Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Les Menuires
Lees verder >

Ontdek de prachtige natuur van de bergen.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Ontdek de mooiste hutten of maak er zelfs een 4-daagse wandeling van!

Wandelvakantie in Kleinwalsertal
Lees verder >

Hier ziet u de natuur in al haar facetten, vindt u talrijke wandelmogelijkheden en populaire cultuurevents.

Hoe je München omzeilt als je wintersport in Loser of Die Tauplitz

check ook eens

14 Reacties

 1. Ilse schreef:

  Dan reis je om München heen, maar sta je vervolgens wel voor de beruchte grens van Passau met wachttijden van meer dan een uur…

  • Hajo schreef:

   Dat is niet mijn ervaring! Misschien afgelopen zomer met de vluchtelingen?

   • Ilse schreef:

    Van het winter hier zowel heen als terug 1 en 1.5 uur stil gestaan. En als je Oostenrijkse radio luisterd hoor je deze grens vaak voorbij komen om haar absurde wachttijden.

    • Asten (Harmelen) schreef:

     Volgens mij had dat met vluchtelingencontroles te maken. Die zijn iets na het wintersportseizoen afgeschaft..

     Als je pas in de loop van het seizoen gaat dan kun je inderdaad overwegen de verkeersinfo (via de Duitse of Oostenrijkse plaatselijke media) in de gaten te houden en te checken of er toch nog dikke files staan…

     Los daarvan altijd rekening houden met de mogelijkheid dat je in een file terecht kunt komen..

     Kan het topic van afgelopen jaar niet direct vinden maar wellicht tzt ff een linkje met tips zoals voldoende drinken, toiletpapier, waxinelichtjes met lucifers (helpt echt maar zorg dat er niets in de fik vliegt), zaklamp.. etc..

 2. Maurice schreef:

  Hajo, liep jij nou net 18.10 ongeveer in Amsterdam op de Lijnbaamsgracht? Met de kleine?

 3. Hajo schreef:

  Dank voor jullie feedback… het is voor mij iets van 6 jaartjes terug en toen geen file in de krokus. 😉

 4. Snowman schreef:

  Leuk filmpje zeg, ziet er leuk uit. Over een aantal jaar met de kleintjes maar is naar kijken.

  Nog nooit van Loser gehoord, leuk!

 5. Maurice schreef:

  Tip/Idee: Waar ik nu weleens benieuwd naar ben is waar overnachten mensen zoal als je voor een overnachting kiest richting wintersportgebieden. Tips kwa hotels ofzo?!
  En wat zijn (mede omdat ik zelf nog kleine kinderen heb) skigebieden die goed aan te rijden zijn en dus niet te lang rijden zijn voor als je met jonge kinderen ben. Brandnertal is bv erg makkelijk aan te rijden.
  En wat zijn nou routes naar de zuid Alpen die je niet zo snel zou nemen maar wel tijd of file leed zou schelen. Of kosten besparend, zo rijden wij richting Portes du Soleil over Zwitserland ipv door Frankrijk.

  • Cescia schreef:

   Ik zoek meestal via de site http://www.langsdesnelweg.eu/ en dan zoek ik op booking voor hotels. Vaak gaan wij voor hotels die focussen op zakenmensen, die liggen langs de gebruikelijke drukke punten en die zijn in de weekends vaak goedkoper. Meestal kan je er ook al ontbijten vanaf 7H.

  • Marco schreef:

   Gargellen is een topgebied voor gezinnen met kinderen en snel aan te rijden!

   • Maurice schreef:

    Eens! Ook al eens geweest. Wel leuk om eens te kijken of we hier een apart kopje van kunnen maken? Naast de partner gebieden natuurlijk die voorrang hebben. Zonder deze gebieden geen wintersportweerman natuurlijk.

 6. Robin schreef:

  Dit jaar ga ik met mijn gezin voor de vierde keer naar Die Tauplitz. Van die lange files weet ik niets, afgelopen winter heb ik trouwens overgeslagen dus zeer recente ontwikkelingen ken ik niet……
  Voor mij is het grootste nadeel van Die Tauplitz dat het verder rijden is dan bijvoorbeeld Brixental. Daar staat tegenover dat het vaak rustig is op de pistes, vriendelijk voor kleinere kinderen en voordelig. Wij rijden er trouwens zonder overnachting naartoe.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.