Naar aanleiding van het weerbericht van Arjan van 11 juli jl. deze spannende wedstrijd. Het gaat er eigenlijk om of het absolute droogterecord van 1921 gebroken gaat worden. Hierboven wat er tot dusver gevallen is.

Hier voor het gemak en ter oriëntatie de tabel met de top 5 van alle juli’s sinds 1901. Realiseer je dat één fikse onweersbui boven De Bilt bijvoorbeeld komende woensdag het aantal mm’s al weer halverwege het juligemiddelde van 70mm zou kunnen brengen. Zet hem op en doe een gok. Iedereen kan meedoen, ook als je naam nog niet in de tabel staat. Geef je waarde in de reacties op. Sjaco houdt het verder bij! 

[table id=34 /]

O ja, last but not least: we sluiten de inschrijving zaterdag om 12uur!

Categorieën: Wedstrijd

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

17 reacties

Gesloten voor reacties.