kunstsneeuwweg

Vanavond red ik het niet zonder jullie hulp. VanDam was al zo vriendelijk om bovenstaande illustratieve foto in te sturen. Hoeven geen woorden bij. Het loopt gewoon ten einde nu ook al gaan sommige gebieden nog 2 of 3 weken door. Wie weet eigenlijk waar deze foto genomen is? Graag in de reacties meer van jullie belevenissen dit weekeinde.

ischgl1204

David stuurt deze uit Ischgl. Dat de dalafdaling er nog zo mooi bij ligt is zeldzaam voor deze ski hotspot. Niet zelden is de dalafdaling dicht aan het einde van het seizoen.

137324863-lawine-1Tef

Precies op bestelling komen nu de natte sneeuw lawines. Een zeer grote ging gisteren los in het Sellraintal. Vijf toerskiërs moesten naar het ziekenhuis worden gevlogen maar gelukkig viel het allemaal mee. Gerdaaa tipt ons over een dodelijke lawine bij Nax niet ver van het Val d’Anniviers.

ens12u1204

We moeten de Alpen en de Lage Landen even samenpakken vanavond. Ook al ziet her er voor eind april weer iets warmer uit zie je toch duidelijk dat we richting 23 en 24 april echt door een koude fase heen zullen worstelen. Maar eerst gaan we inderdaad even op weg naar de +20ºC. Woensdag moet het gebeuren. Weer.nl is zo attent daarbij meteen even uitgebreid op hooikoorts in te gaan. Er komen minder berkenpollen dit jaar door de natte zomer van 2014.

lopendemaand12004

Nu ik vandaag mijn vijfde boude voorspelling heb gescoord zie ik met spanning uit naar het resultaat van de zesde. Toch het verschil tussen 3-3 gelijk en en 4-2 voor. Het maandgemiddelde moet onder de 8,0ºC gaan eindigen voor de winst. Ik geloof er nog absoluut in. Jullie? Voor de Alpen betekent dit niet veel helaas. Ik zie de kou toch vooral op onze breedtegraad. Naar de Alpen toe is de Mediterrane invloed merkbaar en praten we toch vooral over enkele momenten met lichte regen tot op 2000m. Alleen dus voor 22-24 april zie ik nog een kleine kans op nog een late witte verrassing…

PS Mis niet deze terugblik op de afgelopen winter afgezet tegen verschillende seizoensprognoses en nog een nieuwe analyse van de oorzaak van de zachte winter in Europa op weer.nl. Over global warming hoor je niemand meer. Men is gelukkig weer terug bij het realisme van de natuurlijke cycli. Nu de politiek en het bedrijfsleven nog.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

4 reacties

Gesloten voor reacties.