Die tauplitz
Lees verder >

Wandelen, mountainbiken of gewoon genieten. De mooiste momenten beleef je hier.

Montafon, een droom zowel in de zomer als winter.

De perfecte bestemming voor een leuke fietsvakantie in de zomer.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Met een skipas kunt u 48 gondels en liften naar de 2 landen op de berg brengen.

Hopfgarten im Brixental schitterend vanochtend en Scandihoog!

check ook eens

43 Reacties

 1. Jorne schreef:

  Het zou inderdaad een bijzonde voorproefje zijn voor 2021! Ook voor de Oostenrijkse noordkant begint het steeds meer te lijken op een winterse week met aanhoudend koud en lichte stuwing, gaat dat dan de enige pure winterse week van het hele seizoen worden? Wie gaat er nog? Wie durft er nog (Corona)?
  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/03/1583656208.png[/img]

 2. Mark (Breda) schreef:

  Vorig jaar rond deze tijd in Val Gardena/Corvara geweest. Dit jaar door een verhuizing besloten jaar over te slaan daar en in 2021 weer te gaan. Zo nu blijkt een besluit waar we door alle maatregelen in Italie geluk mee hebben. Val Gardena ligt nu nog net buiten het afgesloten gebied maar toch.

  Dit zal een enorme impact hebben op die regio zeg.

 3. Peter van L schreef:

  Eind deze week naar Ehrwald, zou geweldig zijn om een week echt winter te hebben.❄️❄️
  Risico voor Corona is volgens mij in Tirol net zo groot als in NL.

 4. Koninks schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/03/1583663273.jpeg[/img]

 5. Jorne schreef:

  Gfs06 maakt het voorjaar nog wat koeler hahahaha
  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/03/1583664396.png[/img]

  • Jorne schreef:

   Met middagtemperaturen maar net boven het vriespunt, dit zou toch wat zijn na zo’n dramatische winter

   • Koninks schreef:

    [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/03/1583665800.jpeg[/img]

    • Leo schreef:

     [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/03/1583681074.png[/img]
     Niet helemaal mee eens Koninks. Nog lang niet zeker maar toch zeker niet kansloos. De trend naar hogedrukopbouw ten noorden zit er al meerdere runs op rij in en het EC doet -zoals Jorne wat verder naar boven ook al opmerkte- weliswaar nog net niet helemaal mee maar laat toch wel iets dergelijks zien; zij het in een setting die net niet gunstig genoeg is voor echte koude. In het ensemble van gisteravond overigens wél in 20% van de leden (niet zelf de beschikking over maar volgens het KNMI). Als het er van komt helaas (net als twee jaar terug) wéér net te laat maar kom maar door. Bewijs dat het -ook in een opgewarmd klimaat- nog steeds kan en wie weet inderdaad mooi voorproefje voor de komende winters!

     • Koninks schreef:

      Misschien ook de wens van de gedachte gewoon lekker lente weer en als alles uitloopt dat er geen dikke vorst meer overheen gaat. Als winterliefhebber hoop ik natuurlijk wel dat dat een voorbode is voor een verschrikkelijk strenge winter van 20/21.

   • Koninks schreef:

    Tis een enkel lijntje jorne en aangezien we dit al de hele winter zien zal deze ook wel niet uit komen Hahaha

    • Skiwi schreef:

     Laat ons hopen van niet, hier zit toch echt niemand nog op te wachten? Tijd voor winter is voorbij, ‘t mag lente worden: temperatuur richting 15 graden (en hoger) met een zonnetje erbij graag

   • Leo schreef:

    En in de nachten in zowel de 0 als 6 u run lichte tot matige vorst (zij het deels boven een virtueel sneeuwdek, maar waarom ook niet)!

    • Mark (Breda) schreef:

     Leo. Zit er volgens jou een link tussen de voorspelde koude door Hajo en de Polar Vortex? Weliswaar is er de potentie voor koudere winters maar doordat de polar vortex sterker wordt door opwarming algemeen wij dus veel WC hebben en met name later in winter en in voorjaar, wanneer die vortex afzwakt alsnog de koude krijgen. Dus die potentie is er maar de polar vortex helpt hem om zeep.

     • Leo schreef:

      Nee. Maar andersom ook niet. Er zijn theorieën, onderzoeken, verwachtingen, en klimaatscenario’s die elkaar tegenspreken. Dan weer versterkt de opwarming de poolwervel, dan weer verzwakt die juist. Mijns inziens (en zover mijn kennis strekt!) veel te weinig data en (bij gevolg) veel te veel toeval (vooralsnog?) om er conclusies aan te kunnen verbinden. Vervolgens is het m.i. steekhoudend dat de kans op koudere winters nog steeds volop aanwezig is.

  • Willem schreef:

   Kan het virus zich nog makkelijker verspreiden

 6. Mocht ik over voldoende financiële middelen beschikken was ik allang weer naar de alpen voor een week, dat virusgedoe laat me koud en blijf er niet voor thuis.
  Kans dat ik op een andere manier aan mijn eind kom schat ik veel hoger in.
  Gisteren spotte ik de voor mij eerste vlinder van dit jaar en dat is best opmerkelijk omdat ik vorige winter mijn eerste exemplaar reeds begin februari spotte.
  Fijne zondag @iedereen en te Puurs valt er alweer warm water na een korte adempauze gisteren.

  • Ronski schreef:

   Gaat er niet om of jij aan een einde komt door dat virus Kirsten maar of je veel anderen besmet! Dat je er zelf aan onderdoor gaat zal wel loslopen.

   • oh… is dat zo Ronski ? Of nou anderen of ikzelf door het virus sterven maakt toch geen ruk uit?

    • Ronski schreef:

     Laat maar joh, weer een achterlijk antwoord maar kon ook niet anders verwachten eigenlijk. Dacht dat je enigszins genormaliseerd was, stom van mij:-(

     • Winter extremist schreef:

      Moderator: deze aub skippen!!

     • Genormaliseerd ? Ben jij nou echt helemaal ? Herlees even jouw eerste reactie..
      Het interesseert jou duidelijk geen reet dat iemand een virus doorgeeft aan mij waardoor ik overlijdt maar het is volgens jou wel abnormaal wanneer ik het virus door zou geven waardoor iemand anders overlijd ?!
      Wat ben jij een ontzettend verschrikkelijke eikel kerel !

    • Hjs schreef:

     Heerlijk weer, de een zegt A, de ander denkt B. 😉

     Samengevat staat er, Reizen is de oorzaak van de verspreiding. Dus reizigers verhogen de kans op besmetting.

     Heb zelf net een trip naar de Us gecanseld, niet voor mijzelf, maar mojn ouders en schoonouders zijn zeker in de risico groepen.
     Dit loopt nu fors uit de hand en gaat een forse recessie geven.

 7. Marlies W schreef:

  Wij zitten heerlijk in Maria Alm en hebben 4 top dagen achter de rug. Niemand maakt hier echt druk om het virus. Gewoon lekker de gezonde berglucht in. Sneeuw is vooral bovenin nog helemaal perfect.

 8. Jorne schreef:

  Leo zei het al, komt de kou dan opnieuw te laat voor de LL? Nieuwe gfs heeft wederom de scandihoog setting maar de lucht uit het oosten gewoon niet koud genoeg. Voor de Alpen overigens een top setting met koude sneeuw uit het noordoosten. EC wordt bihzonder interessant vanavond!!

 9. Tjeerd schreef:

  Alles goed Hajo?
  Jammer dat je moet verkassen! Je had toch een leuk plekje?
  Skypen nog wel een keer

 10. EKlop schreef:

  Hmmmz het wordt steeds vervelender

  +++ HOTELS UND SKIGEBIETE IN SÜDTIROL SCHLIESSEN +++

  Wegen-Corona: Die Hotels und die Liftanlagen in den Südtiroler Skigebieten werden am Montag schließen. Der LH spricht von einem Akt der Verantwortung.
  https://www.tageszeitung.it/2020/03/08/hotels-und-skigebiete-schliesse

 11. Jorne schreef:

  EC doet niet mee!

 12. Jorne schreef:

  Gfs stelt het koudere scenario uit, hopen dat ie vandaag nog eens terug komt!

  • Martijn sonnenberg schreef:

   ergens hoop ik van niet. Ben een witner liefhebber, maar met de huidige gezondheids toestanden in Europa is een warm voorjaar eigenlijk wel gewenst. Zijn we in ieder geval de ‘gewone’ griepjes etc kwijt en is het in kaart en in toom brengen van de corona gevallen eenvoudiger (en wellicht minder verspreiding)

 13. Joalie schreef:

  Einde polar vortex lijkt nu toch echt in zicht (en daarmee aan die eindeloze westcirculatie met bijbehorende depressietrein) volgens zowel Severe Weather als ook wetteronline.de.
  Zie: …The GEFS ensemble forecast shows the same polar vortex core positioning over North America and Siberia and the high-pressure areas on the opposite sides over North Pacific and Atlantic, just like in the stratosphere. If such a pattern were to appear during winter, it would be supportive of cold outbreaks into the United States and Europe. We can see a colder than normal temperature signal being introduced over North America and Europe. It is hard to say at this point, just how much colder air can be advected into Europe or the United States. The weak anomalies on the first graphic suggest a lower agreement of the individual forecasts in the ensemble average. But there is a higher possibility of colder air reaching down into the United States, as the core of the polar vortex sits over the Canadian sector, while Europe is more dependant on the positioning of the high-pressure systems in the Atlantic…”
  https://www.severe-weather.eu/global-weather/stratosphere-final-warming-march-collapse-fa/
  Als ook: https://www.wetteronline.de/wetterticker/polarwirbel-wird-schwaecher-202003094287691

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.