twohearts

Met de sneeuw in de Alpen op komst even iets voor je wintervoorbereiding. Wist je dat je heel gemakkelijk twee verstrengelde harten in de sneeuw kunt zetten? Als je het op die kiek hierboven ziet dan lijkt het net zo moeilijk als een hartje maken in een cappuccino. Maar het is echt verschrikkelijk simpel. Kijk maar!

Bummer! Dat kan echt iedereen. Zullen we daar komende winter een videocompetitie mee maken? Wie doet mee?

Ik ga het komende winter zeker ook proberen doen. Misschien in deze mooie auto.

sunhearts

Hoe kom ik zo op dit thema? Eigenlijk per toeval. Ik zocht namelijk een plaatje van iets van een zon met twee harten. Omdat er namelijk een nieuwe theorie is die zegt dat de zon twee dynamo’s heeft: eentje in de buitenste schil en eentje meer in de kern. Door een model te maken van het samenspel van deze twee “harten” en te ijken op de afgelopen drie zonnecycli komt de onderzoekster Valentina Zharkova en haar team met weer een bevestiging van een sterke afname van de zonnevlekken in de komende twee cycli tot 2040. Zie hier de publicatie en hier een nieuwsartikel. Of we daarmee ook werkelijk gaan afglijden naar het klimaat van de Kleine IJstijd laat Zharkova in het midden. Ik ben blij dankzij de sneeuwharten dit thema eens luchtig te kunnen aansnijden. 😉

PS Nog 7 dagen tot mijn grote seizoensprognose…


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

4 reacties

Gesloten voor reacties.