It giet oan! De sterkste schaatsers ter wereld zijn los. In Kärnten. Op de Weissensee. Op de kleine ronde. Op moment van publiceren zijn Gerrie Hekman en Niels Immerzeel 23 seconden los van de achtervolgende groep. Het is briljant schaatsweer. Niet te koud. Eergisteren is er nog veel sneeuw geruimd. Via weissensee.nl zijn twee stationaire webcams permanent te volgen met gesproken commentaar. Jammer dat ze die cams niet op een motor hebben geladen. Om de dames- en herenwedstrijd nog directer te verslaan. Wat een mooie sport. Wat een mooie traditie. Ook diverse volgens van WSWM.nl zijn van de partij.

https://www.youtube.com/watch?v=3qNkbgrsOo4

Hier het finishbeeld met het live commentaar.

En nog een beeld van de andere kant van de baan.

Eergisteren is veel sneeuw geruimd. Met heeft geprobeerd ook de ronde op het grote meer in orde te krijgen. Dat is niet gelukt. De sneeuwhoeveelheden waren te groot. Fantastisch werk van vader en zoon Norbert en Bernard Jank en hun team. In 2015 interviewde ik Norbert over de oorsprong van het schaatsen op de Weissensee. Lees nog eens terug hoe de connectie met 007 ook al weer was.

Dus is dit het plaatje. Een baan van 10km op het kleine meer. Wat een luxe! Ik moet op deze plaats nog even uitleggen dat ik er toch niet bij was gisteren. Verschillende redenen die samen de doorslag gaven. Ik zit erg krap in mijn tijd met zeer veel sponsorverplichtingen. Prachtige skigebieden die mijn volle aandacht verdienen in het lopende seizoen. En de centjes zijn nog steeds een beetje op en ik had het echt als hobby volledig op eigen kosten moeten doen. Voor de toekomst hoop ik op een samenwerking met Kärnten met zijn aaparte klimaat en zijn fraaie skigebieden zoals Bad Kleinkirchheim, Heiligenblut, Turracher Höhe, Mallnitz en ook de Mölltaler Gletscher. Dan ga ik er volgend jaar echt bijzijn en ook skiën en langlaufen rond de Weissensee. Tevens heb ik nog een traingsachterstand. Ik wil dit seizoen spierkracht en uithoudingsvermogen opbouwen op de langlaufronde achter mijn huis. Om weer harder te gaan op de Weisser Rausch van St. Anton op 21 april. Als ik die conditie dan meeneem op de mountainbike over de zomer heen dan moet ik volgende winter de 200km echt dik onder de 10 uur kunnen schaatsen. Alle WSWM.nl volgers die wel hebben deelgenomen of die donderdag nog meedoen roep ik op hun tijd hieronder bekend te maken!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

9 reacties

Gesloten voor reacties.