Die tauplitz
Lees verder >

Wandelen, mountainbiken of gewoon genieten. De mooiste momenten beleef je hier.

Innsbruck
Lees verder >

Een bruisende stad met tal van mogelijkheden! Zoals klimmen, wandelen, fietsen of lekker eten.

Beleef een sportieve zomervakantie in het prachtige Montafon.

Zell am See Kaprun
Lees verder >

Gletsjer met zomerski en aangenaam zwemmeer op een steenworp. Dat is wat Kaprun en Zell am See in de zomer bieden. Een unieke combinatie.

Hoeveel sneeuw gaat er vanavond en vannacht vallen in Nederland?

check ook eens

147 Reacties

 1. Jarno schreef:

  Ik ga voor 6 cm in regio Waalwijk/Tilburg

 2. Wessel schreef:

  Laat ik nou net tussen Rotterdam en Den Haag wonen. Ik ben om 2:00 klaar met werken en hoop dan op een mooi laagje, zal de hoeveelheid vannacht doorgeven 🙂

 3. Remko schreef:

  Kan best meevallen allemaal, dus positieve hoeveelheden. Er lijkt dunnere bewolking vooraf aan de sneeuwval voor te gaan. Dus lagere temperaturen.tegendruk zal vertraging opleveren waardoor mogelijk de lucht wordt uitgeknepen. En morgen zal het trager weggooien omdat de koude lucht stroperig is waardoor we iets langer kunnen genieten van de sneeuw, althans in grote delen van de LL. Ik ga voor 10 cm Max.

 4. Jeroen schreef:

  Lets hope

 5. Michel schreef:

  Dank je jorne, voor dit weercafe!

 6. Leo schreef:

  Leuk om te volgen bij dit soort omstandigheden: real-time wegdektemperaturen (zoom in op de kaart)
  https://www.rijkswaterstaatstrooit.nl/

 7. Dirk Vantorre schreef:

  Tot 10 centimeter sneeuw: KMI kondigt ‘code geel’ af. In Knokke-Heist nog droog en 0 graden.

 8. Roland Bodegraven schreef:

  Zit in mechelen. Nu nog droog.

 9. Martijn sonnenberg schreef:

  Ben benieuwd hoe de sneeuw gaat uitwerken. Helaas voor ons voorlopig de laatste winterse perikelen als ik de evolutie op de weerkaarten zo zie. De komende dagen maar kijken of de winterse settings toch weer terugkomen, maar voorlopig is de ontwikkeling niet gunstig te noemen

 10. Koninks schreef:

  Toch als je de buienlijn zo ziet naderen vraag ik mij af of het oosten en noorden wel wat gaat krijgen op hoop van zegen.

  • Remko schreef:

   Toch een band van een paar honderd km due zicht traag voortbeweegt. De animaties voor de komende 18 uur zijn iig veelbelovend. Zeker nu de temperaturen voorafgaand aan de lijn toch behoorlijk onderuit gaan. En dit was ook niet zo verwacht. Kortom, nowcastenals je tijd hebt om op te blijven.

 11. Michel schreef:

  Hier in den haag nog steeds de maan en sterren, dus lekker aan het afkoelen. Ik ben benieuwd naar de sneeuw, ook al is het maar voor een halve dag 🙂

 12. Michael schreef:

  Ik zag de buien aan het einde van de middag al voven belgie maar het lijkt of ze blijven hangen.
  Ben benieuwd of het tot sneeuw komt en het grote deel van Nederland.
  Ik denk een cm of drie in Scherpenzeel

 13. Geert schreef:

  Voor Nederland zie ik lokaal wel een paar centimetertjes uit de lucht vallen…die 10 cm is wishfull thinking. Voor Vlaanderen zie ik helemaal niks gebeuren…behalve dan heel misschien voor Limburg en de wat ruimere regio.

 14. Cees schreef:

  Ik hoop niet dat het tot ijzel komt. Morgenvroeg 6.00 richting Ellmau. Ik denk dat ik qua weer beter de 61 en 8 kan nemen. Iemand nog andere tips?

 15. kristof schreef:

  Hier in Belgie dikke dikke sneeuw ik bedoel regen

 16. paco37 schreef:

  9 cm in midden nederland

 17. Ik ben reuze benieuwd, wordt een nachtje lantaarnpaalstaren. 🙂
  [IMG]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/Screenshot_2018-12-15-18-49-23-482_be.irm.kmi.meteo.png[/IMG]

 18. Dirk Vantorre schreef:

  10 minuten geleden begon het hier aan de kust (Knokke-Heist) met een mengeling van hagelsteen en regen maar nu pure regen. De vloek van een kustbewoner dus ik hoop dat de regen verder in het binnenland overgaat in sneeuw. Ik blijf het volgen.

 19. Jeroen schreef:

  Hoe laat komt hirlam werd met nieuwe kaarten betreft de sneeuw?

 20. JanVanSoest(soesja) schreef:

  Wel heel erg jammer dat dit witte begin het begin van het einde van de winter is!
  Maar vroeg op staan morgen!

 21. Markiemark schreef:

  En Leo is er weer! Leuk! Heeft dit soort situaties toch altijd het beste in de smiezen……hoeveel cm voorspel je Leo?

 22. Henrik schreef:

  Ik vind sneeuw hartstikke leuk en er kan mij niet teveel vallen maar zo’n situatie met sneeuw als aankomende nacht kan me gestolen worden. Is maar voor een paar uur, morgenmiddag is het weer ruim 5 graden en is alles in no time weer weg. Kortom je hebt er niks aan en compleet nutteloos. Komende week gaan we weer richting de dubbele cijfers.

  • Asten (Harmelen) schreef:

   Wie het kleine niet eert is het grote niet weerd Henrik…
   Voor de Alpen… komende donderdag nog leuke sneeuw daarna warmer maar kerstmiddag/avond bij dalende sneeuwgrens een echt kerstgevoel… sneeuwgrens wel > 1000/1200 meter.
   Moet in Hoch-Krimml toch wel goed komen..

   • Henrik schreef:

    In Hoch Krimml komt het dan zeker goed! Maar om nu te sprekenover sneeuw met kerstmis wat mij betreft nog te vroeg, dat duurt nog 10 dagen en dus nog ver weg. Dat gaat nog wel veranderen, of niet:-)

    Wat sneeuw betreft, geef mij maar een memorabele situatie als in februari 2012: hele dag sneeuw, kilometer file. Einde dag droog, opklaringen, helder, wind draait naar het oosten en valt weg in de nacht. Onder vers gevallen sneeuwdek daalt de temperatuur tot -23! En we waren vertrokken voor een fantastische winterperiode. Daar heb je wat aan en legendarisch:-)

  • Jeroen schreef:

   Hoe was de ligging van NL ook al weer…. zeeklimaat?
   De kans op sneeuw die daarmee blijft liggen is dan nu eenmaal klein helaas.

 23. Jarno schreef:

  Ik blijf er voor wakker en koester het moment! Het wordt steeds zeldzamer dus de gedachtegang van menigeen moet hier denk ik bijgesteld worden. 🙂

  • Dirk Vantorre schreef:

   Dat het zo zeldzaam is maakt het net zo spannend. Mijn vader maakte me in het midden van de nacht wakker om samen te genieten van de neerdwalende vlokken. Dat was nog in de tijd van Arman Pien die 1 maal in de week het weer voorspelde op vrijdag. Ik koester dus elke vlok net zoals jij Jarno.

 24. Richard schreef:

  Komt er nogeen avond update ?.

 25. Geert schreef:

  Hier in de grensstreek Oost-Vlaanderen en Vlaams Brabant…wat ijsregen en regen gemengd. Niks dus voor deze regio zoals ik al dacht. Ik hoop dat onze Nederlandse vrienden toch wel ff sneeuw zien.

 26. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Wat een slechte run van het Ec model vanavond zeg!!

  • Richard schreef:

   Want, moeten we ons toch nog zorgen gaan maken voor de eerste kerstweek. Midden deze week had ik hooo op koud weer en sneeuw en nu dalijk regen. Dan dalijk maar schoenen en jas aan en hier naar buiten.

  • Martijn sonnenberg schreef:

   heb juist het idee dat hij al beter is dan vanochtend, hoge druk bijft meer in regio azoren…met daarbij lage positie straalstroom, potentie tot noord-zuid aanpunting. Hoge druk in ZO-europa ook veel minder prominent aanwezig.
   Even enkele dagen afwachten of er toch weer mooie winterkaarten komen voor de LL, maar de focus ligt wat mij betreft nu eerste dagen toch op de alpen voor de wintersporters die daar hun (dure) vakantie gaan doen.

  • Asten (Harmelen) schreef:

   Eens… vanaf volgende week zaterdag ongeveer plus 5 op 1500 meter.. en dat tot op 240 uur 1e kerstdag). GFS laat het dan tenminste kerstavond en 1e kerstdag tot op 1000 meter sneeuwen.

   Gek genoeg denk ik dat er vanaf volgend weekend nog wel een leuke verrassing staat te gebeuren.. niet alle members van het GFS gaan namelijk voor verzachting in de kerstweek (Alpen)… 😉

   • Martijn sonnenberg schreef:

    maar voorgaande runs was de drukverdeling naar mijn idee beroerder, met meer hoge druk ten ZO van de alpen, die ook nog eens steviger in het zadel lijkt te zitten.
    Dan doel ik op [IMG]http://images.meteociel.fr/im/4674/ECM1-240_sul1.GIF[/IMG]

    vs

    [IMG]http://images.meteociel.fr/im/4674/ECM1-240_sul1.GIF[/IMG]

    Ik verwacht zeker van het EC geen drastische verschillen tussen runs. Ook ik sluit een koude verrassing niet uit de komende week

 27. Spyfromthesky (Arnold) schreef:

  Ik denk dat Dordrecht mogelijk 5 tot 6 cm zou kunnen krijgen. Wordt wel een latertje want rond 12.00 moet het dan gaan gebeuren. Het front komt langzamer er doorheen dan eerder deze dag was gepland.

  En ja wie weet met al die grote rivieren om ons eiland, krijgen we nog meer. Zeg maar, bonus sneeuw.
  Onze hele kleine mini winter hier in Dordrecht is een klein prikje.

  Mijn plaatselijke sloot licht dicht. Dus dat zal wel een mooi effect kunnen geven. Maar ja, foto’s maken in het donker levert toch beperkte beelden op.

  Spyfromthesky (Arnold).

 28. Jorne schreef:

  Temperatuur daalt niet snel genoeg naar mijn idee, de regen die toch de overhabd gaat krijgen?

  • Asten (Harmelen) schreef:

   GFS laat een vorstgrens zien van 1200/1500 meter voor een groot deel van de LL… voor de komende 12 uur.. niet echt hoopvol..

   • Martijn sonnenberg schreef:

    Hilram heeft een T 850 hPA van -2/-4 boven NL, maar ook een T 2m van 0 tot -4 voor groot deel NL tot morgenmiddag. Weet alleen niet zo goed waar je de temperatuur in de ‘tussenlaag’ kunt zien? anders wordt het vooral ijzel wat we gaan zien vandaag

 29. Geert schreef:

  Laatste stand van zaken hier…regen en ijsregen, maar het zooitje vriest vast…dus op uitgebreide schaal ijzel!! Gevaarlijke toestanden.

 30. Roland Bodegraven schreef:

  Mechelen nog droog

 31. Carl schreef:

  Regio mechelen niks voorlopig.

 32. Jorne schreef:

  Eerste (en voorlopig enige) melding van sneeuw in Vlissingen op Twitter!

 33. Dirk Vantorre schreef:

  Ook Wegen en Verkeer waarschuwt
  KMI trekt waarschuwing op van code geel naar code oranje: “Kans op sneeuw en gladde wegen. Pas je rijstijl aan”
  Vlissingen ligt hier in de buurt van mij en even dicht bij de zee dus fake News lijkt me waarschijnlijk.

 34. Carl schreef:

  Mechelen nu ijzelregen.
  Auto begint wel wit te zien,op de baan enz blijft wel niks liggen.
  Auto’s rijden nog steeds goed door

 35. Jorne schreef:

  Zojuist melding vanaf Goedereede gezien, sneeuw blijft daar liggen

 36. Jolanda schreef:

  Ik hoop dat er morgen hier in Leeuwarden een paar cm sneeuw ligt , maar t zal me ook niks verbazen als de boel weer verpieterd voor t in noorden is, zoals wel vaker gebeurd is! Morgen weten we meer!

 37. T.D. schreef:

  Diepenveen moet nog even wachten…:)

 38. T.D. schreef:

  Meer mensen aan het nowcasten?Zoja welke steden??

 39. @ Puurs momenteel lichte regen gemengd met sneeuw, ijswater dus zoals wij het noemen.

 40. Jeroen schreef:

  @tilburg nog niets….maar wel heel veel wind. Niet fijn buiten.

 41. Remko schreef:

  Op sneeuwradar ziet het er best heftig uit.

 42. Jorne schreef:

  Eerste vlokjes in het Westland!

 43. Jannes schreef:

  Westzaan naadje koud geen sneeuw nog niet natuurlijk

 44. Roland Bodegraven schreef:

  Mechelen nog steeds ijsregen/hagel

 45. Floris schreef:

  Ik zie nou op het nieuws dat de klimaattop in Katowice is afgelopen. Toch wel jammer dat er hier op de website niks meer over is gemeld sinds de start.

  Conclusie is dus dat er nog harder gewerkt moet worden om de doelstellingen van Parijs te halen. Kortom, we mogen nog dieper in de buidel gaan tasten. Ongelooflijk dat dit allemaal maar kan.

 46. Cleven schreef:

  Geeft nooit een goed gevoel, sneeuwval en dan daarna gewoon zacht. Ik heb dan altijd het
  gevoel van ” wat heeft het dan voor zin, jammer “‘ Er is voorlopig geen Koning Winter te vinden
  voor ons landje. In de Alpen boven de 1000 meter is gewoon goed, zoals zo vaak , puur door
  de hoogte, zoals zo vaak , best frustrerend…………, want nogmaals, hoe vaak zijn we nou daar?

 47. Jorne schreef:

  Nu met foto, veel wind!
  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/20181215_221036.jpg[/img]

 48. Jeroen schreef:

  Jippie sneeuw

 49. Artus schreef:

  Hier, ten zuiden van Brussel, – jammer genoeg- regen. Hopelijk krijgt Nederland wel sneeuw !

 50. Jorne schreef:

  Het dwarrelt, de straat wordt langzaam wit, maar als je buiten staat merk je dat er iets niet goed is. Het valt niet geruisloos op je jas maar het tikt. Zo lijkt het dus meer op hele dunne ijsregen

 51. Stefan Kaptein schreef:

  Ik ben in Maassluis op visite en ben in totale paniek…….het sneeuwt hier. Code geel moet opgeschaald worden naar code rood. Er ligt hier al zeker 1 meter sneeuw……horizontaal.

 52. Jorne schreef:

  Ennnn pure ijsregen, dat gaat gevaarlijk worden… Helaas hier dus ook, hopen dat het verder landinwaarts bij sneeuw blijft!

 53. Marcel schreef:

  Stefan kom alsjeblieft naar buiten in plaats van te reageren bij Hayo alsjeblieft code geel hier het is een chaos meter sneeuw in 10 minuten straks komen jullie hier niet meer weg hoor!!!!

  • Asten (Harmelen) schreef:

   Je kunt wel lacherig doen over code geel maar je moet de mensen maar de kost geven die lopen te janken als er in het verkeer weergerelateerde ongelukken gebeuren en er is niét gewaarschuwd..

 54. Rob m schreef:

  Haha wat een domper weer deze neerslag is zuid-Holland 2min sneeuw daarna steeds meer ijzel en regen

 55. Jopie schreef:

  Ben benieuwd. Hier in Twente gaat het pad na 0300 uur sneeuwen. Als het front net wat vertraagd kan het tot in de ochtend doorsneeuwen. Wie weet tikken we de 10 cm aan

 56. Robin schreef:

  Hopelijk komt er nog een mooi wit laagje hier in Lelystad, maar ik reken nergens op. En de berekening van 3 uur vooruit op buienradar ziet het ook nog niet gebeuren.
  Het lijkt wel of het Scandihoog sterker is dan verwacht.

  • Jannes schreef:

   Ik heb deze week een animatie gezien dat de sneeuw stil zou komen te liggen op de lijn Amsterdam Utrecht Nijmegen ivm dat hoog… Lijkt wel zo

 57. Mark (Breda) schreef:

  Net gestart met sneeuwen in Breda. Eerste vlokken op autos blijven liggen.

 58. Hajo schreef:

  Geen avondupdate inderdaad. Nou de reacties zullen hier nog wel ff doorlopen.

 59. Jarno schreef:

  Waalwijk meldt gelijk droge sneeuw! En nu doorzetten!

 60. Michael Vos schreef:

  Sneeuwt hard in Den Haag. Straten wit (Benoordenhout, ca. 2km van kust).

 61. Jorne schreef:

  Nouja het is hier wit geworden maar echt blij werd ik er niet van. Het is een combinatie van sneeuw en ijs. Hoe is het in het binnenland?
  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/20181215_233016.jpg[/img]

 62. Snowfever schreef:

  https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/20181215_233237.jpg

  Vanuit mijn vakantieadres in Mont, België, ben ik nu ook aan het lantaarnpaalstaren….

 63. KoenK schreef:

  Hier in Raamsdonk, vlakbij Breda de straat wit!!

 64. @ Puurs sinds een uurtje veel neerslag onder de vorm van warm water.
  Jammer want bij dergelijke intensiteit had er al een mooie laagje kunnen liggen.
  Voorlopig schluss met koning winter blijkbaar.

  • Jarno schreef:

   Dat is inderdaad jammer. Hier in een kwartiertje helemaal wit geworden! We gaan nu met drieeën heerlijk erdoor heen wandelen! Lekker genieten 😀

 65. Qlubtempo Raoul schreef:

  Gfs 18 toch wat sneeuw voor de weste en noordkant op donderdag.
  Hopen op een lage sneeuwgrens.

 66. Simon van E. schreef:

  Momenteel sneeuw in Harmelen.

 67. Sytze schreef:

  Tilburg wit cms sneeuw!!!

 68. Qlubtempo Raoul schreef:

  Sneeuw Vinkeveen

 69. Stefan Kaptein schreef:

  Nou, we gaan de kettingen maar omleggen en op weg naar Avenhorn. Ik hoop dat we het gaan redden en dat we niet vast komen te zitten in de sneeuwduinen. Ik ga wel achter een sneeuwschuiver rijden 😉

  • Marcel schreef:

   Vrienden alsjeblieft doe voorzichtig denk aan ons hou je aan de snelheid hebben jullie de juiste kettingen omgelegd zo ja ook zoals het beschreven staat!!!
   Het is een hele reis die jullie te wachten staat hou ons op de hoogte alsjeblieft

 70. Claus schreef:

  Hier in n o Nederland een ijzige harde wind uit oost zuid oost. Was koud vandaag buiten en landerijen waren iets hard door vorst. Zal me benieuwen hoe ver het front doordrukt. Met deze wind voorlopig nog geen sneeuw verwacht ik, anders wel duinvorming te verwachten

  • Clais schreef:

   Miniduinen dan hooguit, ik bedoelde war stuifsneeuw natuurlijk agv de harde wind. Maar eerst maar een paar uurtjes slapen den laat ik me morgenochtend graag verrassen

 71. Jannes schreef:

  Je kunt cynisch doen maar ik heb vrienden die nu van Westzaan naar Limburg rijden. Mij niet gezien, in NL hebben heel veel mensen moeite hiermee.

  Sneeuw knettert wel idd. Zo af met de pret

 72. Sytze schreef:

  Eerste vlokjes in Uden…. traag en veel wind.
  Volgens buienradar had het hier al langer moeten sneeuwen…

 73. Wouter schreef:

  Lekkere sneeuw nu in Purmerend. Aardige vlokken bij straffe wind. Alles in een keer wit. Mooie eerste kennismaking !!

 74. MarsB schreef:

  Nowcast momentje uit de Krimpenerwaard.
  Zacht dwarrelen is er niet bij. Harde wind en getik tegen het raam. De sneeuw maakt herrie, maar goed langzaam wordt alles wit en daar draait het toch om.
  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/IMG_20181216_004411.jpg[/img]

 75. Arjo schreef:

  Mot sneeuw in Deurne, Noord Brabant

 76. Tim schreef:

  Breda. Is al een uurtje ijsregen

 77. nils schreef:

  Noordwijk aan zee; Sneeuw, ijsregen maar nu al een half uurtje pure dikke vlokken!

 78. Stefan Kaptein schreef:

  Zijn weer veilig thuis in Avenhorn. Hele weg natte sneeuw en bij Hoofddorp ook dikkere droge sneeuw er tussen. Meerdere ongevallen gezien en de strooi ploegen zijn volop aanwezig op de weg. Zelfs de sneeuwschuivers zijn geïnstalleerd. Vanaf Purmerend noordelijk viel het op dat de hoeveelheid sneeuw snel minder werd, maar ik weet niet hoe ver het front nog door gaat trekken. Toch weer veel mensen die constant op hun rem lopen te drukken in omstandigheden waar je de rem helemaal niet moet aanraken. Tijd om te dromen van witte pistes over een week. Goede nacht allemaal.

 79. Robinn schreef:

  Zuid oost Brabant, een dun laagje sneeuw van hooguit 1cm.
  Helaas minder als verwacht, vooral als Buienalarm 3 uur lang zware neerslag opgeeft. Maar als je naar buiten kijkt, het zwaar tegen valt, helaas!
  Over een paar weken weer nieuwe kansen 🙂

 80. Wessel schreef:

  Bergschenhoek 1/2cm
  Na een uur sneeuwen heeft het enkele uren ge-ijsregent. Pas laatste 45min weer flinke sneeuw. Helaas hierdoor geen sneeuwlaagje van 5cm, mooi gezicht is het wel! Genietennnnn!

 81. Marcel H schreef:

  Rosmalen 3-4 cm en sneeuwt rustig door! 🙂

 82. T.D. schreef:

  Diepenveen Overijssel eerste witte laag:)

 83. Tim/hochkonig schreef:

  Heerhugowaard 1 cm

 84. Prins schreef:

  Wat een tegenvaller. In Zwolle. Wel alles wit, maar mag geen naam hebben 1-2 cm. Je zag het ook al op de radar gister. Alle activatie ging er uit zoals gewoonlijk.

 85. Harm schreef:

  Zutphen cosmetisch laagje van max 1cm. Ziet er toch even leuk uit..

 86. Richard schreef:

  Berkel een klein laagje wat snel aan het wegsmelten is. Verder zien de kaarten en niet rooskleurig uit 4 dagen geleden in de Alpen lage temperaturen nu zie ik op verschillende site’s de 8 a 10 graden weer naar voren komen en de sneeuw is vervangen door regen. Ik hoop zo snel als het gaat van goed naar slecht we het de komende dagen weer om kunnen keren maar heb er een hard hoofd in, wit zal het wel blijven.

  • JanVanSoest(soesja) schreef:

   Tja….en dan te bedenken dat op deze site een paar berichten terug alles in kannen kruiken was met de Kerst……….je ziet….die modellen….maken ons soms gek.
   Afwachten maar……maar voor de lage gebieden zie ook ik het somber in op dit moment.

   • Richard schreef:

    Ik moet zeggen de sneeuw kanonnen staan ook onder de 1200 flink tekeer te gaan in leogang, hopelijk zit er ergens nog een verassing voor midden eerste Kerstweek.

 87. JanVanSoest(soesja) schreef:

  En dat valt tegen in Westervoort bij Arnhem, poederlaagje! Sfeer is wel aardig zo.
  Maar de sneeuwschuivers kunnen in de schuur blijven helaas.

 88. Berend schreef:

  Op de Veluwe (Vaassen) valt het iets wat tegen. Wel mooi zo in de ochtend

 89. Jako schreef:

  Ureterp (Frl) max 1cm. Nog wel koud en droog

 90. Henrik schreef:

  Hier op de Veluwe een beetje poedersuiker, mag eigenlijk geen naam hebben.

  De kaarten zijn vanmorgen weer teleurstellend vergeleken bij een aantal dagen geleden. Over de hele run bij zowel GFS als EC op MT en LT liggen de Alpen aan de warme kant van de straalstroom. De opwarming as weekend gaat we wel komen met temperaturen die oplopen tot zo’n 4 a 5 graden op 1500m. Na kerst wel weer dalend 0 graden op 1500m. Lijkt dus toch op dat kerst dooiweer er gaat komen.

  • JanVanSoest(soesja) schreef:

   Klopt, wetter.at geeft voor komend weekdn 7 graden aan op 1500. Verschrikkelijk!

   • Henrik schreef:

    Als het zonnetje erbij schijnt is het prima hoor Jan, lekker terrasweer. In het dal dan wel papsneeuw maar dan blijf je gewoon lekker hoog. Maar ik zie nog een aardig neerslag signaal voor de kerst dus zonnig is het dan waarschijnlijk niet. Hopen dan dat die neerslag er ook niet komt.

    • Asten (Harmelen) schreef:

     @Henrik

     Er is een groot verschil tussen de hoofdrun GFS en het Europese Ecmwf.

     GFS is niet perfect maar die laat het run op run vanaf maandag de 24e in de loop van de middag tot 1e kerstdag in de ochtendregelmatig sneeuwen met sneeuwgrens van 1000/1200 meter..
     10/15 cm en plaatselijk wellicht nog meer. Het Ecmwf gaat daar niet in mee en is droog en dan inderdaad op 1500 meter regelmatig 3 tot 7 graden.
     Niet erg als er begon maart 70 cm platgereden sneeuw op de pisten ligt maar nu minder prettig na 1 leuk dumpje..
     Duimen voor de Amerikanen dus. De para bakt er qua uitkomst van de voorspellingen overigens bar weinig van en dat is verontrustend omdat ook die in de kerstweek wel kansen ziet voor tijdelijke kou en sneeuwval tot onder de 1.000 meter..

     • Henrik schreef:

      Wat mij betreft mag het droogblijven de 24e en ik hoop dat EC gelijk krijgt of de temperatuur moet dalen. Ik zie temperaturen van rond de 3/4 graden op 1500m later dalend naar zo’n 0 graden idd. Dat betekent dat alle dorpen onder de 1200m te maken krijgen met regen. Veel dorpen in Oostenrijk dus. Laat dat maar wegblijven, als ik ergens een hekel aan heb is het regen met wintersport. Dan liever droog en zacht. Maar dat is mijn persoonlijke voorkeur.

 91. Anne schreef:

  Beekbergen 1 cm en nu regen….

 92. BB-King schreef:

  Hier in Westzaan een mooi uitzicht over de ‘witte’ weilanden, maar hooguit een klein laagje sneeuw van 1,5 cm. Kinderen vermaken zich uitermate goed!!

 93. Robin schreef:

  Jippie! Ook in Lelystad een mooi poedersuikertje!

 94. Jarno schreef:

  Hier in Waalwijk is uiteindelijk 4 cm gevallen en daarna ijsregende het nog heel erg lang. Dat had een leuk laagje kunnen zijn! Nu nog steeds wit terwijl het al lang gestopt is met sneeuwen en al meer dan 1.5 graad is: oogt nog winters

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.