Obertauern
Lees verder >

Wandel doorheen de prachtige natuur!

Kleinwalsertal
Lees verder >

Kijk al uit naar skiën

Obertauern
Lees verder >

Genieten met het ganse gezin? Dat kan perfect in Obertauern.

Val Gardena
Lees verder >

De mooiste zomervakantie beleef je hier!

Hogedrukweer na weekeinde afgelost door megastorm

check ook eens

125 Reacties

 1. Bram Arnhem schreef:

  Ieder zijn eigen mening. Ik zou alleen verwachten van een journalist (en dat ben je in feite door je publieke stukken), die toch zo veel mogelijk achter de waarheid probeert te komen, dat die nooit achter een figuur als Trump kan staan? Iemand die polariseerd, de waarheid niet eens meer probeert te spreken en die bovenal eigenlijk alleen maar bezig is met zichzelf beter te maken. De “vrijspraak” is zoals verwacht helemaal niets waard, omdat de stemming “along party lines” is geweest, zonder dat de Republikeinen de moeite hebben genomen om echt naar de zaak te kijken.
  Of het een impeacheable offense is, daar heb ik ook zo mijn twijfels over, maar ze hadden op zijn minst kunnen proberen om zelf een mening te vormen.

 2. maarten schreef:

  Hier een voorspelbare reactie. Je zit er zelf al een paar jaar naast met je kleine ijstijd. En nu pak jij je verantwoordelijkheid om te zeggen dat het allemaal klimaatzwendel is. En waarom zouden we jou moeten geloven? Je weet er meer van dan ik, dat geef ik meteen toe. Maar of je ook meer weet dan al die wetenschappers die wel sturen op een klimaatbeleid waar jij zo tegen bent vraag ik me af. Voorlopig komt het niet heel geloofwaardig over wat mij betreft.

  Daarbij wil ik dus niet zeggen dat je geen gelijk hebt. Want dat kan ik (en niemand) weten, want niemand weet precies hoe het zit. Jij dus ook niet. Laten we het maar over aan de mensen die er voor doorgestudeerd (ben jij er 1 van, maar je bent qua mening in de minderheid) hebben en hopen dat ze ons niet moedwillig belazeren.

  Goed tot zover mijn verantwoordelijkheid :).

  EC is trouwens wel aardig in de metoefictie voor de LL. Biedt wellicht een kansje op meer. Al staat hij wel alleen vrees ik.

  • Hajo schreef:

   Dank voor je moed en eerlijkheid. Je verantwoordelijkheid nemen is belangrijk. En respectvolle discussie ook.

   • laurens schreef:

    Beste Hajo,
    Ik kom al lange tijd op deze site en waardeer je inzet, enthousiasme, delen van je passies en ook het uitspreken van andere inzichten/meningen! Juist daarom typ ik dit bericht, omdat ik iets positiefs hoop bij te dragen voor jou en je site!

    Persoonlijk hou wel van je mening delen; oa mbt politieke en klimaat discussie, het maakt het wat meer omvattend dan alleen het weer van nu en komende week te bespreken (naast de af en toe erg interessante diepgaandere stukken). Het zorgt ook voor interessante reacties van medebezoekers met deze passie en evt kennis. Tevens lees/luister ik erg graag met een open mind naar (gefundeerde artikelen/uitspraken/meningen) over bovenstaande dingen van eenieder. Ook een “andere“ mening hierover etc, kan ik waarderen, want kan ik (en jij) immers alleen maar van leren om zo in je hoofd een totaalplaatje van te maken en je mening (bij) te vormen.

    Helaas mis ik die open-mindedness en gefundeerde uitspraken te vaak van jou als (idd journalist). Je bent (in alles) zo overtuigd van je eigen kunnen, gelijk en alleswetendheid en lijkt daardoor niet open te staan voor iets of iemand anders (vrij vermoeiend soms). Daardoor schreeuw je helaas te vaak maar wat negatiefs (net als je, idool Trump) zoals nu, helaas meestal zonder echte onderbouwing, hooguit een link naar een anti (bv klimaatontkennings) site. Dit snap ik niet en vind ik oprecht jammer! Waar je soms klaagt over de eenzijdige en kortzichtige berichten in het nieuws, ben je zelf helaas meestal net zo eenzijdig en kortzichtig in het schrijven van visie hierover.

    Als je ons wilt (en dat wil je heel graag) overtuigen van jouw mening en hoopt dat mensen jou en jouw uitspraken/mening serieus nemen, zou het goed zijn om dit wat anders en vaker beter gefundeerd te brengen (zoals laatst link site van NASA), ook al ben je zo overtuigd van je gelijk, dit kan je echt beter Hajo! Komop!

    Tevens inspireer je mensen om gefundeerde/interessante reacties te geven en het niveau op de site toe te laten nemen ipv zo het helaas stimuleren van schreeuwers zoals bv (antiklimaatdrammer) Kirsten. En ja ook die moeten er zijn, het zou alleen mooi zijn als die ook steeds meer beseffen dat het leven niet zwart/wit is.
    Nu lijkt het misschien alsof ik tegen je ben, maar ik ben het op veel vlakken meer met je eens dan wellicht uit bovenstaande lijkt. Alleen je triggert mij tot op heden helaas niet om bijdragende reacties te plaatsen, omdat het alleen “voor/tegen” lijkt te zijn bij alles.

    Verder keep up the good work hier en ik kijk uit naar mooie nieuwe berichten hier van je, die met jouw typische passie en enthousiasme geschreven zijn met een mooie uitweiding over aanverwante zaken!;)

    • Mijn naam hoef je niet te vermelden omdat ik geen anti-klimaat drammer ben, ik ben een grijze muis die alle kleuren van de regenboog ziet ( dus niet enkel zwart/wit) zoals jij vermoed en heb meer geleefd dan alle andere wswm leden gezamenlijk.
     Ik breng de waarheid aan het licht wat klimaatverandering betreft, wat niet kan worden gezegd over de klimaatdrammers die helaas nog een zwart/ wit televisie hebben staan en jou aanzetten tot doem denken en je een slecht geweten schoppen.
     Reageren doe ik haast niet meer/langer maar dat betekent niet dat ik niet af en toe nog een keer meelees, zoals toevallig vandaag. 😉

   • Sytze schreef:

    Ik kan me in veel vinden Hajo. Ben het vaak met je eens. In/over Trump is dat net anders: zoals verwacht wordt hij vereerd-hij is de echte Anti-Christ…doet zich voor als de redder. Terwijl hij vecht en geen verbinden is. Hillary zou geen haar beter geweest zijn….dergelijke ego’s killen de wereld, maar goed dat is een keuze van ons allen. We krijgen immers wat we vragen en nodig hebben. Zo is dat ook met het weer….

 3. Fizzle schreef:

  Ongeveer deze periode vorig jaar liet ik deze site voor wat het was, omwille van het politieke gezeur en de hoogmoed, eigendunk die opduikt in de berichten.
  Er is precies nog niet veel veranderd…
  mvg, F.

 4. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Mooi bericht Hajo!.Voor de Alpen Word februari idd normaler ,hopen dat er nog wat winter in het verschiet ligt voor de ll.Ec had weer eens een leuke laatste kaart vanmorgen in de o h run.Met kans op iets wat op winter lijkt in de ll

 5. Frans v schreef:

  Mooi bericht dank daarvoor. Ec 0 uur control run meteofictie opnieuw voor oosten wind en nacht vorsten. Wel koude uitbijter.

 6. Hjs schreef:

  Zie het nog niet zo gebeuren maar er zou toch maar zo of een onvervalste Socialist, Sanders, die prima zou passen binnen de Sp of een getrouwde homo, Buttigieg, die gewoon een vvd es is trouwens, de volgende president kunnen worden. Natuur zullen de Dems hemel en aarde bewegen om die twee te wippen.

  Kans dat aardsleugenaar Drump blijft zitten is natuurlijk wel vrij groot.

  Voor het vermaak zou Sanders natuurlijk wel grappig zijn. Moet ie niet dood neervallen natuurlijk. Maarja dat geldt ongeveer voor alle kandidaten.

 7. Hjs schreef:

  https://mashable.com/article/climate-change-january-2020-warmest-on-record/?europe=true

  Jan. Breekt warmte record, wereldwijd warmste maand sinds de metingen, van uiteraard alle Januari ‘s.

  • Geert schreef:

   Inderdaad. Mondiale klimaatwaanzin? Ja, dat klopt, het debat is actueler dan ooit. Niet veroorzaakt door de mens of we weten het niet? Fout. We weten heel goed dat de mens de grootste factor is. De scenario’s voor opwarming tot 2100 zullen uitkomen als we niets doen. Mensen die veel mensen tegelijk bereiken zoals weermannen zouden zich beter moeten informeren of hun mening (geen feiten) voor zich houden. We kunnen ons niet meer bezig houden met ontkenners want de tijd tikt en gelukkig beginnen meer en meer politiekers dit in te zien.

   • maarten schreef:

    Ik ga voor”We denken te weten”. Zeker weten doen we het niet, maar de kans erop is groot op basis van de info die we nu hebben. Dus kunnen we maar beter niet gokken en het proberen zo goed mogelijk binnen de kaders de klimaatopwarming te voorkomen. Ten koste van alles? Nee, Ten koste van veel? Ja. Mogelijkheden genoeg, maar die verrekte lobbies en het egoncentrische van de mens maken dit gedoemd om te mislukken. Dan kunnen we niet anders dan hopen dat Hajo en co gelijk hebben.

  • Michel schreef:

   hier nog wat leesvoer 🙂
   https://www.climategate.nl/

 8. Wessel schreef:

  Poederskiën onder de Wolfratshaushütte, sorry not sorry… (Lermoos) [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/02/1580981199.jpeg[/img]

 9. maarten schreef:

  gfs6 is toch wat wamer weer voor de alpen volgende week. Om over de meteofictie maar niet te spreken. Kansloosheid ten top.

 10. Donuld Dumb schreef:

  Wat een wazige zin van 8 regels die eerst gaat over een belachelijke schijnvertoning en vervolgens over de beste president gaat waarna zonder enig gebruik van leesbare leestekens zonder komma’s bijvoorbeeld overgaat in plotseling misdadig klimaatbeleid en eindigt met een gelukkig niet uitgekomen visioen vasn een Hillary dicatuur waar vervolgens door reaguurders niet op deze poep gerageerd moet worden alsof jij als klimaatontkenner hier eigenlijk ook het liefste een klimaatdicator wilt zijn maar vervolgens in je reacties staat dat er toch over mag worden gepraat.
  Best wel onduidelijk. Best wel.

 11. Franklyn schreef:

  Op maandag met de storm en WC sneeuwvalgrens van 1800m dalen van west naar oost naar zo’n 1400 m met daarna op dinsdag een sneeuwvalgrens dalen van west naar oost naar 1400 tot zo’n 1000 meter meer naar het oosten. Zal dus voor de Oostenrijk spannend worden voor de meeste dorpen en dalafdalingen of het regen wordt. Later in de volgende week volgt dan wel weer een nog hogere sneeuwvalgrens van zo’n 1500m. Maar is nog ver weg en een iets andere hoog/laag verdeling kan zomaar zorgen voor een lagere sneeuwvalgrens. Bepalender gaat de temperatuur worden op pak hem beet 1000 m voor de eerste krokusweek. Het ziet er naar uit dat boven de 1500m de condities prima zullen zijn. Dus blijft wel spannend voor de 1e krokusweek hoe de condities onder de 1500m zullen zijn.
  Gelukkig vandaag en morgen prachtig weer en top condities in de alpen want de skiliefhebbers van deze week hebben een paar barre dagen achter de rug.

 12. Harm schreef:

  Pffff, termperaturen schieten aardig de lucht in richting half januari. Zuidelijke Dolomieten gaan naar de dubbele cijfers in de plus..

 13. Harm schreef:

  Pffff, termperaturen schieten aardig de lucht in richting half februari. Zuidelijke Dolomieten gaan naar de dubbele cijfers in de plus..

 14. Sven schreef:

  De met politiek gelardeerde weerberichten zorgen er voor dat reageerders weg gaan. Zag gisteren al mooie foto van Joke bij sneeuwhoogte. Top!

  • joke,riederalp schreef:

   Niet van mij!!! Sneeuwhoogte.nl moet eerst zijn zaakjes goed in orde brengen. bv Mörel noemen ze het dal net als Riederalp. Mörel geen sneeuw, wat normaal is (dat is ook geen skigebied)en Riederalp een meter. Enz.enz.

  • Willem schreef:

   Haha Sneeuwhoogte is wel goed in het jatten van content inderdaad en weermannen en het plegen van censuur. Moreel gezien kun je niet verder richting dood dan die gasten… In een volgende fase jatten ze waarschijnlijk die politieke onzin van hier nog ook nog, dan zijn ze helemaal compleet en hoeft die Michakwal helemáál niet meer te denken 🙂

   Pas maar op Hajo! Kapers op de loer….

  • Jannes schreef:

   Wat een rare reactie Sven… Praat je altijd namens een ander?

 15. Jeroen amsterdam schreef:

  Een goede president gebruikt geen Twitter. Verder eens.

 16. Erwin schreef:

  Ik hou het hier liever bij het week en ga als hobby weerman nu een (zeker voor deze winter) concrete boude voorspelling doen. “Binnen een week hebben we zowel een winterstorm gehad met minimaal in meerdere provincies een code Oranje met twee dagen erna in 1 of meer provincies natte en zelfs tijdelijk droge sneeuwval met mogelijk even (een aantal uur) plaatselijk een gesloten sneeuwdek door forse neerslag afkoeling”

 17. Al Goor schreef:

  I””Ja, dat klopt, het debat is actueler dan ooit. Niet veroorzaakt door de mens of we weten het niet? Fout. We weten heel goed dat de mens de grootste factor is.””

  Onzin,er is nog niet eens enig bewijs dat Co2 wel invloed heeft laat staan om dan de mens de schuld in de schoenen te gaan schuiven(logisch want die moet gaan betalen ?) En hoe kan het dat zonder de mens of industrie honderden maar ook duizenden jaren geleden de waarde veel hoger waren als nu ?

  “”De scenario’s voor opwarming tot 2100 zullen uitkomen als we niets doen.”””
  Weer zo n ongefundeerd angst verhaal ? Bekijk de film van Al Gore uit 2004 en controleer al zijn voorspellingen eens ? Geen sneeuw in de alpen ..zeeniveau 6(!) meter omhoog dit gaat over 16 jaar terug dus kom niet aan met het jaar 2100 als de voorspellingen in 16 jaar al niet uitkomen ?

  “”Mensen die veel mensen tegelijk bereiken zoals weermannen zouden zich beter moeten informeren of hun mening (geen feiten) voor zich houden.”” ”
  Wetenschappelijk is er nog geen enkel bewijs laat staan een feit ? klimaatkenners hebben dus zelf los zand in de handen en geen enkel bewijs dat de MENS de oorzaak is van de opwarming van de aarde////opwarming is na de laatste ijstijd al duizenden jaren bezig op aarde en jawel zonder invloed van de mens (13.000 jaar geleden)

  “”We kunnen ons niet meer bezig houden met ontkenners””
  Nee,dram maar door er komt zelfs een verbod op ontkenning…democratie pur sang ?

  “”want de tijd tikt en gelukkig beginnen meer en meer politiekers dit in te zien.””

  De tijd tikt ? Argumenteer de problemen dan eens ? Al Gore riep ook iets over de tijd 16 jaar geleden…?

  Beste Geert u praat over het grootste verdienmodel in de geschiedenis ,biljoenen gaan er in om ,denkt u echt dat u onafhankelijk advies krijgt ,met b.v een KNMI die de hittegolven uit de geschiedenis reduceert ?

  • Hjs schreef:

   Geen mens heeft toch ooit die Gore serieus genomen.
   Er wordt aan beide extreme kanten met zoveel onzin gegooid, dat de het redelijke midden helemaal in de verdrukking komt.
   Zeker weten we natuurlijk niks, dus strakke voorspellingen kunnen we rustig allemaal negeren. Die komen bijna zeker nooit uit.

   Wat me positief stemt is het feit dat natiestaten steeds minder te vertellen krijgen en grote bedrijven meer en meer. Daar zitten natuurlijk ook grote nadelen aan. Maar ik zie vooral de voordelen. De oplossing voor het co2 probleem, wat ik vooral een overbevolkingsprobleem vind zal toch uit de tech hoek moeten komen. En die zal er ook komen.
   We zien het zelf niet zo, maar we leven in een ongekende tijd, veranderen gaan zo snel dat we het bijna niet bij kunnen houden.
   “We” kunnen echt niet inschatten hoe de wereld er over 50/100 jaar gaat uitzien.
   Alleen een enorme oorlog zal de vooruitgang kunnen stoppen.

   Daarom moeten we in gesprek blijven, natuurlijk is Hajo provacatief, dat is vooral de aard van het beestje. Ben je het niet eens met hem, loop dan niet weg maar geef je mening. Als dat een beetje redelijk gebeurt dan denk ik niet dat hij daar problemen mee heeft.
   Juist het polariseren en in onze eigen bubble kruipen helpt niet. Kom met feiten en argumenten. De waarheid zit bijna altijd ergens tussen de uitersten.

  • Geert schreef:

   Beste Al Goor, ik ga niet in een debat over het al dan niet kloppen van mijn beweringen. U behoort tot de groep die ofwel de vele bronnen die mijn beweringen staven nooit gezien heeft of u negeert ze tegen beter weten in. De klimaatmodellen zoals we ze nu kennen passen bij de aarde zoals ze nu is en dat verklaart ook meteen waarom je die modellen niet kan toepassen op een aarde van een paar miljoen jaar geleden. Natuurlijk is de aarde veel warmer geweest voor de mensen er waren maar die opwarming ging vele duizenden malen trager.
   Gelooft u dat er een vrij directe correlatie is tussen de CO2 concentratie in de atmosfeer en de stijging van de temperatuur? Dat kan je namelijk heel eenvoudig in een labo bewijzen.
   Geloof je ook dat de mens de laatste paar duizend jaar de CO2 concentratie sterk heeft laten toenemen?
   En geloof je dat als we niets doen die nog veel meer gaat stijgen?
   Als je die 3 zaken aanneemt dan weet je wat er al aan het gebeuren is en wat er nog staat te gebeuren. Ik ben trouwens geen klimaatwetenschapper maar wel een wetenschapper met een kritische blik en ik heb beide kanten van het verhaal doorgelezen en bronnen nagekeken. En geloof verder wat jij wil. Europa zal hoe dan ook de komende decennia onze levens drastisch veranderen om naar een CO2 neutrale maatschappij te evolueren en dit is een positief verhaal. Bye.

   • Skiwi schreef:

    “Europa zal hoe dan ook de komende decennia onze levens drastisch veranderen om naar een CO2 neutrale maatschappij te evolueren en dit is een positief verhaal”

    Met dit laatste maak je toch een grapje, hé? Europa zal met die CO2 maatregelen bitter weinig invloed hebben op het klimaat (want in de rest van de wereld doen ze gewoon lustig verder) en simpelweg de Europese economie in de vernieling helpen en zo de Europese bevolking in de armoede storten.

    De toekomst zal uitwijzen wie gelijk heeft (de klimaatalarmisten of de klimaatontkenners), maar hoe dan zou aanpassen aan een veranderend klimaat (als dat zich inderdaad zo doorzet) vele malen goedkoper zijn dan een nutteloze poging om de verandering te proberen tegenhouden…

 18. Harold Halewijn schreef:

  Dit was echt de laatste keer dat ik de onzin van Hajo tot mij heb genomen.
  Het klimaat geneuzel en de verwijzing naar zonnevlekken en altijd maar de verwachting dat de ijstijd gaat aanbreken kan ik nog verteren. De domme linkjes (want jij zoekt echt altijd naar je eigen gelijk) naar klimaatontkennende rapportjes las ik soms, meestal negeerde ik ze.
  Maar nu het fanatisme voor Trump, dat is echt de limiet. Jammer, ik zal de weergrafieken met uitleg missen maar ik stap over naar wintersport.nl en ZAMG.ac.at voor objectieve informatie. Het ga je goed en doe je sponsor Renault de groeten.

  • Willem schreef:

   Wintersport is inderdaad nog een fijne plek, geen gezever over klimaat (hoewel steeds meer), geen censuur, ze jatten niet en praten duidelijke taal, zonder geen politieke leuter met linkjes naar schimmige sites die niemand leest, omdat natuurlijk niet. Ook geen narcist die het schrijft, best wel leuk eigenlijk.

   Als sponsor zou ik me overigens niet willen laten associeren met dit soort content, mij constructieve feedback voor Hajo. Niet dat hij zich dat aantrekt, want hij is de beste :). Wij zijn losers @harold.

  • jh vis schreef:

   Ik sluit me hier voor 100% bij aan!!!! Dit is de druppel.

   Hajo, ik hoop dat het je persoonlijk goed gaat; wellicht dat je nog een keer het licht gaat zien.

   Tabé…

   • Erwin schreef:

    Same here. Ook ik stop hier om deze reden nu.

    • Erwin schreef:

     Zogenaamd leven en laten leven maar er wordt een bepaalde mening ‘opgedrongen’ wat betreft Trump, klimaat etc waar ik me volledig van distantieer. Daar wil ik dus ook geen bijdrage meer aan leveren. Dat gaat verder dan een persoonlijke discussie met wie dan ook. Ik wens iedereen die nog op wintersport gaat een geweldige vakantie!

     • 'tkanvriezen schreef:

      Hoi Erwin, ga er van uit dat je de Erwin bent waar veel discussie over was. (Er zijn meer hondjes die fikkie herten) Je valt nu wel erg door de mand. Een maandje of wat terug met veel bombarie terug. Hajo nam je zelfs in bescherming. Resultaat een aantal zeer gewaardeerde bijdragers zijn afgehaakt. Eerste beste moment grijp je je kans om weg te gaan. Lijkt er verdomd veel op dat Hans gelijk had toen hij meldde dat je schoffeerde en niks goeds met dit platform voor ogen had.

      Blijf je nu voorgoed weg svp?

     • Arjan Ischgl schreef:

      @ Erwin, spring op je fiets en ik hoop dat je nu echt definitief hier niet meer terugkomt.
      Ben alleen bang dat dat er niet ingaat zitten en dat volgend seizoen het gezeur weer van vooraf aan begint.

    • Sven schreef:

     Erwin jij bent toch de nieuwe weerman? Je bent hier gekomen met veel commotie want er zijn door jouw veel reageerders en weermannen weg gegaan zoals Ronaldo. Wat een gezeik hier steeds zou Martien zeggen

     • Erwin schreef:

      Onzin wat je suggereert en daarnaast zeer suggestief. Ronaldo is zoals bekend (en door hem zelf ook aangeven) om heel andere reden weggegaan. Dat is niet aan mij daar wat over te zeggen. Daarnaast ben ik zeker NIET de nieuwe weerman. Heb hier altijd wel graag inhoudelijk willen posten over het weer (en zeker NIET klimaat) maar de inhoud van de berichten over klimaat en Trump (vandaag) staat ook zover bij mij vandaag dat ik hier niet meer zal posten. Dit was tevens mijn laatste bericht hier. Goede wintersport allen!

     • Jannes schreef:

      Haha touché Sven, die is dan wel weer raak.

 19. Peter schreef:

  Oei Hajo, nu val je wel heel erg door de mand! Erg triest, vooral voor jou!

 20. Rob schreef:

  Veel plezier in je Kadjar Hajo, ik ben weg en kom nooit meer terug!

 21. Jeroen schreef:

  Willem, je suggereert dat een sponsor zich maar moet terugtrekken omdat iemand iets zegt waarmee je het niet eens bent? Dan ben je in feite bezig iemand monddood te maken door te proberen hem diens middelen te ontzeggen. Dan kan een afwijkende mening jou niets schelen. Sterker nog, je probeert het uiten van die mening te verhinderen. Vrij intolerant, dunkt mij. Wees blij met mensen die er een afwijkende mening op nahouden.

  • Willem schreef:

   Nee, ik suggereer dat je als sponsor de keuze hebt waar je adverteert. Er zijn een aantal zaken die je dan afweegt, waaronder:

   1. Wil ik als merk geassocieerd worden met de geschreven content (40% conspiracy, 40%politiek, 10% paragliden, 5% weer, 5% wintersport). Die laatste drie zijn waarschijnlijk relevant voor de sponsoren hier.
   2. Traffic, hoeveel krijg ik voor mij poen.
   3. Wil ik geassocieerd worden met negatief gezind segment/discussies. Segment blijft namelijk kleven.

   Je maakt helemaal niet monddood. Je kiest gewoon waar voor je geld. That’s all 🙂

   Wat betreft de mening van Hajo…. Niets mis mee, ik denk dat hij best fris denkt over de wereld. Het is alleen niet fijn als dat zo betweterig door je strot wordt geschoven. Dat is dus meteen de grap…. Zelfs als je het eens bent met zijn boodschap is het vervelend om te lezen.

   • Jeroen schreef:

    Hoi Willem, je was toch weg hier, begreep ik? Of was dit echt je aller-aller-laatste reactie? 😉
    Ik heb er toch een beetje moeite mee om van je aan te nemen dat jouw suggestie met betrekking tot Renault een objectief advertentieadvies was. Je ziet dit namelijk vaak: mensen lezen een hen onwelgevallige mening en vervolgens wordt een adverteerder daarmee in verband gebracht (kennelijk met de insteek dat de adverteerder stopt met adverteren).

  • Thomas schreef:

   Gossie zeg. Trump maakt wel wat los. En kijk de deugers eens met bosjes afhaken.

   Tot zo ver de acceptatie van de deugmens naar mensen met een afwijkende mening.
   Laat Hajo Trump gewoon een goede president vinden. Over zijn persoon kun je wat vinden (al zullen de deugers hier zelf natuurlijk de perfecte mens zijn) maar als president doet hij het simpelweg zeer goed. Maar goed, de deugers hier zouden uiteraard het veel beter doen! Nou toe jongens, jullie hebben nu tijd te over. Hup, op sollicitatie!
   En bereid je vast voor op 4 extra jaren Trump.

 22. Jeroen schreef:

  En eenieder huilt met de wolven in het bos mee…

  • tim schreef:

   Hoi,
   Dat denk ik niet. Bij de huilende wolven in het bos, zijn er toch al enkele wolven bij die hier al een tijd kwamen. Ik begrijp hen. Ik geef Hajo tot volgend winterseizoen de kans om deze site weer op weerniveau te brengen, anders ben ik ook weg. Nu vind ik ook mijn gading bij andere weersites, maar kom steeds terug omdat ik stiekem hoop dat ik de oude Hajo tegenkom hier. Misschien is het fout om dit te willen, maar in afwachting van Hajo nieuwe stijl (ik hoop niet dat dit de nieuwe stijl is, maar dat dit een zoektocht is naar iets beter) hunker ik ernaar. Ik ben Hajo beginnen volgen toen hij op een andere weersite het mooie Alpenweer maakte, toen hij daar vertrok ben ik gevolgd, omwille van zijn aparte weetberichtstijl, en zijn gedurfde boude voorspellingen. En ik vond hier een bruisende site, veel reageerders, pittige discussies, wedstrijden rond de hellemannetjes. Stilletjes aan is het verval begonnen vrees ik. Hajo doe er iets aan, ik kom zeker volgend seizoen nog kijken of het hier weer beter gaat. Maar doe iets met de kritiek!

   • Jeroen schreef:

    Goede reactie, Tim. Ik kan je grotendeels volgen. Wat ik eigenlijk bedoelde te zeggen is dat veel mensen er nogal eenzijdige normen op nahouden. En dan moet er meerdere malen verklaard worden dat dit toch echt de allerlaatste post is.
    Ik ben het met je eens dat Hajo weleens sterkere tijden heeft gekend. Tegelijkertijd vind ik zijn eigenwijsheid verfrissend. Het zet mij aan tot nadenken, in ieder geval. Ik vind dat leuk en dan hoef ik het echt niet altijd met hem eens te zijn.
    Cheers mate!

   • Getjo schreef:

    Wat kan mij het schelen wie er wel of niet reageert je leest het of niet waarom elke keer melden dat men niet meer op site kom zie het vanzelf wel en als ik niet meer reageer zie je dat vanzelf

    • Jannes schreef:

     Precies, de enige reden die ik kan bedenken is wanneer je reclame wilt maken voor een ander platform. Meeste mensen zeggen dan ook “ik ben naar platform x gegaan”. Je kunt veel van Hajo zeggen, maar onze gedachte was altijd laat ze maar roepen, we gaan niet modereren als er een concurrerende naam benoemd wordt. Ik zou hier momenteel eens goed over nadenken als ik Hajo was, want het niveau daalt we heel hard…

     Daarbij komt dat het overal ten strengste verboden is een concurrent te benoemen in de reacties. Kijk maar eens hoe snel je reactie weggehaald wordt haha. @Hajo, ik zou echt de spelregels eens aanpassen, puur om het voor de leuke reageerders leuk te houden.

 23. Roland Bodegraven schreef:

  Jezus christus wat een gezeik hier van een hoop lui die snel op hun teentjes getrapt zijn en nooit, maar dan ook echt nooit reageren. Benoemd hij eens Trump en dan moeten jullie ineens gaan roepen dat jullie hier niet meer komen. Naja jullie bijdrages missen we niet, want die waren er ook niet. Stelletje kleuters. “A, B, C, ik kap ermee” zouden die zeggen. Dat niveau dus.

  Zo. Dat gezegd hebbende. Topdag in de Alpen vandaag en dus jaloers op mijn ouders, maar de 22e dan ben ik er gelukkig ook weer

 24. Tim schreef:

  Einde februari naar Oetz. Dus volg met wat meer spanning het weer. En de deze winter is het wel spannend en onzeker ..

 25. Cornel schreef:

  Is er nog iets bekent over de storm van a.s. Zondag 🙂

 26. Joke,riederalp schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/02/1581007380.jpeg[/img]
  Net terug voor de laatste pistecontroleur. Top dag. Nu windstil en min 2 graden.

 27. Mark (Breda) schreef:

  Zooo…dat iedereen eens lekker opzout met hun kritiek. Ik hoop ff wat te lezen over de storm van zondag krijg je alleen een storm van kritiek te lezen. Wat een afknapper.

  Hajo is ondertussen meer een vlogger dan weerman. Heb ik ook moeite mee maar lees tussen de regels door en trek je niet teveel aan van wat je niet zint. Leven en laten leven.

  Azijnpissers allemaal zeg. Tsjezus.

 28. Sooi schreef:

  Nooit gaf ik een reactie tot nu toe, omdat ik (ondanks dat het per week minder wordt) de berichten met plezier anoniem gevolgd heb. Het spijt me, maar ik ga nu afhaken. Dit heeft met weer, klimaat, sneeuw of winter niets meer te maken. Voor politiek volg ik wel andere kanalen. Het is vreselijk om te zeggen maar het narcistische en betweterige gedrag van Hajo komt denk ik niet allen bij mij de neus uit. gegroet.

 29. Filzmooser schreef:

  WTF, het gaat een weekje goed en we zijn weer terug bij af……..
  Is er überhaupt iemand die iets kan melden over de aankomende storm?

 30. Hanjo Vd Berg schreef:

  Wat zijn er toch al velen geïndoctrineerd tav Trump en de klimaat discussie. Een andere mening hebben staat volgens velen gelijk aan allerlei persoonlijkheidsproblemen. Tjonge zeg wat een niveau. Dat neerbuigende en zelfs arrogante toontje van mensen die wel even komen zeggen hoe dom je bent als je iets positiefs of anders durft te zeggen over Trump of klimaat komt mij ondertussen de strot uit. Lekker wegwezen idd. Ga ergens anders met de massa mee huili huili doen.

  Verder mis is de diepgaande analyses ook wel. Zeker in het meteofictie gebied. Maar wie weet komt daar weer tijd en ruimte voor in de toekomst.

 31. Michel Janse schreef:

  Als fanatiek wintersporter, ik mag gelukkig meerdere keren per jaar, lees ik elke dag de berichten van Hajo, Jorne, de reactie van onze schepper Stefan op deze geweldige site. Ik reageer niet vaak en zal dat ook niet veel meer dan dit doen. Deze alinea van @hajo
  Dit monsterlijke ensemble is van de Verenigde Staten waar net de belachelijke schijnvertoning van de Democraten zijn voorspelbare einde heeft gekregen en de beste Amerikaanse president sinds de moord op Kennedy en vermoedelijk sinds Theodore Roosevelt wat onbezorgder naar zijn herverkiezing kan kijken wat ook een hervatting van het misdadige mondiale klimaatbeleid blokkeert in de enige vrije staat ter wereld die onder Hillary ook zou zijn overgegaan in een effectieve dictatuur.
  Doet meer “Sneeuw” opwaaien dan de geweldige sneeuw die er de afgelopen dagen is gevallen in de ski gebieden. Ik heb de afgelopen weken, dat de berichten geen “sneeuw” deden opwaaien, niet zoveel reacties en meningen gezien dan vandaag. Heren, heren en dames. Geniet van de weerpraatjes, geniet van de kaarten, geniet van de site en als de weerman eens iets roept over zijn politieke voorkeur geniet van het leven.

 32. Tjeerd schreef:

  Hajo heeft een mening. Dat mag toch?
  En die heeft hij over Donald Trump.
  Dat mag toch?
  Niets verkeerds mee, ook niet op deze site.
  En voor de rest zijn het leuke berichten die ik elke dag met veel plezier lees.

 33. Btc schreef:

  Laten we het even over bitcoin hebben dat levert over het algemeen ook leuke discussies op politieke leiders bepalen het beleid zeer beperkt, dat doen de centrale banken wel met hun fake money game. Heeft verder niets met het weer of klimaat te maken net als bovenstaande berichtgeving succes iedereen

 34. Remko schreef:

  En dan als deze storm is overgewaaid, komt de echte. En wel drie dagen lang , met windvelden tussen 7 en 10, zal deze ons bezig houden. Maar de apotheose is wel de omslag die de storm te weeg brengt. Zou het dan toch tegen de helft van de maand winters worden? Dinsdag al wel de eerste, voor mij, natte flatsen. Ik ga met Erwin mee die een mooie boude en koude uitspraak deed.

 35. Frank schreef:

  Volgens mij is dit Hajo zijn site en staat het hem vrij hier op zijn manier berichten te plaatsen. Opmerkingen dan zie je mij hier niet meer. slaan als een tang op een varken. De enigste die je er mee hebt ben jezelf. Alsof je daarmee iets probeert af te dwingen waarop je geen recht of zeggenschap hebt. Bijzonder. En mensen die nu ineens wel reageren als het ze niet aanstaat en hun gram menen te moeten halen met hun eerste bericht hier. Laat me niet lachen. Wel zeiken maar nooit de gelegenheid genomen om positief te reageren.. daar zijn kansen genoeg voor geweest.

 36. Trump schreef:

  Hajo …….. niet met politiek gaan bemoeien ….. het weer is al moeilijk genoeg 🙂

 37. Johan Amsterdam schreef:

  Kunnen we niet met zijn allen weer terug naar de boude voorspellingen en de diepte analyses in de meteofictie dan al dat geneuzel.

 38. Michel schreef:

  Hoe wordt het weer in de Alpen (Oostenrijk) van maandag tot donderdag ( ik heb helaas niet meer vakantiedagen) ? Ik maak me vooral zorgen over te veel wind, een beetje sneeuw of regen maakt me niet uit. Maar alle liften dicht zou in toch wel heel erg betreuren. Hoop dat iemand me hier meer over kan vertellen.

  P.S. wat betreft de discussie: geef iedereen de ruimte iets te vinden!

 39. Leo schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/02/1581016700.png[/img]
  Wat een enorm ***** zeg. En dat te terwijl er zo veel te vertellen zou zijn over bijvoorbeeld deze zeer bijzondere aankomende storm.. Maar ik heb (hier) zoals bekend ook niet zo veel ambitie meer. Dus hou het over het algemeen kort; ondanks dat het enorm kriebelt af en toe.
  Maar toch ook wel weer lachen, om de boude voorspelling van Erwin. Slaat de plank twee keer mis. Het gesloten sneeuwdek is nog tot daaraan toe; oprecht gedurfd. Maar nee, dat gaat er niet komen.
  Mbt de storm het tegenovergestelde. ROFL.
  Hier ga ik dan toch maar even wat verder op in; mooie gelegenheid om het waarschuwingssysteem van het KNMI en de EU weer eens uit te leggen en te verdedigen 😉 De kans op code oranje zoals omschreven is door Erwin is, vooral in het EC ensemble, al een run of 5 lang zo ongeveer 96% 😉 (..) . Hierboven het ensemble voor De Bilt van vanmorgen. Code oranje bij windstoten >100 km/uur binnenland of >120 km/uur kust (winter). Of rood. De criteria daarvoor zijn op papier en in de basis dezelfde; het hangt af van de impactanalyse of er tot rood besloten wordt. In de maandagochtendspits is dit op zeker rood; op zondagavond weet ik het niet. In onze buurlanden iets andere criteria (en in Duitsland een iets andere kleurcodering) maakt dat het zeer waarschijnlijk is dat i.i.g. België, Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk code rood zullen uitgeven, Duitsland mogelijk paars. De vraag die wat mij betreft interessanter is: hoe lang gaat het duren en hoe uitgebreid zal het zijn. Ik denk dat code oranje (of rood) (ergens) in NL zo’n 24 uur of langer zal uitstaan, en op zondagavond zal gelden voor de gehele LL en een groot deel van Duitsland. In de nacht naar maandag en maandag overdag komen daar Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en mogelijk Tsjechië en Polen bij (en schuift het wat op). Ondertussen neemt het in de LL tijdelijk iets af maar zwelt het maandagavond weer aan; code geel zal lang van kracht blijven en een nieuwe code oranje op dinsdagochtend is klein maar aanwezig. Spannend weer! Ik ben benieuwd wanneer het KNMI met de voorwaarschuwing (code geel) komt; ik denk morgenavond of zaterdagochtend. Code oranje mag volgens het protocol vanaf eind zaterdagochtend maar het zal wel zaterdagavond worden. Misschien zelfs zondagochtend. Ik hoop dat het ze het een beetje op tijd doen..
  Want mooi altijd weer die extremen natuurlijk, maar eerlijk gezegd ben ik ook een beetje bang. Gezien de schaal, tijdsduur en hevigheid gaat dit waarschijnlijk heel heftig worden.
  Wel, laters!

  • Ronaldo schreef:

   Mooi Leo.
   Doe ik ook een duit int zakje 😉
   Het gaat tenslotte over het weer.
   https://fantastischoostenrijk.nl/zondag-storm-met-zeer-zware-windstoten/

   • Aart schreef:

    Dat zijn de berichten zoals we die hier gewend waren. Om onder aan het bericht te ontdekken dat het van Ronaldo afkomstig is 🙂 .
    Overigens geeft ICON nog steeds windpieken van 150 – 160 km/uur boven de Wadden. Welk model is het meest nauwkeurig (gebleken) voor dit soort stormsituaties?
    Ook wel grappig, de weerman die bij RTL een bijdrage over de te verwachten storm gaf, had op de achtergrond WXCHARTS.com op zijn beeldscherm staan 🙂

    • Leo schreef:

     Ik heb niet zo veel ervaring opgeslagen op dit punt; ben benieuwd ook. ICON al helemaal niet veel gebruikt mbt wind dus durf ik niet te zeggen. Verder is het in het verleden vaak zo geweest dat GFS zwaarder aanzette dan EC en meestal te hoog zat. Nu is het andersom; EC laat alle runs voor zover nog steeds meer wind zien dan GFS.

 40. Leo schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/02/1581019001.png[/img]

 41. René schreef:

  @Hajo; “The saddest aspect of life right now is that science gathers knowledge faster than society gathers wisdom” – Isaac Asimov. Ciao!

 42. Leo schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/02/1581019117.png[/img]
  De pieken in de huidige EC hoofdrun. De donkerste kleuren staan voor windstoten 133-149 km/uur. Die zuidoostelijk trekken; in de maandagochtendspits krijgt (in deze run) vooral het oosten van Frankrijk en het zuiden van Duitsland daarmee te maken, gevolgd door de Alpen

 43. Leo schreef:

  Oh ja, kleine voetnoot: eerder sprak ik over “bij voortduring vrijwel pal westelijk”. Dat geldt vanaf maandagochtend; tijdens de piek op zondag is de richting zuidwestelijk!

 44. Koninks schreef:

  Haha die Erwin. Eerst jaagt hij iedereen hier weg daarna wil hij alle dagen gaan posten hier dan komt hij erachter dat het niets met hem word. En dan gebruikt hij dit excuus. Wat een man.

 45. Eric | schreef:

  Even geen politiek tintje zoals het hoort. Gewoon houden bij het weer. Schoenmaker hou je bij je leest…. dus als je wat wil lezen over de aankomende storm in NL dat ongetwijfeld ook impact gaat hebben op het weer in Oostenrijk…. tja.dan dit.

  https://fantastischoostenrijk.nl/zondag-storm-met-zeer-zware-windstoten/

 46. nila schreef:

  Hallo ik volg deze site al jaren als stille volger maar wat hajo vandaag neer zet is de druppel.
  Ik mis de inhoudelijke berichten . Bijvoorbeeld(In dit bericht praat hij alleen over het gfs model. Terwijl ec heel anders is.)
  Ik wil lezen over de gebieden de condities het weer de prognose.
  Je website heet niet voor niets wintersportweerman ??
  Dit zijn dingen die ik wil lezen niet die opgedrongen dingen over klimaat en presidenten.
  Aub doe iets aan de kritiek anders is het echt over denk ik.
  Het ga je goed maar dit is niet het platform wat ik zoek.
  Groeten Nila

 47. Margriet Slager schreef:

  Hajo hou het nou toch eens bij het weer. Je heet toch wintersportWEERMAN.nl! Jaren las ik je berichten met plezier. Nu hoopte ik jou visie op de storm te lezen maar wat ik lees is gezeur en blind gestaar over een Trump en Klimaat. Stop nou eens! Of stop met deze site en focus je daar lekker op. Maar je zult toch wel niet reageren op al deze tips en klachten. Daarvoor ben je te eigenwijs

 48. Judge Bean schreef:

  Als ik zo de vele reacties lees blijkt maar weer eens dat hersenspoeling werkt. Herhaal dagelijks op de MSM dat Trump niet deugt en de mensen gaan dat geloven. Zoals Leon de Winter zo mooi zegt ‘Als blijkt dat Trump over water kan lopen, staat morgen in de kranten “Trump kan niet zwemmen”‘. Een paar jaarkonden we iedere avond op het journaal horen over de banden die Trump zou hebben met Rusland. Iedereen had het alleen van horen zeggen, maar dat was bewijs genoeg. Nu hebben de Democraten een Sptzenkandidat die als overtuigde marxist zelfs op huwelijksreis is geweest naar Rusland toen het nog communistisch was. En wat horen we daarover? Niets, helemaal niets. Bah!

 49. Ronski schreef:

  Wat is eigenlijk de omschrijving van Narcisme?

 50. Aart schreef:

  Dat/wat Hajo schrijft/meldt over Trump kan je lezen/zien oa:
  https://www.bol.com/nl/p/donald-trump/9200000054623795/

 51. Leo schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/02/1581029420.png[/img]
  Update (EC-ensemble 12u run)!

  • Jorne schreef:

   Bizar! En dat voor de Bilt!

  • Sanco schreef:

   Thx Leo, kijk nu nog uit over een zonnig Fiss maar morgen weer richting hoge noorden./ waddenkust Toch wel serieuze kleuren en nog tikje zwaarder dan gisteravond . Op knmi nog geen waarschuwing maar ik ben blij als het halverwege de week wat rustiger wordt en er geen schade is ..,
   We houden het in de gaten!

 52. Tim j schreef:

  Wat gaat de sneeuwval grens doen. Volgende week. Ik ga zaterdag naar holzgau 1100 meter. Krijgen we regen ma en dinsdag of toch sneeuw. .

 53. Nou vooruit dan maar, nog één keer voor wie gelooft dat wij mensheid verantwoordelijk zijn voor een versnelde opwarming vanwege onze massale CO2 uitstoot. 😛

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/02/1581029767.jpeg[/img]

  • Maarten schreef:

   Stoere teksten kirsten. Echt een grote jongen ben je. Verder maar geen woorden aan vuil maken.

  • Joalie schreef:

   Ik vind het plaatje erg grappig! en geeft heel goed het dwingende karakter weer van de klimaatlobby of -kerk, maar net hoe je het noemen wilt. Er lijkt totaal geen ruimte voor dialoog of nuance. En geloof me, Trump is eng (met de ‘warme’ uitstraling van Idi Amin), maar Greta ook. Wat dat betreft verdienen die twee elkaar.

 54. Frank schreef:

  Maarten, gedraag je. Er is niks stoers aan. Een mening met plaatje. Of past het niet in jouw straatje..

 55. Jarno schreef:

  Het wordt steeds erger hier… in de reacties heel veel gezeik om hele kleine dingen bah bah! Geniet ook eens van je leven ipv zo te zeiken. Mijn kleuters van 4 kunnen nog beter!

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.