Een goede Zweedse vriend van me filmde dit vandaag in Saalbach. De run is tussen de Zehner and Seekar liften in. En plek waar je in het hoogseizoen wel kunt vergeten dat je de helling zo voor je alleen hebt. Ach David woont ook daar. Mazzelaar. Tijd voor een wrap-up van een droomdag in de Alpen.

We waren vanochtend al hyper van Kühtai. Vanavond kan ik daar deze compilatie van deze op 5 na laatste dag van het skiseizoen aan toevoegen. En boy wat zullen de toerskiërs hun lol op kunnen hier als de liften uiteindelijk stil staan.

mikemullerpano

Mis zeker Frank & Mike’s blogbericht van vandaag niet! Surf nu naar blog.zillertalarena.com of ga naar de gevangenis en kom niet langs start.

fredericselfie

De absolute selfie van de dag: Fréderic met zijn jongste op de achtergrond in Les Orres. Daar dus nul komma nul Laurèn en ook nauwelijks iets van Baukje. Kortom: daar eigenlijk normaal voor de tijd van het jaar…

meiden

 

Fréderic zelf is nog niet helemaal Wim Hof ready. Hij vond het nog best fris in een T-shirt. Maar zijn meiden en die van vrienden redden de familie-eer en deden de bikiniski. Nu ja, zonder ski’s dan maar toch door naar de volgende ronde…

schotlandsneeuw

Staan de trends van vanochtend nog op de kaart? Ach het Amerikaanse model doet in meteofiction gebied weer eens een warme uitbijter. Het Europese model verrast op korte termijn met een kleine felle depressie die de Marathon van Rotterdam met veel wind zou kunnen bederven. Zie eens de sneeuw in Schotland en zelfs Engeland komende zondagochtend in de berekening. Leo zit daar bovenop. Zie zijn update voor de hardlopers vanavond.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

5 reacties

Gesloten voor reacties.