witte-kerst

Drie keer raden waar het op de valreep nog goed is gekomen met de Witte Kerst! De foto hierboven bewijst het: ze komt uit het Erzgebergte. Dat is de noordelijke grens tussen Tsjechië Duitsland.   reuzengebergte

En hier dan iets verder naar het oosten het Tsjechische Reuzengebergte. Prachtig wit. Waar kwam die sneeuw vandaan?

kaarttjechie

06gfs

Gewoon uit het zeer brede warmtefront waaruit het vandaag in de Alpen regende. Dat was best lekker met hardlopen op een groene ziehweg vanmiddag na aankomst. Hierboven zie je hoe iets verder noordelijk en naar het oosten voldoende kou zat om het al vanaf 1000m te laten sneeuwen.

2016-12-24-14-48-52

Hier mijn regenachtige Kleinwalsertal vlakbij ons mooie Haus Bergfelder. Die piste is dicht hoor… maar we kunnen hem gebruiken om thuis te komen. Andere pistes liggen er perfect bij. Ook de dalafdalingen. Gewoon echt een zuivere 60cm kunstsneeuw.

kleinwalsertal2412

Ja maar het gaat wit worden hoor! Dinsdagochtend is alles wit. Komt er steeds beter op te staan aan de noordkant.

frankrijk2412

Maar dus niet aan de Franse kant! KURKDROOG. Verbetering precies vanaf het nieuwe jaar. Alsof de weergoden de kalender volgen.

06gfs

Het Amerikaanse model blijft in de meteofiction grossieren in laagland sneeuw. Hierboven de GFS06u op 8 januari.

6jan

En dit is de meest verse run voor 6 januari. Mooie sneeuw door heel Spanje ook! Ik heb daar best vertrouwen in. Misschien eens een boude voorspelling lanceren. Denk er nog ff over na.grosserasitz2412

Deze als afsluiter en typisch beeld voor kerst 2016. Bewolkt. Kunstsneeuw volledig opgebruikt. Zebrahellingen. Mooie pistes. Iedereen een waanzinnig gaaf kerstfeest gewenst! Morgenochtend heeft Leo dienst!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

29 reacties

Gesloten voor reacties.