roldal

Met twee jarige joppen hebben we een heerlijke dag vandaag. Gezellig met vrienden en familie. Dat is toch de basis van alles. Remko Oosterwijk is onderweg in Noorwegen en stuurt al een paar dagen mooie foto’s door. Vanavond ff de opening van dit bericht. Røldal wie is er geweest? Ik krijg er wel weer erg veel zin van in wintersport.

herzogssatnd-lapse

In de Alpen is het thermisch aldoor. Prachtige ontwikkelingen van wolkenluchten levert dat op. In Bergen Magazine van deze maand heb ik een artikel geschreven over hoe je wolken kunt volgen om onweer te voorspellen. Hierboven een sequence van Herzogstand in Beieren.

Schermafdruk 2016-06-11 21.12.45

Ondertussen in de Lage Landen. Schitterend hoe het wolkenveld op de Noordzee naar het oosten trekt terwijl de onweerscellen in het zuiden op één plek hangen. Wie heeft er vandaag onweer gehad?

ScreenHunter_871 Jun. 11 23.30

 

Natte boel de komende dagen!

accu

In België regent het vannacht al licht en morgenmiddag en avond breidt zich dat geleidelijk naar het noorden uit.

Categorieën: Europa

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

7 reacties

Gesloten voor reacties.