Vanavond begint Jorne aan zijn laatste week in de Kitzbüheler Alpen en dat doet hij gezellig samen met zijn ouders en zijn zus. Ze zitten nu samen even verderop in hotel Leamwirt. Woensdag vlieg ik met het hele stel. Vandaag in Niederau voor het eerst tandem gestart en geland op ski’s super leuk om te doen. Donderdagochtend vlieg ik in Wagrain met supporters van deze website. Het is echt het leukste wat er is. En passagiers zijn echt helemaal van joepie! Maar skiën blijft echt de mooiste sport en nog veel Nederlanders zijn op pad en maken het mee. Een hele mooie week. Warm, maar niet meer zo als vorige week. En we stellen vast dat al die warmte het meer van Zell am See nog niet heeft kunnen ontdooien.

Een hele leuke kaartenserie zat vanmiddag in de GFS06u. Maart roert zijn staart. Nog net geen polar low maar toch hele mooie Noorse sneeuw in de Lage Landen. Het Europese model toont ook wat lijntjes met sneeuw in die tijd. Vanavond is het minder fraai koud aan het einde van de run, maar Jorne’s berichten van de laatste dagen worden bevestigt: maart kan een maand worden met mooie sneeuwdumps, en de vraag is of het deze week nog gaat sneeuwen, of wordt het regen?

Hier een kaart voor zaterdag 2 maart. De hele vrijdag kan het al sneeuwen aan de noordkant. Langs de hele Alpen boog. Wederom schampt kou de noordkant op weg naar de Zwarte Zee. Zaterdagochtend lijkt het koud genoeg voor een lage sneeuwgrens. Het Oostenrijks weerbericht geeft een sneeuwgrens van rond 1000m. aan de zuidkant 1500m. Ik zie het in het Oosten rond Loser en Die Tauplitz wel tot in het dal sneeuwen. Daar zit de kou zoals ook op dit moment. Nou morgenochtend een diepere analyse van mijn hand…. dit was mijn opwarmertje nu Jorne gaat afbouwen. Ik ben dan ook weer terug met een serie Facebook Live uitzendingen. Fijne avond.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

27 reacties

Gesloten voor reacties.