Ja die brug is niet meer. Niet meer in Piemonte. Ergens anders heen. Richting Middellandse Zee.

Hier zie je het op video. En ook dit gebeurde vandaag….

Niet te zuinig. Wat wil je met 300mm binnen 24 uur. Dat is 30cm regen. Overal. Op elke vierkante cm2 van de bodem. Op elke hectare. Op elke boom. Ieder veld. En dat komt beneden bij elkaar.

Alleen in Zwitserland is nu al op een haar na 400mm gemeten sinds vrijdagochtend. En het is nog niet gedaan met de regen de komende week. Vooral rond 12 oktober lijkt het weer mis te gaan.

We spingen naar Amerika. Deze foto gaat rond bij en waanzinnig sneeuwrecord in Monmouth County in New Jersey. Aan de Amerikaanse oostkust dus. Die foto is nep. Want genomen uit een video uit 2017 speurde ik na.

Wel echt is dat exact op deze locatie in september al een aardbeving was. En nu…. geloof het of niet… afgelopen woensdag de allervroegste vorming van een sneeuwdekje sinds het begin van de systematische metingen 127 jaar geleden. Dit zingt nu rond op internet tot het de censuur van de grote media bereikt en dan dus nergens wordt overgenomen. Eerst ontdekte een lokaal nieuwsmedium dat er sprake was van een absoluut record en een verbetering van ruim twee weken ten opzichte van de 20ste oktober uit 1940. Die hadden het bij de Amerikaanse weerdienst NOAA opgevraagd die er natuurlijk niet zelf mee te koop liepen te meer hun financiering opgehangen is aan de ondersteuning van de CO2-mythe. Iceage.now plakte er dat plaatje uit 2017 bij en zo zong het verder rond. En nu dus dankzij wintersportweerman.nl ook in Nederland en Vlaanderen.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

4 reacties

Gesloten voor reacties.