Op Twitter moet je momenteel op “neve” zoeken. Italiaans voor sneeuw. Ik vond deze bijzondere plaatjes helemaal uit Puglia in de hak van de laars. Ik vond het wel mooie plaatjes om het nieuwe jaar mee te beginnen.

Nice!

Normaal is het hier hartje winter nog heel aangenaam weer. Hoewel de Wim Hoffers onder ons hier ook van zouden genieten.

Op dit moment sneeuwt het in de Alpes Maritimes in Frankrijk. Uit Frankrijk ook het bijzondere bericht dat een skigebied door paarden getrokken arreslees inzet om skiklasjes naar boven te brengen. Op 7 januari openen de liften er waarschijnlijk. De sneeuw slaat in de loop van de dag weer tegen de Oostenrijkse zuidkant aan. Verder gewoon even loslaten en aankijken of en wanneer de sneeuw naar de Lage Landen komt!

Donaties blijven welkom om dit plekje op internet open te houden!

Doneer

Persoonlijke informatie

Betalingsinformatie

Inloggen om te reageren, doe je via deze link.

Categorieën: Extreem weer

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

16 reacties

Carl · 1 januari 2021 op 12:42

Kan je nog foto’s posten. Zie de link niet.

  Kirsten_DL · 1 januari 2021 op 13:28

  Ja dat kan @Carl maar voorlopig enkel via mupload.nl of een andere host en dan de afbeelding link hier plaatsen.

   Aart · 1 januari 2021 op 16:46

   mupload.nl gaat er mee stoppen, staat op hun website. Als alternatief heb ik postimg.cc gebruikt (zie post hieronder).

Mathieu · 1 januari 2021 op 13:13

Dag Hajo, mijn beste wensen aan u en u lezers! Kan u vertellen of de Italiaanse en Franse gebieden open gaan op 7/1? Ik vind hier weinig eenduidige informatie over en lees op ieder site wel iets anders…

Kirsten_DL · 1 januari 2021 op 13:33

Beste wensen en gelukkig nieuwjaar @ wswm.nl community !
Laten we er samen een gezellige boel van maken en ja ook met de nodige soms verhitte discussies
omtrent klimaat, wetenschap, virussen, BLM en wat nog meer.
Gewoon je eigen mening uitten, moet absoluut kunnen anno 2021 want tenslotte willen we onze vrijheid toch niet helemaal weggeven !!?
Misschien komt er weldra wel een cyberaanval en dan ligt het gehele net plat waardoor onderlinge communicatie helemaal wegvalt. Zou zomaar kunnen… 😉

  Remie · 1 januari 2021 op 23:42

  WSWM zou allen over weer/klimaat moeten gaan, De rest jaagt de bezoekers weg.

sneeuwfanaat(Ron) · 1 januari 2021 op 14:52

Iedereen geweldig en gezond nieuwjaar gewenst!Laten we hopen op mooie winterse kaarten komende dagen,de potenties echt aanwezig in de runs van de modellen.
En wat is het mooi in de Alpen nu ,jaloers op jouw Hajo
https://seefeld.panomax.com/joch

  Aart · 1 januari 2021 op 16:50

  Mooi webcam! Mensen die herkenbaar in beeld staan worden geblurd. Zie je wel vaker in Oostenrijk, ook met auto’s/kentekens.
  Wel bizar, je ziet meer mensen omhoog ploeteren, dan naar beneden skiën…..

Claus · 1 januari 2021 op 15:58

Hajo en lezers, allen een heel goed 2021 gewenst. Dat we hopelijk weer terug kunnen naar een normale samenleving. Ik vrees, maar angst is een slechte raadgever. Dus laten we het positief bekijken. Op wat incidenten na is het voor mijn gecoel allemaal vrij goed verlopen. Had ook anders gekund met alle onderliggende spanningen. Dat vond ik een positief begin.
Hopen op wat mooi winterweer nu in de lage landen en duimen dat er gebieden weer open kunnen

Aart · 1 januari 2021 op 16:41

Hajo en alle lezers en reageerders een voorspoedig 2021 gewenst. Dat we spoedig weer terug kunnen naar het normale normaal 🙂 .
Het eerste dunnen laagje ijs in 2021 gespot in een van de kunstmatig aangelegde waterpartijen aan de rand van De Stille Kern, onderdeel van het Horsterwold gemeente Zeewolde:
https://i.postimg.cc/GhJC8CP8/Eerste-ijs-van-2021.jpg

  Kirsten_DL · 1 januari 2021 op 17:45

  Nou mooi hoor zo’n dun laagje ijs ! Laat ons hopen dat dit het begin is van meer winterse taferelen. 🙂

Spyfromthesky · 1 januari 2021 op 17:56

Laatste GEM run laat toch weer een sneeuwdek ontstaan tegen 11 januari. De strook in de berekening van sneeuw dat scheelt wel eens per run en per weermodel. Maar als GEM gelijk krijgt, dan kunnen dauwpunkttemperaturen makkelijk onder de 10 graden vorst uitkomen.

GFS is tot op 240 ook nog redelijk winters, maar daar zit weinig berekening van sneeuw in voor de L.L.
Dan wordt het meer een touch en go van even kou en daarna verzachting.

Nee, laat het GEM maar eens een keer uitkomen. Laten we maar eens eerst weer wat sneeuw zien in de L.L.

Spyfromthesky

Kirsten_dl · 1 januari 2021 op 18:44

Nou nee hoor, Cojona is echt toevallig uitgebroken en maakt geen deel uit van een groter plan.
The Great Reset; wie het aandurft zulks te beweren is complotdenker, anti-vaxxer, alu hoedje, complottheorist, compleet de pedalen kwijt, extreem-rechts ingesteld, etc.
Nochtans steken ze het niet onder stoelen noch banken. 2021 wordt een verschrikkelijk jaar naar mijn gevoel.

https://www.livemint.com/news/world/2021-should-be-year-of-the-great-reset/amp-11609426486445.html

Hajo · 1 januari 2021 op 19:59

Goede modelruns weer…. geen avondupdate vandaag!!! Morgenochtend nieuwe inschatting!!

Tije · 1 januari 2021 op 21:18

Beste wensen iedereen! Dat alle jankerds over onwelgevallige meningen maar achterwege mogen blijven komend jaar.

Maar, voor zover ik Twitter mag geloven, zien de ontwikkelingen aangaande Sudden Stratospheric Warming er zeer gunstig uit. Het is natuurlijk altijd afwachten wat daadwerkelijke weerseffect gaat zijn, maar de poolwervel gaat eraan, met zaar waarschijnlijk omkering van de windrichting als gevolg. Dit gebeurde in 2018 ook, maar aantal weken later. We staan nu aaan het begin van de winter, waardoor effecten nog wel eens heviger dan in 2018 kunnen zijn.
Ik denk dat nog maar even een termijncontract voor LNG ga sluiten. Prijs is nu nog laag.
https://twitter.com/petagna/status/1345066876699873286?s=21

Carl · 2 januari 2021 op 09:18

Kantelpunt rond 11-13 Jan. Ofwel gaan over naar zachter weer of de winter valt aan. Gaat vooral afhangen van het sneeuwdek dat er zal gecreëerd worden rond 7-10 Jan. Dan zou groot deel van Europa onder een laag te komen liggen. Hoe hard trekt deze sneeuw de koude aan. In het verleden was dit het geval. Hopelijk nu ook.

Gesloten voor reacties.