Deze week volop Vlamingen en hier en daar een carnavalspak. En nu precies op de wisseldag zulke mooie sneeuw. Niet echt veel. Geen dump of zo maar een opfrisser voor de pistes. En lagere temperaturen weer. De afgelopen dagen was het een verschrikkelijke papzooi na 12 uur. Dus krokusgangers (midden en noord): gefeliciteerd!

Hier de prognose. Het wordt wel weer zacht na de sneeuwval maar rond de toppen toch nog vriezen…. Dus blijft de sneeuwkwaliteit vrij goed. Er komt trouwens ook een opmerkelijke serie nachtvorsten thuis in de Lage Landen.

Een opmerkelijk ensemble ook wel voor Oostenrijk… en ook de rest van de Alpen. Volg de zwarte lijn en ook de rode. Aanhoudend vrij fris tot koud. Tweede week maart mogelijk veel sneeuw. Dat geldt ook voor Oekraïne, de kou dan, niet de sneeuw. Dus dat grote offensief kan elk moment komen. In Sochi is trouwens net meters sneeuw gevallen…

Verder vooral in Amerika opmerkelijke kou en sneeuw:

De show must go on zullen we maar zeggen. Uiteindelijk zal het recht zegevieren.

Categorieën: Alpenweer

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

2 reacties

Harry van den Berg · 25 februari 2023 op 22:42

Ook bij ons in Winterberg weer prachtig met 10-20 cm vers en nu weer loeiende kanonnen voor perfecte pistes, waarop tot minstens Pasen geskied kan worden.
Na 20 maart zal het pisteaanbod afnemen in verband met te weinig belangstelling.

    Aart · 26 februari 2023 op 21:11

    @Harry: hoe druk is het de komende week op de pistes (vanwege vakantie in NL)? Met verse sneeuw en een paar dagen zon in het verschiet; ideaal voor een dagje ‘heen en weer’ 🙂 , maar dan geen rijen voor de liften aub…. De week daarop wordt weer sneeuwval verwacht, wat voor de pistes een plus is, maar voor een dagje skiën niet zo. Althans, niet voor mij.

Gesloten voor reacties.