Ja die brug is niet meer. Niet meer in Piemonte. Ergens anders heen. Richting Middellandse Zee.

Hier zie je het op video. En ook dit gebeurde vandaag….

Niet te zuinig. Wat wil je met 300mm binnen 24 uur. Dat is 30cm regen. Overal. Op elke vierkante cm2 van de bodem. Op elke hectare. Op elke boom. Ieder veld. En dat komt beneden bij elkaar.

Alleen in Zwitserland is nu al op een haar na 400mm gemeten sinds vrijdagochtend. En het is nog niet gedaan met de regen de komende week. Vooral rond 12 oktober lijkt het weer mis te gaan.

We spingen naar Amerika. Deze foto gaat rond bij en waanzinnig sneeuwrecord in Monmouth County in New Jersey. Aan de Amerikaanse oostkust dus. Die foto is nep. Want genomen uit een video uit 2017 speurde ik na.

Wel echt is dat exact op deze locatie in september al een aardbeving was. En nu…. geloof het of niet… afgelopen woensdag de allervroegste vorming van een sneeuwdekje sinds het begin van de systematische metingen 127 jaar geleden. Dit zingt nu rond op internet tot het de censuur van de grote media bereikt en dan dus nergens wordt overgenomen. Eerst ontdekte een lokaal nieuwsmedium dat er sprake was van een absoluut record en een verbetering van ruim twee weken ten opzichte van de 20ste oktober uit 1940. Die hadden het bij de Amerikaanse weerdienst NOAA opgevraagd die er natuurlijk niet zelf mee te koop liepen te meer hun financiering opgehangen is aan de ondersteuning van de CO2-mythe. Iceage.now plakte er dat plaatje uit 2017 bij en zo zong het verder rond. En nu dus dankzij wintersportweerman.nl ook in Nederland en Vlaanderen.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

4 reacties

Gesloten voor reacties.