Ik ben vlakbij mijn dochter op een heel mooi stukje Nederland beland, in toch wel mijn favoriete provincie Noord-Holland. En wat een weer mensen. Beetje fris soms. Altijd wind. Maar verder toch echt vakantiegevoel zelfs als ik op pad ben met mijn vele klussen in de omgeving.

Na enkele grote slagen van de temperatuur nu uniek stabiel weer. 10 dagen lang elke middag zo rond de 15 graden en ’s nachts 10 grade lager.

Alles onder een groot Scandinavisch hoog met transportkou. Niet uit Siberië maar uit het hoge noorden.

En kijk eens naar bovenstaande geaccumuleerde neerslag tot volgende week. Wat een vreemd vierkant gat zeg. En kurk en kurkdroog dus bij ons. De andere gebieden ook hoor. Alles onder de 20 is weinig.

Het Europese model berekent de neerslag zo…

Het Amerikaanse model berekent 27 april nog eens sneeuw aan de noordkant van de Alpen. We gaan het zien! Fijn weekeinde allemaal….

Categorieën: Benelux

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

72 reacties

Gesloten voor reacties.