Als je dagelijks de weerkaarten bekijkt dan zie je bepaalde trends terugkomen. Eén van de trends is de situatie van de komende dagen. Een serieuze zomerdip. Dat hebben we al een paar dagen aangekondigd en het gaat de komende dagen ook werkelijkheid worden. Maandag, dinsdag en woensdag worden wisselvallig.

[dc_slider slider=”21481″ captions=”true”] Vandaag is nog een redelijk tot mooie dag, al komen er ook wolkenvelden voor en ook morgen zal een groot deel van de dag nog redelijk zijn. Vanaf morgenmiddag gaat we “de dip” dan in. Tegen een uur of 12 komt de eerste regen het westen van het land binnen. Daarna wordt het hele land veroverd door de regen en dat houden we een paar dagen vol. De meeste regen is weggelegd voor het noorden, maar ook de zuidelijke provincies ontkomen niet aan de regen. De temperatuur gaat elke dag een graadje omlaag en zo nu en dan valt er neerslag. Het hoort ook een beetje bij een Hollandse zomer, toch?

[dc_slider slider=”21493″ captions=”true”] Een andere trend is de trend van verbetering. Zowel het Amerikaanse model (GFS) als het Canadese model (GEM) laten het tegen het midden van de week toch enigszins opknappen. Hogere temperaturen en minder neerslag door de opbouw van hoge druk boven onze omgeving. Zelfs het Europese model (ECMWF) doet sinds gisteren avond ook een duit in het zakje. Wellicht kunnen we daar dan weer het volgende weekend van profiteren. Het is een soort golfbeweging. Een komen en gaan van lagedrukgebieden, afgewisseld door een rug van hogedruk die dan voor wat verbetering zorgt. Hoe lang de verbetering duurt is maar de vraag, want in de berekeningen staat inmiddels een nieuwe aanval van lagedrukgebieden op zaterdag. Maar dat is nog te ver weg.

Als we puur naar deze week kijken dan wordt donderdag de beste dag met de hoogste temperaturen. Het zuiden moet de 25° C makkelijk kunnen halen. Kijk voor de rest maar op het temperatuur kaartje om te zien hoe warm het wordt op de plek waar jij zit!

En dan de afsluiter van de week. Kijk eens naar deze “powderfreak” in Falls Creek, Australië. Is dat niet smullen. Oi oi oi, dan begint het bij mij allemaal alweer te kriebelen hoor !! Fijn weekend allemaal.


Ronaldo

Ronaldo: Geboren in 1968, Amsterdammer maar voornamelijk Purmerender. Trotse vader van Mikey en trotse WSWM weerman. All season freak maar voornamelijk winter. Skiën, fietsen en voetbal. Absolute levensgenieter & traveler! USA & Afrika maar zeker ook verrassend mooi Canada.

45 reacties

Gesloten voor reacties.