Zullen de hoofden drastisch van kleur verschillen tussen diegenen die voor de Franse Alpen of Wallis hebben gekozen in de eerste krokusweek versus diegenen die in Oostenrijk of Oost-Zwitserland (plus Duitsland en Tsjechië) zitten? Hierboven St. Martin de Belleville het moederdorp van Les Menuires en Val Thorens. Pas vrijdag is hier weer kans op bewolking al naar gelang welk scenario gaat winnen!

badmitterndorf1602

En dan Bad Mitterndorf bij Die Tauplitz. En het is daar niet eens dalnevel. Ook hogerop is het bewolkt. Dat geld eigenlijk voor heel Oostenrijk. Zwitserland is ook heel mooi vandaag en maandag en dinsdag ook, maar dan gaat het “mis” met het Oostzee-front. Oostenrijk krijgt maandag en misschien ook dinsdag een mooie zonnige dag. Dus het valt mee met de oneerlijkheid. De zuidkant – ons gezin rijdt in de nacht op maandag naar Livigno – is maandag, dinsdag en woensdag strak blauw. Donderdag piept de Oostzee sneeuw over de hoofdkam en dus sneeuwt het dan licht. Verder kijken heeft eigenlijk weinig zin.

hochwurzen

Ik surfte nog even rond voor cams van de WK Schladming. Kwam ik deze tegen: Hochwurzen. Wat een plaat. Dan is een beetje bewolking echt goed te doen… en ook beter voor de huid.[dc_slider slider=”11239″ captions=”true”]We kunnen ook nog even nagenieten van de temperatuurcrash aan het einde van de laatste GFS18u. Een hele vreemde run: zie ensemble voor De Bilt. Wat we er van kunnen leren is dat er vanuit het nieuwe plateau dat we woensdag bereiken verrassingen in beide richtingen mogelijk zijn. Enne o ja. Gisteren herinnerde Leo ons aan het extreme winterweer van maart 2005: 50cm sneeuwhoogte Friesland. Lees ff bij op knmi site.

1602-00Europe_2013021600_t2m_156

Op de langere termijn is het Europese weermodel nog steeds op winterse koers met een zéér stabiel Scandinavisch hogedrukgebied. Binnen het Amerikaanse model is het uiterst onwaarschijnlijk dat we vanaf de aanstaande vriezende periode doorwinteren tot de maandwisseling. Binnen het Europese model is dit zeer goed denkbaar en zijn de verstoringen puur van zeer tijdelijke aard. Of het genoeg zal zijn om op de schaats te komen… vooralsnog een zeer kleine kans. Maar duimen mag!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

16 reacties

Gesloten voor reacties.