mayrhofen0604

Ene Marco jr. stuurt vandaag deze schitterende foto uit Galtür! Gisteren voorspelde ik dat het lokaal wel 25cm zou kunnen sneeuwen. Is dat ook gebeurd? Beter gezegd: gaat dat nog gebeuren want het sneeuwt nog stug door als we de buienradar mogen geloven.

montafon0604

Vanochtend was het in Montafon nog zo helder. Daarna trok het pijlsnel dicht gaf Cescia aan. Intussen is er 5cm gevallen in Vorarlberg. Maar verder naar het oosten duidelijk meer.

dietauplitz0604

In Die Tauplitz sneeuwt het maximaal door en dat was sowieso een van de kanshebbers voor de 25cm. Mede dus omdat daar woensdag nog wat extra sneeuw valt. De webcamopname hierboven is van vanmiddag geweest.

annaberg0604

Annaberg in Niederösterreich is misschien wel de plek waar tot dusver het meeste is gevallen. In die regio in elk geval. Bij ons Laaglanders totaal onbekend als wintersportregio. Toch?

semmering0604a

Nog een onbekende: Semmering-Stuhleck in Steiermark. Een skigebied tussen 777m en 1774m. Toevallig vandaag ook de laatste skidag. Sinds 1 april zijn die bomen hier zo aangerijpt zoals we het normaal van Sauerland ook kennen. Deze opname is van 16.15u. Schluss einde skiseizoen!

semmering0604b

En een kwartier later om 16.30u dit!

semmering0604

En nu vanavond dit! Hoe mooi! Toch een mooi dumpje zou ik zeggen en volgens onze lijst noemen we haar Laurèn!

Speciaal voor Laurèn deze video van de laatste dag in dit skigebied!

fransealpen0604b

Fréderic zit in Les Orres. Hij meldt dat de sneeuwgrens op de (offpiste) zuidhellingen zeer hoog ligt. Megahoog. Maar wel droomweer zeg!

fransealpen0604

Kijk je de andere kant op dan zie je dit!

nl0604pluim

Even zeer kort door de bocht over naar Nederland. De geruchten over de +20ºC zijn door het RTLNieuws weer flink gevoed. In de avondberekening van het Amerikaanse model wel pas ruim na de Rotterdam Marathon volgend weekeinde. En ook dan nog als warme uitbijter in het ensemble… ik denk dat je met een fase van +17ºC aardig safe zit. Momenteel is april nog ruim 3 graden te koud geweest. Maar dat gaat heus weer terug naar het maandgemiddelde kruipen. Klimaatveranderingen gaan zo traag dat je ze nauwelijks waarneemt. Spoedig mijn artikel over het steeds latere begin van het voorjaar…


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

15 reacties

Gesloten voor reacties.