twohearts

Met de sneeuw in de Alpen op komst even iets voor je wintervoorbereiding. Wist je dat je heel gemakkelijk twee verstrengelde harten in de sneeuw kunt zetten? Als je het op die kiek hierboven ziet dan lijkt het net zo moeilijk als een hartje maken in een cappuccino. Maar het is echt verschrikkelijk simpel. Kijk maar!

Bummer! Dat kan echt iedereen. Zullen we daar komende winter een videocompetitie mee maken? Wie doet mee?

Ik ga het komende winter zeker ook proberen doen. Misschien in deze mooie auto.

sunhearts

Hoe kom ik zo op dit thema? Eigenlijk per toeval. Ik zocht namelijk een plaatje van iets van een zon met twee harten. Omdat er namelijk een nieuwe theorie is die zegt dat de zon twee dynamo’s heeft: eentje in de buitenste schil en eentje meer in de kern. Door een model te maken van het samenspel van deze twee “harten” en te ijken op de afgelopen drie zonnecycli komt de onderzoekster Valentina Zharkova en haar team met weer een bevestiging van een sterke afname van de zonnevlekken in de komende twee cycli tot 2040. Zie hier de publicatie en hier een nieuwsartikel. Of we daarmee ook werkelijk gaan afglijden naar het klimaat van de Kleine IJstijd laat Zharkova in het midden. Ik ben blij dankzij de sneeuwharten dit thema eens luchtig te kunnen aansnijden. 😉

PS Nog 7 dagen tot mijn grote seizoensprognose…


Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

4 reacties

Gesloten voor reacties.