[fbphotos id=319487794752099]

Sneeuw hoef ik niemand te wensen, want lees vandaag nu eens zo’n 5-daagse prognose voor Oostenrijk. Tuurlijk, we moeten vandaag en morgen nog even door de zure appel van het warmtefront heen, maar dan vanaf maandagmiddag rollen de sneeuwgolven langs de hele noordkant weer binnen. Alleen een seizoen als 2005-2006 – toen ik mijn allereerste weblogje sneeuwlog.nl vanuit Königsleiten vulde – was kouder en daardoor ook tot in het laagland sneeuwrijker. Daarom voor de wintersportgangers deze week hierboven de 3 kaarten met de 3 mogelijk zonnige momenten in de Alpen deze week.

Er is eigenlijk weinig weernieuws te melden vanochtend. Mijn grootste verjaardagswens – een koude echt winterse GFS-hoofdrun – is nog niet gearriveerd! Nog 3 rondes, 3 kansen vandaag. Ben tenslotte ook pas om 12 uur ’s nachts geboren. Hier in de reacties heb ik al veel felicitaties gezien en dat waardeer ik zeer! Misschien is een wintersportweermanverjaardagskalender een leuk idee zodat ik de felicitaties kan retourneren. Ronaldo Wilbrink ook bedankt voor je zeer vroeg op facebook geposte verjaarskaart.

Gewoon zo door?
Het meest spectaculair voor Nederland is de stormachtige zuidwester (8 beaufort) die dinsdag gaat waaien (zie kaart). Daar gaat in de Noorse skigebieden heel veel sneeuw uit vallen. De Alpen hebben dus maandagavond het eerste koufront, woensdagochtend het tweede en dan donderdag de grootste klap. Vrijdag klaart het alweer op en het volgende weekeinde lijkt zonnig te worden in de skigebieden. Verder vooruit is de onzekerheid groot, maar de kans dat alles gewoon zo doorgaat als het aankomende week gaat is aanwezig.

Iedereen een knallend nieuwjaar gewenst. Hieronder afsluitend een leuke video als mijn nieuwjaarsgroet aan jullie…

In Moskou is het gewoon een koude sneeuwrijke winter. En daar is een kunstenaar een initiatief begonnen om de “hele”  stad vol te bouwen met sneeuwpoppen. Hierboven de video en hierrr het bijbehorende nieuwsartikel.

Categorieën: Mooi weer

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

21 reacties

Gesloten voor reacties.