IJsland is alvast ff wit! Nu is Noorwegen aan de beurt en dan de Alpen. En hoe! Jorne heeft gisteren al mijn inzet verdubbeld. Hij gaat voor 2 meter sneeuw lokaal in Zwitserland. Ergens zal inderdaad meer dan en meter gaan vallen. Spectaculair. En het begint vrijdag al. Morgen vlieg ik nog eens. En dan is het seizoen voorbij!

Hierboven zie je in de nacht op donderdag ook de Noorse hoofdkam in de sneeuw komen. En in het noorden van IJsland sneeuwt het gewoon door met deze stroming en het nog warme zeewater. De laatste dagen van september duikt het kwik er even onder de -5ºC om dan te gaan koud kwakkelen.

Kan ik op m’n plek blijven in Oostenrijk om de sneeuw zaterdag te zien vallen? Nou stukkie omhoog richting gletsjer moet genoeg zijn. Toch gaat er hier niet zo veel vallen als in Kleinwalsertal en op de Arlberg.

Voor de megaklapper moeten we echt in Zwitserland zijn. In de laatste berekeningen gaat de accumulatie ook begin oktober door en gaan we ruim over de meter sneeuw heen. Dat zou ook al lawines gaan opleveren.

Prachtig ensemble hoort erbij. Zie ik nu ineens 30 perturbaties… 30 leden? Dat was toch 20 altijd in het GFS. Weer extra rekenpower dus. Gelukkig kunnen computers geen corona krijgen. Fijne avond en fijne voorpret. En inderdaad superfijn dat Jorne weer meedoet deze winter!!

Categorieën: Avondupdate

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

14 reacties

Gesloten voor reacties.