Michael Vos tipt me net dat op noodweer.be melding is van een sneeuwdek in de Ardennen. Hierboven het plaatje van de Mont-Rigi (674m) kort voor half tien. Wat is nog het meest bizarre aan deze plaat? Ik zag het niet maar Sylvia Kroontje wel: Grappig! ’s avonds half 10, sneeuw en het is nog licht, zo reageert ze op mijn post op facebook.com. Scherp! Hieronder het beeld van toen de sneeuw begon een uurtje eerder…

Hoe uniek is dit? Meteoconsult meldt hierrr het volgende: De Ardense bodem lag op 14 mei 1902 nog bedekt met 11 cm sneeuw in de omgeving van La Rouche en Ardenne. Later in mei is er ook nog sneeuw waargenomen, en op 8 juni 1985 is er ook nog op de hoogste plateau’s sneeuw gevallen. Een serieus sneeuwdek leverde deze sneeuwval niet op.

Frederic schrijft morgen vrijdag het weerbericht en zal zeker nog uitgebreid ingaan op het bijzondere weer eind mei 2013 en de gevestigde records. Juist in Brabant was het het koudst! Ondertussen schijnt het record in De Bilt van 23 mei 1975 net niet gesneuveld te zijn. Het is toch nog 10,5°C geworden. Een tiende te veel. Leo merkt terecht op dat er nog andere records kunnen sneuevelen de komende dagen en dat we tenminste de koudste lente sinds 1962 zullen krijgen als we op 1 juni de meteorologische zomer in gaan.

Check ook nog even Ronaldo’s geweldige tornadoverhaal!

Categorieën: Nieuws

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

7 reacties

Gesloten voor reacties.