brixental1212

Laatst tijdens het droomweekeinde in Obertauern hadden Ronaldo en ik het erover. Gaan de lagere skigebieden in de Alpen het redden of niet. Op basis van eerste goede berichten en Valentijns waarneming dat een piste in Jochberg vanaf eind oktober door de hele warme fase in november goed was gebleven ging ik er vanuit dat het zou lukken. Ook van de zuidkant van de Alpen is bekend dat ze er tegenwoordig goed in slagen prachtige pistes op een groene weide te leggen. En als ze het ergens goed kunnen is het de SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental wel! Kijk toch eens op het kiekje van vanochtend hierboven! Live commentaar van iemand ter plekke: „Lang geleden dat ik op zo’n fijne piste heb geskied!“

zillerttalarena1212crop2

Doe dus mee en gooi in de reacties jouw complimenten voor het skigebied waar jij speciaal op let. Tuurlijk er zijn er ook een paar die het gewoon niet redden. Maar dan lukt het een paar dorpen verderop wel. Jelte is in het Zillertal en schrijft: “Hoi Hajo, vandaag aangekomen in Zillertall. Eerste dag skien bij Kaltenbach, wat top has het veel erger verwacht maar was gewoon goed. Ze hebben gehele dag kust sneeuw aan het spuiten ook. HochFügen perfect, zwart rood en blauw. Zijn wel harde pistes maar ben al blij zat.” De kiek hierboven is niet van hem maar van een webcam in de Zillertal Arena. Je kijkt naar de Gerlosplatte.

zillerttalarena1212crop

De andere kant op zie je dit! Top toch?

zogroeit-piste1212

En in Zell am See Kaprun zien we tegelijkertijd dalafdalingen groeien naar het Zell am See naar Schüttdorf en ook op de Maiskogel.

obertauern1212

Logisch dat je in Obertauern goed uit de voeten kunt. Niks te klagen toch?

lesmenuires1212
Les Menuires vanochtend. Gisteren zagen we hierrr al dat de Franse skigebieden die al open waren of vandaag open gaan het toch ook top voor elkaar hebben. Zullen we de reacties op Franse gebieden on-topic daar houden? Om 12.15u kun je de tweede run van de reuzenslalom van de heren in Val d’Isère kijken op Eurosport. En morgen de spectaculaire afdaling. Over wereldbekerwedstrijden gesproken…

schristina1212b

De wereldbekerafdaling in San Christina in Val Gardena boven. Nog werk aan de winkel. Hier mag zeker niemand skiën deze week. Heilige grond. Onze Mervin van Heek skiede hier enkele jaren terug een top 10 notering vanwege mist die latere starters hinderde.

schristina1212a

En onderaan in het dorp. Zo juist is bekend geworden dat de sneeuwcontrole in buurdorp Alta Badia voor de FIS races van 20 en 21 december goed zijn bevonden. Respect dus. En kijk dan nu naar een piste van de Sella Ronda die wel open is voor het grote publiek…

Webcam Sasso Levante

Webcam Sasso Levante

Bizar toch! En dus… complimenten. Loeigrote complimenten. En aan de overkant in Seceda?

seceda1212 valgardena1212

Ongelofelijk zeg! Ja twee jaar geleden was het precies zo. Toen lag er aan de noordkant meer. Net als nu. Alleen toen werd het het jaar van de eindeloze zuidkantdumps. Vooralsnog wijst niets op een herhaling.

 

ens-oostenrijk1212

Zo direct ook aandacht voor de weerkaarten. Misschien in een apart bericht. Het Amerikaanse model blijft leuke dingen doen. Zeker nog als afwijkend van het ensemblegemiddelde maar wel consequent in elke nieuwe run. Het Europese model daarentegen… zucht.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

85 reacties

Gesloten voor reacties.