Het is echt serieus waar: de Noren snakken al meer dan 5 weken naar sneeuw. Alleen de zuidpunt van Noorwegen kreeg wat door maar de normaal zo sneeuwrijke fjorden beten op een houtje. Met kunstsneeuw redden ze zich wel door zo’n periode, want koud is het wel geweest. Maar nu dus voor het eerst een glijbaan naar de fjorden waaruit het volgens de GFS06uur hoofdrun de komende twee weken eigenlijk niet meer ophoudt te sneeuwen. 

Roldal val zoals gewoonlijk extra in de prijzen. Dankzij de verlichte pistes kunnen we het tot laat in de avond volgen. Zie de webcams.

Alleen 5, 6 en 7 januari zijn droog in dit ensemble. Maar het is al leuk genoeg dat het tot 2 januari doorsneeuwt bij een dalende temperatuur. Dan moeten we de situatie opnieuw bekijken!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.