Hoe zat het ook alweer met Tim/Hochkönig? Woont hij daar of is het zijn favoriete skigebied? In elk geval heeft hij het hoogst ingezet in de Warnsveldwedstrijd! Die intussen is gesloten. Hij gaat voor 40 graden en zal met een molensteen om zijn nek in enig bergmeer dan wel het IJsselmeer worden verdronken als dat record niet wordt gevestigd. O ja, dat was ik er gisteren nog vergeten bij te zeggen. Sorry.

Is er kans op een Warnsveldje? Kijk eens hoe een nieuwe run van het Europese model het hele weeekeinde of toch tenminste zondag en maandag van de recordrace heeft afgekapt. Hoe zit dat in het Amerikaanse model?

We hebben hier al de 06 te pakken. Kurkdroog voor het midden van het land. E begin augustus weer 3x 35 op rij. Maar de wedstrijd loopt tot en met de laatste dag van juli. Dus.

Eén run eerder verstopt de hoofdrun zich een beetje tussen de lijnen van het ensemble. Tevens wat regen begin augustus. Wie scherp kijkt ziet dat zelfs de hittegolf nog in gevaar kan komen. Maar ik roep nog maar eens boud dat die kat in bakkie is vanuit een zeer regenachtig Oostenrijk. Zie het radarbeeld bovenaan. Berlijnse noordstuwing. Heel vreemd weer dit jaar hoorde ik ook op de vliegschool van Werfenweng.

Enne o ja. We zoeken nog iemand die in de reacties van gisteren kan rondstruinen om even de hoogste 25 bieders op een rij te krijgen even aangenomen dat in dat rijtje de winnaar te zoeken zal zijn. Hoofdprijs? Een setje van drie gratis tandemvluchten strak achter elkaar hier in de Kitzbüheler Alpen ergens na 1 september. Een prijs t.w.v. 360 euro dus. O ja en dan bied ik die prijs ook maar aan degene die het lijstje maakt.

PS En dat van die molensteen zullen we niet doen hoor…. we verzinnen wel een woordgrap.

Categorieën: Wedstrijd

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs" . Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 woont en werkt Hajo in Zell am See Kaprun.

38 reacties

Gesloten voor reacties.