Deze week volop Vlamingen en hier en daar een carnavalspak. En nu precies op de wisseldag zulke mooie sneeuw. Niet echt veel. Geen dump of zo maar een opfrisser voor de pistes. En lagere temperaturen weer. De afgelopen dagen was het een verschrikkelijke papzooi na 12 uur. Dus krokusgangers (midden en noord): gefeliciteerd!

Hier de prognose. Het wordt wel weer zacht na de sneeuwval maar rond de toppen toch nog vriezen…. Dus blijft de sneeuwkwaliteit vrij goed. Er komt trouwens ook een opmerkelijke serie nachtvorsten thuis in de Lage Landen.

Een opmerkelijk ensemble ook wel voor Oostenrijk… en ook de rest van de Alpen. Volg de zwarte lijn en ook de rode. Aanhoudend vrij fris tot koud. Tweede week maart mogelijk veel sneeuw. Dat geldt ook voor Oekraïne, de kou dan, niet de sneeuw. Dus dat grote offensief kan elk moment komen. In Sochi is trouwens net meters sneeuw gevallen…

Verder vooral in Amerika opmerkelijke kou en sneeuw:

De show must go on zullen we maar zeggen. Uiteindelijk zal het recht zegevieren.

Categorieën: Alpenweer

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

2 reacties

Harry van den Berg · 25 februari 2023 op 22:42

Ook bij ons in Winterberg weer prachtig met 10-20 cm vers en nu weer loeiende kanonnen voor perfecte pistes, waarop tot minstens Pasen geskied kan worden.
Na 20 maart zal het pisteaanbod afnemen in verband met te weinig belangstelling.

    Aart · 26 februari 2023 op 21:11

    @Harry: hoe druk is het de komende week op de pistes (vanwege vakantie in NL)? Met verse sneeuw en een paar dagen zon in het verschiet; ideaal voor een dagje ‘heen en weer’ 🙂 , maar dan geen rijen voor de liften aub…. De week daarop wordt weer sneeuwval verwacht, wat voor de pistes een plus is, maar voor een dagje skiën niet zo. Althans, niet voor mij.

Gesloten voor reacties.