Nu we dichterbij komen zien we in het Harmonie model van het KNMI en het Cosmo model van de Duitse weerdienst veel meer detail over waar wanneer en hoe de sneeuw gaat vallen. Hierboven uit het Harmonie model de optelsom van droge sneeuw, korrelsneeuw en hagel goed in beeld. De gebieden met meer dan 25cm liggen over de grens in Duitsland en tippen Limburg net even aan.

In deze animatie zien we ze los: de “graupel” apart natuurlijk iets meer in het zuiden; de droge sneeuw met zwaartepunt Twente en Noord-Hollandse kust; en de optelsom van beiden. En dan voor maandagochtend. In de weet dat het midden van Nederland tot dinsdagochtend nog zeker 5 à 10cm kan verwachten. Dit is wel wat er valt en niet wat er blijft liggen. Niet het uiteindelijke sneeuwdek… maar die heb ik ook!

Zelfde moment, maandagochtend, zelfde model, zelfde legenda. Nu wat er afgezien van de verstuivingen in je achtertuin ligt dan. Nergens meer dan 15cm dan. Of zien we in Zeeland een paar puntjes grijs? Ja ik denk het. Gisteren al opgemerkt dat Zeeland en winnaar wordt. verder met en boog en zone van Tilburg naar Groningen waar maar 5cm valt. Afgezien van de verstuivingen!Het COSMO model hebben we maar 27 uur vooruit. Tot morgenmiddag dus. Hier een waaier over het midden van Nederland met 10 tot 15cm sneeuw op de grond. Stuwingszones rond het Sauerland stomen op naar 40cm of zelfs 60cm.

En afsluitend nog de actuele korte en lange termijn analyse:

Actuele ijspluimen hierrrr en actuele ensembles hierrr.

In het belang van de nationale veiligheid houd ik tot zondag alles gratis beschikbaar voor iedereen. Te veel mensen hebben ook al mooie donaties gedaan. Gisteren zeer veel maar ook vandaag weer. Dus die blokkeer je niet.

Doneer

Persoonlijke informatie

Betalingsinformatie

Inloggen voor gemakkelijker reageren met een leuke profielfoto doe je hierrr. Je reactie komt meteen live te staan. Hou het gezellig!

Categorieën: Lage Landen

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

3 reacties

Jarno · 6 februari 2021 op 12:56

KNMI Geeft nu ook code rood voor heel Nederland! Het noorden gaat van geel naar rood, wow!
Niet eerder voorgekomen dat heel Nederland code rood krijgt voor winterweer volgens mij!

SnowMil · 6 februari 2021 op 14:42

Nog rekening houden met een bruin toplaagje?! Zie hier Ordino Arcalis: https://twitter.com/anntramun/status/1357960084643606529?s=21

Gesloten voor reacties.