De wedstrijd is als volgt: geef in de reacties hieronder hoeveel dagen jij denkt dat het zonnig en droog blijft in heel Nederland en België vanaf vrijdag 5 juli (als vrijdag onverwacht en onverhoopt toch nog behoorlijk bewolkt uitpakt moeten we die dag er morgen maar afhakken). We moeten een beetje grof kijken. Ik zeg: minstens 80% van het gebied moet elke dag minstens 10 uur zon hebben en regen moet beperkt blijven tot zeer lokaal onweer van minder dan 5% van het gebied. In feite zeggen we: hoe lang duurt het voor we een eerste buienfront voor de kiezen krijgen. 

We gaan ook nog wel kijken of anoniem inschrijven via een formulier een goede optie is. We beginnen even met open inschrijving via de reacties. Punten? 10 punten voor wie het aantal dagen vanaf vandaag exact juist raadt. Einde inschrijving? Vrijdagmiddag 12 uur. Zet hem op! 

[table id=33 /]

Categorieën: Wedstrijd

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

32 reacties

Gesloten voor reacties.