schermafdruk-2016-12-02-15-30-44
Hebben we net heerlijke beelden gezien uit de hoogste westalpen, vragen we ons af hoe het in Oostenrijk zal zijn in een skigebied als bijvoorbeeld Zell am See Kaprun. Chalet Sonnentanz bedient ons op onze wenken met onderstaande video. Huiskamervraag: welke piste is dit? En Michiel mag er meteen inkomen en ons vertellen hoe het beneden onderaan in het dal is.

Heerlijk voor de raceskiër zo’n hard geprepareerde lege piste. Scheelt zo in blessueregevaar! Eigenlijk kun je alleen op een lege piste na grondige warming up echt razen. Verveel je je op vrijdagmiddag dan kun je ook nog even RTL Snow Magazine meepikken.

Met Valentijn ter plekke gaan we de hele winter mooie beelden uit dit gebied ontvangen. Ken je het? Ga je?


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

1 reactie

Gesloten voor reacties.