Ik ben vlakbij mijn dochter op een heel mooi stukje Nederland beland, in toch wel mijn favoriete provincie Noord-Holland. En wat een weer mensen. Beetje fris soms. Altijd wind. Maar verder toch echt vakantiegevoel zelfs als ik op pad ben met mijn vele klussen in de omgeving.

Na enkele grote slagen van de temperatuur nu uniek stabiel weer. 10 dagen lang elke middag zo rond de 15 graden en ’s nachts 10 grade lager.

Alles onder een groot Scandinavisch hoog met transportkou. Niet uit Siberië maar uit het hoge noorden.

En kijk eens naar bovenstaande geaccumuleerde neerslag tot volgende week. Wat een vreemd vierkant gat zeg. En kurk en kurkdroog dus bij ons. De andere gebieden ook hoor. Alles onder de 20 is weinig.

Het Europese model berekent de neerslag zo…

Het Amerikaanse model berekent 27 april nog eens sneeuw aan de noordkant van de Alpen. We gaan het zien! Fijn weekeinde allemaal….

Categorieën: Benelux

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

72 reacties

Gesloten voor reacties.