot slot is dit nog wel een grappige: http://www.knmi.nl/klimaatdesk/vulkanen.html

  Ten eerste bevestigt dit eigenlijk het statement dat Hajo vorige week nog eens maakte: het valt wel mee met dat broeikasgas CO2 🙂 Namelijk: vulkanen (in het algemeen, en zeker deze nu) stoten vooral veel CO2 en SO2 uit. Maar omdat het nu niet antropogeen (“door de mens”) is, blijkt dat het netto effect .. afkoeling is (ondanks dat -wat het artikel van het KNMI niet meldt- de uitstoot van CO2 veel groter is dan die van SO2) !

  Ten tweede lees ik hieruit dat ook laag in de atmosfeer e.e.a. een koelend effect kan hebben; ondanks de korte (maar vooralsnog steeds weer nieuwe) korte verblijftijd. De sulfaataerosolen maken de lage bewolking witter (meer zonlicht-reflectie) en schijnen daarnaast de levensduur van de bewolking te verlengen!

 6. Joost Amsterdam schreef:

  @Hajo
  Wat vind je van al die walrussen die met zijn 35000 bij elkaar zitten, vanwege ijsgebrek? Als gevolg van de opwarming van de aarde. ………
  Groet Joost Amsterdam

 7. Eric schreef:

  De eerste skiërs zijn weer gespot op de Kitzsteinhorn van Kaprun. En de pistes liggen er weer geweldig bij.
  Is vast een voorbode van een geweldig skiseizoen.

  http://plaatjesdump.nl/upload/d6abe8e77f05841bc65a86c746f1fcb7.jpg

  http://plaatjesdump.nl/upload/34c32bf9feaf116d5200389c13f83928.jpg

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.