[fbphotos id=319487794752099]

Sneeuw hoef ik niemand te wensen, want lees vandaag nu eens zo’n 5-daagse prognose voor Oostenrijk. Tuurlijk, we moeten vandaag en morgen nog even door de zure appel van het warmtefront heen, maar dan vanaf maandagmiddag rollen de sneeuwgolven langs de hele noordkant weer binnen. Alleen een seizoen als 2005-2006 – toen ik mijn allereerste weblogje sneeuwlog.nl vanuit Königsleiten vulde – was kouder en daardoor ook tot in het laagland sneeuwrijker. Daarom voor de wintersportgangers deze week hierboven de 3 kaarten met de 3 mogelijk zonnige momenten in de Alpen deze week.

Er is eigenlijk weinig weernieuws te melden vanochtend. Mijn grootste verjaardagswens – een koude echt winterse GFS-hoofdrun – is nog niet gearriveerd! Nog 3 rondes, 3 kansen vandaag. Ben tenslotte ook pas om 12 uur ’s nachts geboren. Hier in de reacties heb ik al veel felicitaties gezien en dat waardeer ik zeer! Misschien is een wintersportweermanverjaardagskalender een leuk idee zodat ik de felicitaties kan retourneren. Ronaldo Wilbrink ook bedankt voor je zeer vroeg op facebook geposte verjaarskaart.

Gewoon zo door?
Het meest spectaculair voor Nederland is de stormachtige zuidwester (8 beaufort) die dinsdag gaat waaien (zie kaart). Daar gaat in de Noorse skigebieden heel veel sneeuw uit vallen. De Alpen hebben dus maandagavond het eerste koufront, woensdagochtend het tweede en dan donderdag de grootste klap. Vrijdag klaart het alweer op en het volgende weekeinde lijkt zonnig te worden in de skigebieden. Verder vooruit is de onzekerheid groot, maar de kans dat alles gewoon zo doorgaat als het aankomende week gaat is aanwezig.

Iedereen een knallend nieuwjaar gewenst. Hieronder afsluitend een leuke video als mijn nieuwjaarsgroet aan jullie…

In Moskou is het gewoon een koude sneeuwrijke winter. En daar is een kunstenaar een initiatief begonnen om de “hele”  stad vol te bouwen met sneeuwpoppen. Hierboven de video en hierrr het bijbehorende nieuwsartikel.

Categorieën: Mooi weer

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

21 reacties

Gesloten voor reacties.