It giet oan! De sterkste schaatsers ter wereld zijn los. In Kärnten. Op de Weissensee. Op de kleine ronde. Op moment van publiceren zijn Gerrie Hekman en Niels Immerzeel 23 seconden los van de achtervolgende groep. Het is briljant schaatsweer. Niet te koud. Eergisteren is er nog veel sneeuw geruimd. Via weissensee.nl zijn twee stationaire webcams permanent te volgen met gesproken commentaar. Jammer dat ze die cams niet op een motor hebben geladen. Om de dames- en herenwedstrijd nog directer te verslaan. Wat een mooie sport. Wat een mooie traditie. Ook diverse volgens van WSWM.nl zijn van de partij.

https://www.youtube.com/watch?v=3qNkbgrsOo4

Hier het finishbeeld met het live commentaar.

En nog een beeld van de andere kant van de baan.

Eergisteren is veel sneeuw geruimd. Met heeft geprobeerd ook de ronde op het grote meer in orde te krijgen. Dat is niet gelukt. De sneeuwhoeveelheden waren te groot. Fantastisch werk van vader en zoon Norbert en Bernard Jank en hun team. In 2015 interviewde ik Norbert over de oorsprong van het schaatsen op de Weissensee. Lees nog eens terug hoe de connectie met 007 ook al weer was.

Dus is dit het plaatje. Een baan van 10km op het kleine meer. Wat een luxe! Ik moet op deze plaats nog even uitleggen dat ik er toch niet bij was gisteren. Verschillende redenen die samen de doorslag gaven. Ik zit erg krap in mijn tijd met zeer veel sponsorverplichtingen. Prachtige skigebieden die mijn volle aandacht verdienen in het lopende seizoen. En de centjes zijn nog steeds een beetje op en ik had het echt als hobby volledig op eigen kosten moeten doen. Voor de toekomst hoop ik op een samenwerking met Kärnten met zijn aaparte klimaat en zijn fraaie skigebieden zoals Bad Kleinkirchheim, Heiligenblut, Turracher Höhe, Mallnitz en ook de Mölltaler Gletscher. Dan ga ik er volgend jaar echt bijzijn en ook skiën en langlaufen rond de Weissensee. Tevens heb ik nog een traingsachterstand. Ik wil dit seizoen spierkracht en uithoudingsvermogen opbouwen op de langlaufronde achter mijn huis. Om weer harder te gaan op de Weisser Rausch van St. Anton op 21 april. Als ik die conditie dan meeneem op de mountainbike over de zomer heen dan moet ik volgende winter de 200km echt dik onder de 10 uur kunnen schaatsen. Alle WSWM.nl volgers die wel hebben deelgenomen of die donderdag nog meedoen roep ik op hun tijd hieronder bekend te maken!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

9 reacties

Gesloten voor reacties.