schermafdruk-2016-12-02-15-30-44
Hebben we net heerlijke beelden gezien uit de hoogste westalpen, vragen we ons af hoe het in Oostenrijk zal zijn in een skigebied als bijvoorbeeld Zell am See Kaprun. Chalet Sonnentanz bedient ons op onze wenken met onderstaande video. Huiskamervraag: welke piste is dit? En Michiel mag er meteen inkomen en ons vertellen hoe het beneden onderaan in het dal is.

Heerlijk voor de raceskiër zo’n hard geprepareerde lege piste. Scheelt zo in blessueregevaar! Eigenlijk kun je alleen op een lege piste na grondige warming up echt razen. Verveel je je op vrijdagmiddag dan kun je ook nog even RTL Snow Magazine meepikken.

Met Valentijn ter plekke gaan we de hele winter mooie beelden uit dit gebied ontvangen. Ken je het? Ga je?


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

1 reactie

Gesloten voor reacties.