witte-kerst

Drie keer raden waar het op de valreep nog goed is gekomen met de Witte Kerst! De foto hierboven bewijst het: ze komt uit het Erzgebergte. Dat is de noordelijke grens tussen Tsjechië Duitsland.   reuzengebergte

En hier dan iets verder naar het oosten het Tsjechische Reuzengebergte. Prachtig wit. Waar kwam die sneeuw vandaan?

kaarttjechie

06gfs

Gewoon uit het zeer brede warmtefront waaruit het vandaag in de Alpen regende. Dat was best lekker met hardlopen op een groene ziehweg vanmiddag na aankomst. Hierboven zie je hoe iets verder noordelijk en naar het oosten voldoende kou zat om het al vanaf 1000m te laten sneeuwen.

2016-12-24-14-48-52

Hier mijn regenachtige Kleinwalsertal vlakbij ons mooie Haus Bergfelder. Die piste is dicht hoor… maar we kunnen hem gebruiken om thuis te komen. Andere pistes liggen er perfect bij. Ook de dalafdalingen. Gewoon echt een zuivere 60cm kunstsneeuw.

kleinwalsertal2412

Ja maar het gaat wit worden hoor! Dinsdagochtend is alles wit. Komt er steeds beter op te staan aan de noordkant.

frankrijk2412

Maar dus niet aan de Franse kant! KURKDROOG. Verbetering precies vanaf het nieuwe jaar. Alsof de weergoden de kalender volgen.

06gfs

Het Amerikaanse model blijft in de meteofiction grossieren in laagland sneeuw. Hierboven de GFS06u op 8 januari.

6jan

En dit is de meest verse run voor 6 januari. Mooie sneeuw door heel Spanje ook! Ik heb daar best vertrouwen in. Misschien eens een boude voorspelling lanceren. Denk er nog ff over na.grosserasitz2412

Deze als afsluiter en typisch beeld voor kerst 2016. Bewolkt. Kunstsneeuw volledig opgebruikt. Zebrahellingen. Mooie pistes. Iedereen een waanzinnig gaaf kerstfeest gewenst! Morgenochtend heeft Leo dienst!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

29 reacties

Gesloten voor reacties.