Klik en weer een schilderijtje was het vanochtend op de Penningberg boven Hopfgarten im Brixental. Deze dag is volgeboekt bij me met tandemvluchten en ik vlieg zo al de deur uit. Iets te laat opgestaan vandaag. Weinig analyse dus. Ik kijk vanmiddag naar jullie reacties en spring er dan nog even in.

Hier mijn nieuwe stek op de Penningberg voor een maand of maximaal 2 tot ik wat nieuws heb. Zie voor info: ferienwohnungen-brixental.at.

En hier de huidige situatie van de dalafdaling.

En hier een doorkijkje naar Westendorf. Ja op de toppen heeft het heel mooi gesneeuwd.

En hierboven het nieuwste ensemble voor de Lage Landen. Een verrassend koude run dus.

Het is het Scandihoogscenario waarover we al veel hebben gespeculeerd. Zou het dan toch nog even? Als voorproef op 2021?

 


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

43 reacties

Gesloten voor reacties.