loser

Een heerlijke foto van ons nieuwe partnerskigebied Loser in Stiermarken. In dit bericht stellen we je dit skigebied verder voor. Maar wat op vrijdagmiddag belangrijker is: samen met Die Tauplitz zijn dit heerlijke skigebieden voor het hele gezin die je kunt bereiken zonder het verkeersinfarct München te hoeven passeren. Kijk maar!

Hoe heerlijk voelt het om bij Neurenberg gewoon de 3 te kunnen blijven volgen richting Passau! Even daar voorbij ga je de Inn over en ben je in Oostenrijk waar je de A8 volgt richting de hoofdstad van Stiermarken Graz. Bij Liezen ga je van de snelweg af en even later zit je al in Tauplitz of Bad Mitterndorf.

Voor Loser heb je allerlei varianten. Je kunt alsnog via München als het daar toch eens filevrij zou zijn. En komend vanaf Passau heb je drie mogelijkheden waarvan de meest westelijke twee – ook de kortste – dwars door het schitterende Salzkammergut gaan. De dorpen bij Loser zijn Bad Aussee en Altaussee. Kijk eens op de skikaart!

panorama_loser_bergbahnen_winter_300dpi_2015-16

Net als Die Tauplitz biedt Loser zowel ideale pistes en liften voor gezinnen met kleine kinderen als waanzinnige offpiste mogelijkheden voor vader en moeder en oudere kinderen. Zie bijvoorbeeld deze video…

En hier de algemene video van het skigebied…

Echt een topper waar jij al op de latten staat als je vrienden en kennissen nog vast staan op de snelweg bij München. En het leuke is: de skipas van Die Tauplitz is geldig in Loser en omgekeerd. Kijk maar eens op de website van de Schneebären Card.

loserfenster
Leuk om hier vandaag over te berichten nu deze regio net haar eerste mooie sneeuw ziet deze winter! En ook als de sneeuw van moeder natuur eens tegenvalt zit je goed. Afgelopen zomer is met crowdfunding 650.000 euro opgehaald om een nieuwe kunstsneeuwinstallatie aan te leggen.

fiesch-kadjar2

Samen met Renault Captur en Renault Kadjar besteden we vanaf dit winterseizoen veel aandacht aan de auto-aspecten van de wintersport. Tips en ideeën zijn welkom!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

14 reacties

Gesloten voor reacties.