lipno-0503131

Morgen vertrek ik met een groepje journalisten voor een vierdaagse ontdekkingsreis door Tsjechië. We vliegen in de ochtend van Amsterdam naar Praag om in de middag door te reizen richting onze eerst bestemming: Lipno. Hoewel dit gebied maar een beperkt aantal pistekilometers heeft ben ik toch erg benieuwd naar de mogelijkheden. Met vier snelle vierpersoons liften zullen het waarschijnlijk veel korte vlotte runs worden. Naast dit knusse skigebied heeft Lipno ook nog een andere troef in handen, namelijk een 11km lange schaatsbaan op het bevroren meer aan de voet van de berg. Het is wel nog even spannend of het ijs niet al te zacht is door de huidige temperaturen en zonneschijn. We gaan het zien!

De volgende dag reizen we door naar onze volgende bestemming, het skigebied Zadov-Churanov. Dit over twee hellingen verdeelde gebied lijkt op het eerste gezicht als een grote speelweide. Helaas dat er geen poeder ligt, maar met een lekkere laag firn kunnen we waarschijnlijk ook wel wat. Na een dag skiën in Zadov-Churanov reizen we uiteindelijk nog langs de skigebieden Zelezna Ruda en Spicak. Uiteindelijk sluiten we de trip aanstaande zondag af met een bliksembezoek aan Praag en een overnachting in het onderstaande hotel.


Dit is het Fusion Hotel in Praag, een van de hipste hotels in de stad. Kijk maar eens rond door de galerij op de erg gave website van het hotel. Al met al gaat dit een zeer interessante trip worden. Ik ben tot nu toe altijd wat sceptisch geweest over wintersport in Tsjechië. Ben benieuwd of de komende dagen mijn gedachten gaan veranderen. Ik houd jullie op de hoogte.


Finn

Finn Brouwers (23 jaar) reageerde veelvuldig op Hajo's vorige platform toen hij als 17-jarige snowboarder op het VWO zat. Hajo viel op hoe veel kijk hij op meteorologie had. Hajo en Finn spraken af en Finn werd vaste invalkracht. Finn startte een studie tot beroepsvlieger aan de KLS en had steeds minder tijd. Inmiddels is Finn ruim een jaar afgestudeerd en vliegt hij vanaf Schiphol naar vakantiebestemmingen binnen en buiten Europa. Daarnaast vind je Finn nog altijd op WSWM om Hajo bij te staan tijdens de drukke momenten in het winterseizoen!

10 reacties

Gesloten voor reacties.