twohearts

Met de sneeuw in de Alpen op komst even iets voor je wintervoorbereiding. Wist je dat je heel gemakkelijk twee verstrengelde harten in de sneeuw kunt zetten? Als je het op die kiek hierboven ziet dan lijkt het net zo moeilijk als een hartje maken in een cappuccino. Maar het is echt verschrikkelijk simpel. Kijk maar!

Bummer! Dat kan echt iedereen. Zullen we daar komende winter een videocompetitie mee maken? Wie doet mee?

Ik ga het komende winter zeker ook proberen doen. Misschien in deze mooie auto.

sunhearts

Hoe kom ik zo op dit thema? Eigenlijk per toeval. Ik zocht namelijk een plaatje van iets van een zon met twee harten. Omdat er namelijk een nieuwe theorie is die zegt dat de zon twee dynamo’s heeft: eentje in de buitenste schil en eentje meer in de kern. Door een model te maken van het samenspel van deze twee “harten” en te ijken op de afgelopen drie zonnecycli komt de onderzoekster Valentina Zharkova en haar team met weer een bevestiging van een sterke afname van de zonnevlekken in de komende twee cycli tot 2040. Zie hier de publicatie en hier een nieuwsartikel. Of we daarmee ook werkelijk gaan afglijden naar het klimaat van de Kleine IJstijd laat Zharkova in het midden. Ik ben blij dankzij de sneeuwharten dit thema eens luchtig te kunnen aansnijden. 😉

PS Nog 7 dagen tot mijn grote seizoensprognose…


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

4 reacties

Gesloten voor reacties.