2016-07-02 13.10.41

Ik vind het schitterend gewoon. Echt machtig mooi. En met de auto rijdt je er zo onderdoor. Geen peperdure tunnelbouw nodig. Hierboven een kiekje van mij in de “voortuin”. Vanaf vanochtend al droog en zonnig. In tegenstelling tot verder het land in. Je ziet de cumulussen al omhoog schieten…

Schermafdruk 2016-07-02 16.34.08

Heel mooi om te zien hoe geleidelijk in het binnenland pas buien ontstaan. Tussen Noordzee en vaste wal is bijna geen temperatuurverschil momenteel. Dus moet de thermiek verder in het binnenland op gang komen. Wie kan er zelfs een onweersbui melden in het oosten?

Schermafdruk 2016-07-02 16.32.29

Nou dit is de pluim… ik laat even een kaart zien waar de korte warme fase volgend weekeinde vandaan komt.

spanjenat

We hebben vanaf donderdag even zwakke hoge druk. Wat is er heel bijzonder aan deze kaart? Inderdaad de regen in Spanje! Grappig toch? Ze zitten nog in het EK toch? Fijn weekeinde! O ja… enne na die korte zonnige fase lijkt het huidige patroon zich te herstellen… snel door naar winter 2016-2017 zou ik zeggen.

Categorieën: Lage Landen

Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

10 reacties

Gesloten voor reacties.