Innsbruck
Lees verder >

Een bruisende stad met tal van mogelijkheden! Zoals klimmen, wandelen, fietsen of lekker eten.

Zell am See Kaprun
Lees verder >

Gletsjer met zomerski en aangenaam zwemmeer op een steenworp. Dat is wat Kaprun en Zell am See in de zomer bieden. Een unieke combinatie.

Die Tauplitz
Lees verder >

Een vakantie bestemming met veel rust. Wandelwegen door schitterende bloemenweiden vol met, fietsroutes en uitdagende trails voor mountainbikers.

Gezelligheid troef in dit leuke skioord. Of je nu gaat met vrienden of jouw gezin!

Hoeveel sneeuw gaat er morgen vallen?

check ook eens

83 Reacties

 1. Jorne schreef:

  Ga nu nog snel even langs de Alpenkaarten in een apart berichtje!

 2. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Mooi gedetailleerd bericht Jorne ! Dank daarvoor

 3. Remko schreef:

  Beste Jorne. Een weerman voorspelt niet, je bent geen waarzegger,maar,spreekt een verwachting uit.
  Onzekerheid troef, zelfs binnen 24 uur.

  • Leo schreef:

   Pfff. Alsjeblieft zeg. Ik ben het tegenwoordig ( 😉 ) lang niet altijd eens met wat hier geblogd wordt maar in deze onbelangrijk en feitelijk onjuist..
   https://synoniemen.net/index.php?zoekterm=voorspellen
   Kunnen we letterlijk bezien alle kanten mee op: van “orakelen” tot “doen verwachten” 😉

   • Conure schreef:

    He Leo, wat voorspel 😉 jij voor morgen?

    In deze situaties mis ik zeker de veschillende inzichten van de oud-weermannen (niets ten nadele van Jorne die er zeker ook goed op zit en prettige berichten maakt) maar 1 visie is ook maar 1 visie he.

   • Remko schreef:

    Sorry Leo, dit is wat ik in mijn lange leven van de oude weermannen heb geleerd. Een weerman voorspelt niet. Het heet dan ook een weersverwachting….

   • maartenm schreef:

    Ha Leo,
    Leuk man dat je er weer even bent.
    Maar als je er dan toch bent jij als ouwe rot in het vak.
    Net wat Conure vraagt hoe denk jij er over voor morgen.
    Jorne is nog een groentje bij jou maar doet het zeker niet verkeert.
    En hij maakt mooie berichten.

   • Leo schreef:

    Thx heren. Haha, mijn punt was: verwachting / voorspelling; maakt niet zo uit. Voorspelling klinkt misschien wat pretentieuzer maar komt op hetzelfde neer als verwachting. Merk trouwens op dat Jorne dat in zijn bericht heeft aangepast.. 😉
    To the point: ik was en ben meer van de ijs dan sneeuwverwachtingen. Zie ook mijn andere reacties onder dit en het vorige bericht. En duivels dilemma sowieso. Allebei leuk leuk maar sneeuw zo slecht voor het ijs. Goed dan. Ik denk dat Jorne er goed op zit. Persoonlijk denk (en hoop) ik dat het met de regen en ijzel wel mee gaat vallen; slechts in de brede kuststrook wellicht. Overigens 2 tot 5 cm sneeuw in het (zuid) westen die nauwelijks weg zal dooien. En benieuwd naar het tweede front in de nacht naar woensdag. Laatste (06) runs laten het nog wat zuidelijker (over N-Frankrijk) trekken; daardoor weinig of geen neerslag (sneeuw) voor de LL

 4. Kees schreef:

  Zo aardig zijn als je reeds bij begin beticht zou weten of dit over Nederland gaat of over de Alpen.

 5. maarten schreef:

  Lekker leesvoer weer Jorne.
  Het is wat het is maar geen ijzel hor.
  Het KNMI had het gister nog over 10cm voor morgen hoop dat zij gelijk hebben.
  En hoop dat purmerend ook mag mee genieten.
  Schiphol en Ns zijn al aangepast.

 6. Hans schreef:

  Bij ICON is de neerslag eruit vwb donderdag zoals ik gisteren schreef. Nu verplaatst naar vrijdag met eerst sneeuw overgaand in regen……
  Meeste sneeuw VERWACHT 😉 ik voor Veluwe/oost NL Achterhoek. Kon wel eens langdurig uitsneeuwen daar.

 7. Hjs schreef:

  Afwachten, wel lenteachtig overdag, zonnetje zonder wind knalt de temperatuur up, 10 graden hier (amstelveen) op beschut terras, vol op het zuiden.

  • Geert schreef:

   Ja, het voelde als hoogzomer Hjs…heb zelfs m’n t-shirt moeten uittrekken. En dit terwijl we 4° onder het langjarig gemiddelde zaten 😉

  • Jannes schreef:

   Dit is lente? Ik vond je sceptische blik wel realistisch, maar in de lente vriest het geen 10 graden in de nacht en blijft de sneeuw van vrijdag ook niet tot vandaag liggen haha. Ook geen -5 om half 11 als ik naar m’n werkt rij…

   Heerlijk is het wel dit weer 🙂 die zo’n met de kou, vanaf vandaag weer uitkijken naar het échte terrasweer!

   • hjs schreef:

    Overdag he, he was windstil, en boven de 10 graden, in de ochtend en ook nu natuurlijk niet. Ik liep in een T shirt rond.
    Jullie kennen de uitdrukking “4 seasons in one day?”

 8. marcelvdh66 schreef:

  https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/0E264401-D284-4455-AF9C-2FFF860491FA.jpeg

  Bij de molens van Kinderdijk… heerlijk zwart en vlak natuurijs.. een natte droom zal het blijven gezien de verwachtingen…

  • Koninks schreef:

   Toch geweldig ijs idd. Zal moeilijk worden om te behouden.

  • Leo schreef:

   Ah, prachtig en heerlijk!

  • Spyfromthesky schreef:

   LOL. Ik heb twee keer in mijn leven, op zulk ijs de molentocht, de grote ronde kunnen schaatsen. Was wel door de weeks. Met mijn huidige trainingen, zal ik met zulk ijs er heerlijk overheen vliegen.

   Voor de rest altijd de molentocht geschaatst vanaf begin jaren 80 van de vorige eeuw. Toen de winters nog winters waren in de jaren 80.

   Maar veelal was het ijs daar vaak drama.

   Spyfromthesky (Arnold)

  • Paul A Club 1989 schreef:

   Ja dat mag je aan de hand van de tussentijdse run van de GFS wel zeggen. Wat een gruwel. Geniet van deze dagen!

 9. Hans schreef:

  Ensemble oost NL voor komend weekend gemiddelde iets kouder……

 10. Bjorn14 schreef:

  Kun je de pluim hier plaatsen ergens?

 11. Remko schreef:

  Mooie animatie van temperatuurverloop bij Severe Wheather Europe voor de rest van januari. Even een dipje zaterdag en zondag maar volgende week gewoon weer winters. En niet te vergeten, kansen op sneeuw en natte sneeuw. Nachten onder nul dus toenemend gevaar op de weg. En de diverse modellen gaan van 1 tot 9 cm sneeuw morgen en woensdag. KNMI verwacht 1-5 maar weg dooiend gedurende de dag. Ik niet, althans niet in de niet kust gebieden. Bij opklarend weer koude nachten boven de sneeuw en dat staat ook nergens vermeld.

 12. winterkoning schreef:

  Winterkoning vindt de verwachte sneeuw morgen overdag niet zo interessant maar vooral wat daarna in de nacht naar woensdag en woensdag overdag gebeurt. Er lijken zich 1 of meerdere laagjes te ontwikkelen precies onder de kern van de trog wat mogelijk tot een polar low kan leiden met erg veel sneeuwval over N-Frankrijk. Die ontwikkeling van deze eventuele lage drukkernen zijn veel interessanter dan de paar cm morgen van het front zelf. Arpege, Harmonie en WRF zinspelen ook op dezw mogelijkheid. Dit kan ook effect gaan hebben op de lage landen!!!

 13. Wouter schreef:

  Hier in Purmerend voelt het gewoon als voorjaar en dooit het als een malle. Flinke laag water al op het ijs. Jammer.

  • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

   Was voorspeld die dooi helaas!Winterprik noemen we dit

   • Bjorn14 schreef:

    Vind ik echt negatief klinken. Het is maar waar je woont. Wij hebben al 2 nachten -10 gehad en het einde niet is nog lang niet in zicht. Het voelt als op en top winter. Het spijt me als je binnen 50km van de kust woont, maar voor een groot deel van Nederland is het keihard aan het winteren.

    • kristof schreef:

     Keihard aan het winteren is slecht verantwoord op de noordpool is het warmer dan hier .winter 2018-2019 is een voor in de boeken terug.

    • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

     Klopt Bjorn wat jij zegt ! Maar om dan over een echte winter te spreken na 2 nachten vorst en morgen sneeuw,dat vind ik een winterprik ondanks de strenge vorst!!daarna gewoon kwakkelen .Winter is voor mijn een andere gedachte,vandaag wel super mooi in de ll

    • Paul schreef:

     Valt mee hoor. Hier in Amstelveen (25 km van de kust) twee nachten -7 en vandaag geen dooi van het ijs ondanks temperatuur van een paar graden boven 0.

     • Hjs schreef:

      Gister nog weinig ijs maar vandaag idd wel, de grote poel on het bod in een nacht geheel dicht, de windstilte hielp mooi mee.

 14. Remko schreef:

  Ijspluim van weeronline weer aardig stabiel tot begin februari. Weinig aangroei maar ook nauwelijks afkalving.

 15. Koninks schreef:

  Fikse ijsregen hier in Zuid-Oost Drenthe

 16. Martijn sonnenberg schreef:

  GFS 12 zinspeelt op een koude noordwest circulatie met ‘vies’ winterweer (temperaturen rond 0 behalve komend weekend en een min of meer gesloten sneeuwdek). iets meer een noordcomponent erin zou fijn zijn

 17. Snowboarder schreef:

  Mod: Graag reageren met geldig email adres

 18. Ab schreef:

  Grote verschillen alweer bij de weermodellen omtrent dat laag komend weekend op 144h vooruit bij de 12z runs of het doortrekt naar het oosten en de LL zachter weer krijgen eventjes of dat het tegengehouden wordt en zelfs aan zakken denkt en de LL wat frisser blijven met nadien weer winterkansen. GEM en UKMO opteren op die optie en bij GFS trekt het laag wel door naar het oosten met dan erna een NW stroming voor de LL.
  Hier de verschillen op 144h vooruit met bij GEM en UKMO een soort van Russische beer dat het laag tegenhoudt en naar het zuiden lijkt te zakken. Bij GFS dan weer niet en trekt het laag wel verder naar het oosten toe en zuidwestenwind in het weekend voor de LL tijdelijk
  https://www.mupload.nl/img/5tsjy8yv.gif
  https://www.mupload.nl/img/bkz7kr.png
  https://www.mupload.nl/img/8e8z67n1ck.png

 19. Rob Steenwijk schreef:

  Kom net uit Groningen terug in Steenwijk. Langs A7 bij Marum werd op landijs geschaatst. Opklarend weer boven provincie Groningen, voor mijn gevoel nog gewoon winterweer. Hier thuis gekomen grote schrik, bewolkt maar bovenal het heeft vanmiddag hier in de Kop van Overijssel af en toe (behoorlijk) geregend (sluit wel aan op de melding van ijsregen in ZO-Drenthe, dus water op het ijs en een goot die nog loopt…. Temperatuur net boven nul…Gaan daar mijn plannen in water op om morgenochtend een plek te zoeken waar geschaatst kan worden??? Heb het te doen met die jongens in Haaksbergen, zou mij niets verbazen als ze daar ook wat van deze neerslag meekrijgen…

  • Remko schreef:

   Hier in Oosten helder en al weer vriezend. Nee buitjes halen ons niet hoor. Ik hoop dat de sneeuw voor woensdag , de Polar low, uitkomt. Drie cm morgen is met die wind zo verwaaid.

 20. Jeroen schreef:

  Ook al is niet alles al schaatsbaan, dit is wel een aardig alternatief.
  https://twitter.com/njroode/status/1087327712694452224?s=09

  • Hans schreef:

   Ja, gaaffffffffff………. wel geluk dat het op dat moment niet plotseling harder is gaan vriezen want dan had ie z’n kop gestoten hahaha

  • Spyfromthesky schreef:

   LOL dit filmpje. Zou mij niet verwonderen als dit Maarten van der Weijden was geweest om al te oefenen voor de E-tocht in combinatie. De schaatsers klunen traditioneel over land en Maarten neemt een alternatieve klun.

   Spyfromthesky (Arnold)

 21. Hans schreef:

  Roy, ik hoor net van een aangepaste dienstregeling……………… jij niet hé??

  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/91327_bigpicture_18303_wetter_schnee_rekord_klimakriese_dona_slide03_a.jpg[/img]

 22. Spyfromthesky schreef:

  Laatste run GFS en ECMWF tot 144 vooruit liggen nagenoeg gelijk.
  Ziet er uit dat er t/m zondag geen grote verrassingen zullen zijn.

  Spyfromthesky (Arnold).

 23. Niels schreef:

  De vorst lijkt te worden getemperd, hier in Naaldwijk toch gewoon kraakhelder.

 24. winterkoning schreef:

  Oper EC 12u ook ronduit slecht. Zo kunnen sommigen hier hele stukken schrijven over de vermeende effecten van de SSW maar we zien er weinig tot niets van terug. Broodprofeten die dat effect wel denken te kunnen vaststellen. Geen causaal verband.

  • Hans schreef:

   Nieuw hier winterkoning? Je fluit hier wel direct het hoogste lied…..
   eehhhhh. NOGMAALS…..wat is jouw echte naam winterkoning? dat communiceert wat gemakkelijker…… 
   Ken jij trouwens Frederic?……denk het niet…..

   • Nadia schreef:

    @Hans, misschien is het wel “Erwin” of “Edwin” dat was toch die azijn*(piep) die telkens gebant moest worden vorig jaar?
    Team WSWM en een groot aantal reageerders waaronder o.a. Ab, Roy, Maarten, Martijn, Remko jijzelf (en nog meer maar te veel om allemaal bij naam te noemen) die toch aardig kaarten kunnen lezen en kunnen beargumenteren zorgen hier juist voor een levendig forum waar leken als ik graag van leren. En of trends of mogelijkheden die genoemd worden dan niet uitkomen dat is helemaal niet altijd relevant. Er worden juist aspecten benoemd die invloed kunnen hebben. Dat wordt ook veelal zo gepresenteerd.
    Dus keep up the good work here!!
    Des te spijtiger dat mensen als winterkoning hier mensen gaan lopen afzeiken.
    Ik zou zeggen, lekker negeren !

    • Daniel Heerhugowaard schreef:

     Achja, het zijn de welbekende alphamannetjes die even zichzelf willen laten gelden, even zichzelf ongegeneerd op de borst willen trommelen hoe goed en geweldig ze wel niet zijn. Ik moet daar altijd smakelijk om lachen. Ik ben blij dat ik niet elke dag een ander de grond in hoef te stampen om mijzelf daardoor beter te voelen.

 25. Stefan Kaptein schreef:

  Wat is Nederland toch een circus en het lachertje van de wereld. Er wordt verdorie hooguit twee tot drie centimeter sneeuw voorspeld en alles en iedereen is alweer in rep en roer. Treinen rijden minder, vliegtuigen vertraagt of vluchten gecancelled, wat een overdreven zooitje. Als je de afgelopen periode in de alpen hebt gezien wat daar gebeurde, dan moet je je eigenlijk gewoon schamen als je van dit beetje stof al in de stress schiet. Nu begrijp ik ook dat veel Nederlanders zo bescheten rijden als er wat sneeuw valt en dat gelijk het hele land muurvast staat op de weg als iedereen gelijk in de stress schiet van een beetje wit stof. Echt waar wat een clowns.

  • winterkoning schreef:

   Zo is het maar net Stefan! Om te gillen en gieren idd.

  • Willem schreef:

   Sneeuw zijn we niet gewend. Dat ze het in de alpen beter doen met de trein is ook de ervaring die ze hebben met sneeuw.

  • Willem schreef:

   En gasten zoals u met je grote mond die zijn vaak het meeste gestresst.. Lekker makkelijk je medelander belachelijk maken op het internet maar u hoort er ook bij hoor..

   • Marcelvdh66 schreef:

    haha Willem, daar noem je wel een waarheid geloof ik wat betreft stress en Stephan. Ik lees namelijk regelmatig berichten van Stephan met gemopper op het nederlandse klimaat (en nu dus op Nederland zelf)
    Of is mopperen voor Stephan een manier om te ontstressen?

    • Stefan Kaptein schreef:

     Ik weetniet wie je bedoeld, ken wel Stefan, maar die is niet zo gestresst hoor.

     • Marcelvdh66 schreef:

      O, sorry dat ik je naam niet goed schreef. maar ik bedoelde wel jou, maar dat wist je natuurlijk wel. En als we dan toch op spelling gaan letten:
      In je zin: “ik weet niet wie je bedoeld” hoor je het woord bedoeld, met een t te schrijven, dus, bedoelt

   • Jannes schreef:

    Precies, we kunnen alles altijd heerlijk zo opblazen de negatieve kant. NS doet het imo prima 🙂

   • Stefan Kaptein schreef:

    En u bent dus het persoon dat ik beschrijf, huilie huilie omdat er een centimetertje sneeuw valt. Stel jullie toch eens niet zo aan.

  • Bart (Amsterdam) schreef:

   Stefan, ik wilde nog even aantekenen dat Schiphol 70 keer zoveel passagiers verwerkt als Innsbruck. Qua aantal treinen zal het nog wel extremer zijn. Dus schamen is niet nodig 😉

  • Asten (Harmelen) schreef:

   Logistiek zit Nederland toch net wat anders in elkaar dan Oostenrijk. Ook de Nederlandse wegen zijn net ietsje drukker.

   Over dat in rep en roer: lulkoek natuurlijk en dat geldt ook voor hoe Nederlanders rijden (bescheten)..
   Stoer om lekker door te knallen bij slecht weer. Zag op de terugweg on de kerstvakantie de Nederlandse ‘kings of the road/popi jopies’ voorbij knallen om maar te laten zien dat ze óók als het aardig doorsneeuwt gewoon minstens 180 km per uur kunnen rijden. En die sukkelige Duitsers die wel hun snelheid aanpassen..pffff.

   Nou, Stefan..ik ben blij met onze infrastructuur. Voorlopig brengt het de Hollanders welvaart en de Oostenrijkers vreten er maar wat graag van mee..want laten we wel zijn: zonder de Hollanders is Oostenrijk een openluchtmuseum met behoorlijk lege hotels, appartementen en restaurants..

   Ik heb er zin an morgen !

 26. Maurice schreef:

  Temperatuur loopt alweer op in Noord West Nederland…

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.