Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Obertauern
Lees verder >

Genieten met het ganse gezin? Dat kan perfect in Obertauern.

Zell am see
Lees verder >

Boek nu een prachtige zomervakantie.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Kijk al uit naar skiën

Hoe maak ik van voorjaarsskiën of bikiniski een droom?

check ook eens

19 Reacties

 1. Henk Zwolle Zuid schreef:

  Haha! Feelgood to the bone dankzij dit bericht. Prachtig.

 2. Stefan schreef:

  @Hajo, stoppppppp, het water loopt me uit de mond, en ik ben al twee keer geweest, maar ik wil nog wel een keer.
  Helaas hebben een kapotte automotor en een lek waterbed de financiën dusdanig uitgehold dat een geplande trip naar Tignes eind april maar even doorgeschoven moet worden naar volgend jaar. Maar wat een seizoen is dit.

 3. Maurice schreef:

  @Hajo, ik wordt er dus droevig van als ik al die weerberichten zo lees, heb per definitie een hekel aan papsneeuw en boek volgend jaar dus niet meer de eerste week van maart maar de laatste van januari. Lekker rustig, goedkoper en er licht fatsoenlijke sneeuw. Als ik in de zon op een terras had willen zitten ging ik wel naar de Spaanse costa. Zon prima maar er moet wel geskied kunnen worden, op alle pistes. Zo lang en zo veel mogelijk.

 4. marcel mlcfanatic schreef:

  Zo willen we het horen, positief blijven ,en van het weer genieten zoals je het krijgt en dat ziet er goed uit. Het enige waar we als wintersporters niet op zitten te wachten is regen en dichte mist ik verheug me op volgende week heerlijk naar zwitserland

 5. poederbeuker schreef:

  Wij hebben vorig jaar ook een week wintersport gehad met heel veel zon en hogere temperaturen. Wij hebben het zelfde gedaan al wat Hajo hierboven beschrijft. Zorgen dat je zeker om 8.30 uur in de lift zat. Dan volle bak naar beneden knallen. Dit een paar keer herhalen. Dan een goede bak koffie op het terras in de zon. Dan weer aan de gang tot een uur of 2, half 3. Dan een paar goede potten bier pakken op de piste in de zon. Dan om 16.00 uur met de laatste lift helemaal naar boven en afdalen naar het dal.Was geen enkel probleem z’n week. Is ook wel lekker relax.

 6. Hajo schreef:

  Aan het einde van seizoen 1993-1994 zaten wij een hele week in de zon op terras van de Fouilleuze in Morgins. Gewoon chillen. We namen amper de moeite om nog een baantje te skien. Ben het niet met Maurice eens: de zon op de berg is heel anders dan aan de Spaanse Costa. Denk aan de gezonde berglucht. De geur van de dennebomen in de zon. De bergvinken die op het terras komen aanwippen. De kauwtjes die duidelijk lol hebben in de hogere temperaturen. De hormomen die ook bij de mens meer gaan stromen – ja hoor – succes in apres ski verzekerd…

  Tja en uiteindelijk ben ik paraglider geworden. De mooiste tijd om te paragliden is de tijd dat…. de sneeuw smelt en er steeds grotere groene en bruine hellingen komen!

  Maar zo ver is het nog lang niet!

 7. Hajo schreef:

  Heb onderaan nog een belangrijke alinea toegevoegd!

 8. edwin schreef:

  Hajo,

  Wat een heerlijk stukje leesvoer weer. Over anderhalve week in Hinterglemm eens de proef op de som nemen en op zoek naar de perfecte run…

 9. Roland Zwammerdam schreef:

  @Hajo, ik ben het zo verschrikkelijk met je eens.
  Afgelopen jaar met de pasen geskied. ‘s middags 27 graden en bbq, maar ‘s ochtends eerste lift 8 uur (gingen eerder open ivm temp). Pas gekocht waarbij je geld terug krijgt voor de niet geskiede uren. Knallen tot 12 uur (tot je enkels in de sneeuw) en daarna op het teras in de korte broek een radler en uiteraard ‘s avonds de bbq waar ik het over had. Heel veel beter heb ik het nog niet gehad. Naja de week van 14 jan dit jaar was er ook 1 om nooit te vergeten.

  ps 10 maart ga ik weer ff een lang weekend naar lech. TOP!!!

 10. Roland Zwammerdam schreef:

  bij enkels in de sneeuw bedoelde ik natuurlijk pap. En ja ik zag het al teras moet terras zijn.

 11. john schreef:

  Een bericht uit verbier. Ik heb nog nooit zulke goede sneeuwcondities meegemaakt. Alleen zondag bewolkt en sneeuw,verder alleen maar zon. Geen papsneeuw maar wel soms de bescheven firn,lekker veel grip. Vandaag op de laag gelegen piste in mijn shirt geskied samen met mijn jongste dochter.

 12. Eric schreef:

  @hajo is onderstaande link weer iets van de milieu fanaten die allemaal zwaar betaald worden om de opwarming flink te promoten… Wat denk jij hiervan

  http://www.vwkweb.nl/cms/index.php?option=com_content&task=view&id=5008&Itemid=26

 13. sydney in skiwelt gebied schreef:

  Hoi hajo,

  Ben het helemaal met dit bericht eens behalve het hardlopen dat doen we maar in de zomer veel lekkerder evenals mountainbiken.

  En smorgens vroeg opstaan is helemaal geen probleem hoor als je kinderen hebt. Die zijn altijd je wekker ook al heb je tot laat geapresskied. Bakkie (sterk) er in en weer geen.

  Leuk stukje

  gr sydney

 14. Ab schreef:

  @Eric, die weersite of beter gezegd weerfora volg ik elke dag en idd zitten daar veel weergekken bij die opwarming promoten. En of ze ook dik betaald krijgen weet ik niet zo gouw. Ikzelf trek me daar overigens niets van aan en blijf daar eerder de algemene discussie volgen over het weer.

 15. Leo schreef:

  @Sydney. Dat klopt hoor en is een voordeel, we zullen zeker op tijd wakker zijn! 🙂 Gaan er zeker wat van maken!

 16. Ab schreef:

  En dit is de link die ik altijd volg op die site forum.vwkweb.nl/viewforum.php?f=2

 17. Hajo schreef:

  @Eric: Russische hittegolf was inderdaad natuurlijke variatie in de gebruikelijke zin van het woord. Als wij mensen ook “natuurlijk” zijn ,dan is alles natuurlijk natuurlijke variatie natuurlijk! De mensen/wetenschappers die “geloven” in global warming worden niet betaald zoals in een complot, maar doen gewoon hun werk… en voor dat werk is toevallig nu veel geld beschikbaar. Droogt die geldstroom op dat stopt hun job en hoor je er niets meer over… Ik geef dat hele gebeuren nog een paar jaar hoogstens… en dan is het als het met zure regen was… vergeten en vergeven (en dat laatste vind ik nog wel eens jammer dat de “schuldigen” niet gestraft worden). Maar goed. Het zij zo. Als de zuivere nobele pure wetenschap uiteindelijk maar zegeviert. Zie ook http://en.wikipedia.org/wiki/Cargo_cult_science

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.