Zoals jullie vast wel meegekregen hebben ben ik de afgelopen week in Les Menuires geweest. Het was een wat ambitieuze trip. We zijn sinds september de gelukkige ouders geworden van onze Ian en die ging mee! Hoe dit beviel, hoe dat in Les Menuires geregeld is en wat erbij kwam kijken vertel ik deze week nog in een los bericht. Het was in ieder geval fantastisch! In dit bericht wil ik even laten zien hoe alles erbij lag deze week. Foto’s zijn klikbaar voor groot!

De heenreis was lente achtig. Onderweg 0.0 sneeuw en erger nog, 20 graden tot aan Moûtiers! Ik wist echter dat er sneeuw ging komen en exact toen we arriveerden bij ons hotel begon het te sneeuwen. De volgende ochtend was dit het resultaat:

Panorama Les Menuires

Yes! De helling van Les Menuires zelf:

Pistes Les Menuires gezien vanuit La Masse

Les Menuires gezien vanuit La Masse begin v/d week, met op de achtergrond de Mont Blanc. Beter wordt het niet als je het mij vraagt…

De eerste dag hebben we ons vermaakt in het gebied aan de dorpskant van Les Menuires. Zoals je mag verwachten na 20-40cm sneeuwval perfecte pistes en dat bij temperaturen dik in de plus. Natuurlijk was die sneeuw op de bomen na twee dagen wel weg, maar toch even:

Dorpsliften Les Menuires met sneeuw

Niet slecht toch, Les Menuires eind maart?

’s Middags lunchen langs de piste van La Croisette, dit is de centraal gelegen wijk waar bijna alle pistes samenkomen. Gezelligheid heel de dag! Ook dit lag er in het begin van de week vrij idyllisch bij:

La Croisette

La Croisette

Vergeet zeker je zonnebrand niet, want naast erg heet(t-shirt, korte broek en zelfs zonnen in blote bast) is de zon op deze hoogte nu al bijzonder krachtig. Onze favoriet was deze rode piste vanaf Monte de la Chambre:

Rode piste Monte de la Chambre

Die lag er eigenlijk de gehele week perfect bij en was niet te druk zoals je kunt zien. Na twee dagen merkte je na 12 uur wel dat het lente is. De pistes op de naar het zuiden gerichte hellingen worden slushy en ook onder de 2000 meter is het over het algemeen harder werken en de sneeuw die in het weekend is gevallen was onderin zo weer weg.

Zuidhellingen einde van de week bruiner. Op de meeste pistes zelf merk je hier relatief weinig van.

Zuidhellingen einde van de week bruiner. Op de meeste pistes zelf merkte we hier relatief weinig van viel ons op.

Op een lager gelegen pistes zag je ook al bruine plekken ontstaan, maar daar werd hard aan gewerkt:

Ligt genoeg klaar

Elke nacht repareren de helden van de pistedienst bijna al die plekken met bergen sneeuw die ze klaar hebben liggen. Mooi werk mannen!

Les Menuires is als je het mij ons de perfecte uitvalbasis voor Les Trois Vallées. Het dorp ligt centraal, is minder ver rijden dan Val Thorens en is zeer betaalbaar. Het dorp zelf is zeer volledig, maar zoals gezegd daar volgende week meer over. De laatste twee dagen hebben we de oversteek gemaakt naar Val Thorens, Meribel en Courchevel.

Baas boven baas, Val Thorens gezien vanuit La Masse.

Baas boven baas, Val Thorens gezien vanuit La Masse. Foto maandag genomen.

In Val Thorens op de noordhellingen is de kwaliteit van de pistes natuurlijk perfect. De zuidhellingen zoals overal wat moeilijker en in Meribel en Courchevel was het zelfs op de hoge zuidhelling pistes (2700 meter) al hard werken.

Hogere pistes Meribel en Courchevel pal in de zon hard werken!

Hogere pistes Meribel en Courchevel pal in de zon hard werken

De onderste gedeeltes(onder 1800 meter) van laatst genoemde dorpen hebben we geskipt, daar al veel dicht. Voor de oversteek via Les Menuires (Mont de la Chambre) heb je die echter niet nodig en vooral de heenweg is fantastisch:

Meribel Val Thorens

Vanuit de lift van Meribel naar Val Thorens.

 

Snowpark Meribel

Snowpark in Meribel ook nog in volle glorie. Op de achtergrond zuidhelling piste naar Meribel Mottaret.

Als uitsmijter een video vanuit de Monte de la Chambre lift. Prachtige vergezichten en vooral vanuit hier de beste pistes van het gebied (einde v/d video):

Zo, ik hoop dat je hiermee een goed beeld hebt van de condities momenteel in Les Menuires en Le Trois Vallées. Lente skiën is ons goed bevallen en met goede dooiwax onder je ski of snowboard waan je ook je weg door die slush. Alles onder de 2000 meter heeft en krijgt het steeds moeilijker, maar het lukt ze goed alle verbindingen in stand te houden en wanneer het ’s nachts vriest kun je de morgen erna knallen! Wij hebben één van, misschien wel de, beste wintersport tot nu toe beleefd.

In de komende week mijn report van wintersporten met een baby.


Jannes

Verantwoordelijk voor de techniek van Wintersportweerman en gek op wintersport. Zo nu en dan een report vanuit de partnergebieden, maar vooral verantwoordelijk voor het up and running houden. Staat dan ook altijd open voor feedback of verbeteringen. jannes@wintersportweerman.nl

1 reactie

Gesloten voor reacties.