Hierboven een kiek uit Zermatt, maar dat is nog niet de meest spectaculaire. In Hochsaas is een webcam te vinden waar je ziet dat daar 1,5m sneeuw is gevallen. Die komt zo. Verder even samenvattend dat we vandaag fraaie opklaringen hebben en weer mildere temperaturen en dat het morgen vanuit het westen opnieuw gaat sneeuwen eerst boven 1400m en dan stijgend naar 1600m. Daarna hebben we regenachtige dagen met ook onweerskansen (en dito opklaringen daartussen) voor op zaterdag (Robie Williams) de sneeuwgrens weer kan zakken naar 1200 tot 1500m. 

zermatt2904b

Hier nog eens Zermatt.

bettmeralp2904

Bettmeralp zagen we gisteren al op recordkoers.

hochsaas2904

Maar deze kiek toont pas echt de bizarre sneeuwval van de afgelopen twee dagen. Huiskamervraag: light daar één, anderhalf of twee meter sneeuw?

albinen1300_2904

Deze kiek uit Albinen toont de sneeuwgrens rond 1400m vanochtend.

morgins2904

Deze kiek van de dalafdaling van Morgins in de Portes du Soleil laat zien dat het op die hoogte alleen heeft geregend. 

grimentz2904

Mooie kiek uit Grimentz in het Val d’Anniviers.

lacemosson2904

Hier het Lac d’Emosson.

obergurgl

Deze is weer ingestuurd uit Obergurgl.

riederalp2904

Riederalp.

saasfee2904

Saas-Fee.

stluc2904

Saint-Luc in het Val d’Anniviers.

valtho2904

Val Thorens prima te doen vandaag maar ze worden de neerslag en bewolking nog wel zat op de Dutchweek.

valtho2904b

Nog eentje. Waar is iedereen? 

zinal2904

Zinal in het Val d’Anniviers strak blauw. Maar pistes gesloten! Lees zeker ook Jeroens weerbericht van gisteravond nog.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

8 reacties

Gesloten voor reacties.