Val Gardena
Lees verder >

De mooiste zomervakantie beleef je hier!

Les menuires
Lees verder >

Vakantiepret voor jong en oud!

De perfecte bestemming voor een leuke fietsvakantie in de zomer.

Die tauplitz
Lees verder >

Bezoek Tauplitz eens in de zomer. Laat je verrassen door de prachtige natuur en ga voor een actieve vakantie!

IJskoude nachten tot -12 op het programma

check ook eens

37 Reacties

 1. Jesper schreef:

  (Val Gardena)
  @Jorne, ja vanaf zaterdag een weekje van de partij in Selva 🙂

 2. Jesper schreef:

  Moet gaan lukken 😉

 3. Jopie schreef:

  In dit soort omstandigheden doet Twente vaak goed mee naast zuid Limburg. Ik zet in op minus 11,8 in Enschede

 4. Roy schreef:

  Poehhh dat wordt nog wat komend weekend. Vrijdag naar Winterberg en zaterdag naar Willingen. Wat gaat het worden.. Sneeuw of Regen? Vrijdag beloofd iig mooi te worden. 🙂

  • nils schreef:

   Ben benieuwd naar de nieuwe kohlerhagenlift en afdaling in willingen!
   Lang geleden met de oude sleper gedaan maar was erg leuk! Leuke hellingshoek en lang voor sauerlandbegrippen.

 5. Koninks schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/01/1548279906.jpeg[/img]

  Brrr al koud hier in deze hoek

 6. Leo schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/01/1548280269.png[/img]

  • Leo schreef:

   Twee tegenvallers. 1. Twente heeft storing 🙁 2. Bewolking gooit roet in het eten. Zwaar onderschat door alle modellen. De bewolking moest oplossen en verder opklaren vanuit het oosten. Is nog maar de vraag of het lukt. Echt jammer; anders was het echt héél koud geworden. Nieuw-Beerta had om half zes al -6 en even later -8 maar trekt nu weer dicht. Nu gaat Hoogeveen heel hard maar ook dat zal tijdelijk zijn zo lijkt het.

   • Leo schreef:

    Hoogeveen van -7.5 naar -9.3 in 20 minuten!

    • Asten (Harmelen) schreef:

     Ja Leo, echt balen.
     De laatste jaren lijkt het steeds maar niet mee te zitten en valt het kwartje net verkeerd.
     Bij opklarend weer, vrijwel windstil en verse sneeuw die niet of nauwelijks aangetast is door de dooi zou je echt aan strenge en misschien wel zeer strenge vorst kunnen denken…
     Maar ja, wie weet..

     • Leo schreef:

      Frappant, ook de 18h runs peren volledig mis met de bewolking, deels al in de uitgangssituatie, Dat het toch nog zo koud werd (vooralsnog Hoogeveen -10.2) komt doordat alle modellen anderzijds de uitstraling enorm onderschatten. Stel je toch voor dat het wel goed gevallen was.. Absoluut zeer strenge vorst. Nacht naar vrijdag overigens wel nieuwe grote kansen. Sneeuw zal ook morgen in het (noord) oosten niet wegsmelten. Opnieuw spannend met de bewolking. Toch zet ik in op -15 dan.

   • Jorne schreef:

    Heb de kaarten niet meer bij de hand maar herinner me dat harmonie de bewolking zou laten oplossen vanaf 12 uur ofzo. Zou er ook naast kunnen zitten of het ergens anders gezien kunnen hebben

    • Leo schreef:

     Harmonie 36 (waar jij naar kijkt denk ik) vrijwel geheel oplossend vanaf een uur of 9, Harmonie 40 met ongeveer zelfde tijd opklarend vanuit Duitsland. EC en Hirlam (deels oplossend vanaf een uur of twaalf) zitten er wat beter op maar ook te enthousiast zo lijkt het. Actueel zit het weer potdicht. Hoogeveen vooralsnog de topper met -9.6. Wel een brede opklaring vanuit Duitsland met ramkoers Limburg, Brabant en de Veluwe.. Duurt alleen nog wel even.

 7. Hans schreef:

  VG tóch vanochtend ca. 3 á 4 cm….?
  Vanmorgen al foto geplaatst 😉
  “Andere” Hans zit daar nog….. 3 weken meen ik….

 8. Aart schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/01/1548281000.jpeg[/img]

  Stormpje a.s. zondag?

 9. Hans schreef:

  Heb het eerder aangegeven: de minima zijn kouder dan de modellen tonen (afgelopen week).
  Vwb pluim oost NL, de oper zit geheel ruim bovenin ensemble….
  Vind dat de minimum temperaturen (deze week) toch wel kouder zijn dat dat de modellen ons laten zien.
  Zelfs ensemble vwb oost NL ligt de oper vanaf zaterdag a.s. ruim bovenin !

 10. Leo H schreef:

  Had vandaag grootse schaatsplannen, een nachtje min 5 zou het werkijs sterk genoeg maken. Nu echter slechts min 1,6 op de teller!

 11. gerardV schreef:

  Het was inderdaad weer een ijskoude nacht met minus 1.0
  Nog een hele koude nacht te gaan en we duiken de herfst weer in.
  Jammer maar helaas.
  De lente kan beginnen.

 12. Maurice schreef:

  Helaas niet heel koud geworden, dus hopen op vannacht… ben heel benieuwd hoe dit weekend gaat uipakken. Heel veel regen of gaat het mee vallen…

 13. Harm schreef:

  Zutphen om 7 uur -4,5 en heerlijk droge kou. Zal vannacht kouder geweest zijn, maar de -10 is niet gehaald verwacht ik, want aardig bewolkt..

 14. Jorne schreef:

  Leo kaartte het al aan, de bewolking heeft roet in het eten gegooid voor Nederland. Ik had het toch wat kouder verwacht toen ik vanmorgen naar de temperatuurkaart keek, dat was even een flink baalmomentje. Gelukkig is de -10 nog wel gehaald, dat maakt m’n verlies iets minder pijnlijk.
  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/01/1548313432.png[/img]

 15. MarcoZ schreef:

  Jorne kun je later vandaag wellicht nog iets zeggen over winterberg ? Gaan we dit weekend heen maar wordt het regen of sneeuw ?

 16. Michel schreef:

  Jorne kun je ook al wat zeggen over de Gargellen volgend weekend? Ik hou van verse sneeuw, maar voor mijn vrouw is het zonnetje nog belangrijker!

 17. Marcelvdh66 schreef:

  hier omgeving kinderdijk (alblasserdam) ook niet kouder dan -2 geweest.
  net de ijsclub Ammerstol gebeld of ze vandaag nog open gaan (daar is de afgelopen 4 dagen wel geschaatst nl. maar gingen gisterenmiddag en avond ook al niet meer open), maar blijven vandaag ook dicht…. jammer maar helaas… dan toch weer “gewoon” naar schaatsbaan rotterdam… ze zeggen niet voor niets “het lekkerste ijs van Rotterdam”
  genietse nog allemaal van een dagje wintergevoel

 18. Hans schreef:

  EC zojuist gezien….helaas dan (korte periode?) dooi vanaf vrijdag maar in de loop van zondag alweer frisser, wind drtaait naar NW en we krijgen te maken met koude bovenluchten. Op dinsdag draait de wind naar NO en het wordt langzaamaan weer kouder. Vanaf vrijdag kans op een oceaanblokkade, wind uit het N/NO en nog kouder……………dit volgens de hoofdrun. Pluium even afwachten maar.

 19. Hanjo Vd Berg schreef:

  Opvallend genoeg waren de minimum temp juist rond de Veluwe niet echt laag. Ondanks een behoorlijk sneeuwdek. Toch teveel last van bewolking.

  • Hanjo Vd Berg schreef:

   Aanvulling; juist door die bewolking zijn de bomen nog steeds wit en smelt dit niet weg door de zon. Het maakt de beleving nog meer winters. #sneeuwliefhebber.

   • Hans schreef:

    Ja Hanjo, vanwege bewolking icm de lage dauwtemperatuur houden we het mooie plaatje nog even vast voordat we in de drab belanden………… als het toch moet dan maar zo.

 20. Jorne schreef:

  ochtendberichten komen nu live!

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.