mayrhofen0604

Ene Marco jr. stuurt vandaag deze schitterende foto uit Galtür! Gisteren voorspelde ik dat het lokaal wel 25cm zou kunnen sneeuwen. Is dat ook gebeurd? Beter gezegd: gaat dat nog gebeuren want het sneeuwt nog stug door als we de buienradar mogen geloven.

montafon0604

Vanochtend was het in Montafon nog zo helder. Daarna trok het pijlsnel dicht gaf Cescia aan. Intussen is er 5cm gevallen in Vorarlberg. Maar verder naar het oosten duidelijk meer.

dietauplitz0604

In Die Tauplitz sneeuwt het maximaal door en dat was sowieso een van de kanshebbers voor de 25cm. Mede dus omdat daar woensdag nog wat extra sneeuw valt. De webcamopname hierboven is van vanmiddag geweest.

annaberg0604

Annaberg in Niederösterreich is misschien wel de plek waar tot dusver het meeste is gevallen. In die regio in elk geval. Bij ons Laaglanders totaal onbekend als wintersportregio. Toch?

semmering0604a

Nog een onbekende: Semmering-Stuhleck in Steiermark. Een skigebied tussen 777m en 1774m. Toevallig vandaag ook de laatste skidag. Sinds 1 april zijn die bomen hier zo aangerijpt zoals we het normaal van Sauerland ook kennen. Deze opname is van 16.15u. Schluss einde skiseizoen!

semmering0604b

En een kwartier later om 16.30u dit!

semmering0604

En nu vanavond dit! Hoe mooi! Toch een mooi dumpje zou ik zeggen en volgens onze lijst noemen we haar Laurèn!

Speciaal voor Laurèn deze video van de laatste dag in dit skigebied!

fransealpen0604b

Fréderic zit in Les Orres. Hij meldt dat de sneeuwgrens op de (offpiste) zuidhellingen zeer hoog ligt. Megahoog. Maar wel droomweer zeg!

fransealpen0604

Kijk je de andere kant op dan zie je dit!

nl0604pluim

Even zeer kort door de bocht over naar Nederland. De geruchten over de +20ºC zijn door het RTLNieuws weer flink gevoed. In de avondberekening van het Amerikaanse model wel pas ruim na de Rotterdam Marathon volgend weekeinde. En ook dan nog als warme uitbijter in het ensemble… ik denk dat je met een fase van +17ºC aardig safe zit. Momenteel is april nog ruim 3 graden te koud geweest. Maar dat gaat heus weer terug naar het maandgemiddelde kruipen. Klimaatveranderingen gaan zo traag dat je ze nauwelijks waarneemt. Spoedig mijn artikel over het steeds latere begin van het voorjaar…


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

15 reacties

Gesloten voor reacties.