Het is echt serieus waar: de Noren snakken al meer dan 5 weken naar sneeuw. Alleen de zuidpunt van Noorwegen kreeg wat door maar de normaal zo sneeuwrijke fjorden beten op een houtje. Met kunstsneeuw redden ze zich wel door zo’n periode, want koud is het wel geweest. Maar nu dus voor het eerst een glijbaan naar de fjorden waaruit het volgens de GFS06uur hoofdrun de komende twee weken eigenlijk niet meer ophoudt te sneeuwen. 

Roldal val zoals gewoonlijk extra in de prijzen. Dankzij de verlichte pistes kunnen we het tot laat in de avond volgen. Zie de webcams.

Alleen 5, 6 en 7 januari zijn droog in dit ensemble. Maar het is al leuk genoeg dat het tot 2 januari doorsneeuwt bij een dalende temperatuur. Dan moeten we de situatie opnieuw bekijken!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.