Betoverend mooi!

LOSER ALTAUSSEE
Lees verder >

Een sneeuwgarantie van december tot en met het voorjaar?

op 994 km van Utrecht vind je deze parel van een skigebied voor jong en oud.

Gezelligheid troef in dit leuke skioord. Of je nu gaat met vrienden of jouw gezin!

Région Dents du Midi
Lees verder >

Wintersport tegen het decor van de Dents du Midi. Met de mogelijkheid een grote ronde te skiën over de Franse grens. Maar de Zwitserse kant is toch het charmantst!

De bergen ontdekken bij het vallen van de avond, dat kan in het Montafon!

Innsbruck
Lees verder >

Skiën en snowboarden rondom de hoofdstad van de Alpen.

Région Dents du Midi
Lees verder >

Prachtige sneeuwzekere Zwitserse dorpen binnen het grote skigebied Les Portes du Soleil: Champéry, Val d'Illiez, Champoussin, Les Crosets, Morgins.

Wandelen, langlaufen, biathlon, het kan allemaal in Filzmoos. Eindeloze mogelijkheden.

Les menuires
Lees verder >

Toegang tot het grootste skigebied ter wereld voor een grandioze vakantie.

Innsbruck
Lees verder >

Skiën en snowboarden rondom de hoofdstad van de Alpen. Met de kids of met jouw vrienden! Pret voor iedereen!

Val Gardena
Lees verder >

Brede pistes, fantastische vergezichten, heerlijke keuken en de prachtige Sella Ronda. Als je hier bent geweest komt je verliefd thuis.

Hoe is de Tsjechische sneeuw midden in de verzachting

check ook eens

10 Reacties

 1. Frank schreef:

  Wij skiën elke winter een paar keer in Tjechie, we gaan dan naar Polen waar we een huisje hebben.

  Het is dan 30 minuten rijden naar de kleine maar goedkope ski gebieden van Tjechie, meestal gaan we naar Ramsova een klein gebied met 5 liften.

  Je kunt met twee stoeltjesliften naar boven, je hebt dan een afdaling van in totaal 4 kilometer.

  Dit gebied (en ook de vele andere in deze omgeving) is uitermate geschikt voor gezinnen met kleine kinderen, het is relatief goedkoop de kinderen kunnen zich vermaken op de les pistes en de oudere kunnen de grotere afdalingen nemen.

  Een dagkaart kost ongeveer 15 euro.

  ik zal wel een keer een uitgebreid verslag met foto’s maken.

  • Finn schreef:

   Bedankt voor je reactie Frank!

   Ik ben heel erg benieuwd naar je verslag, zou je hem naar ons kunnen mailen: info@… of finn@…

   Alvast hartelijk dank. Uiteraard horen we het graag als er meer mensen zijn met ski-ervaring in Tsjechië, voor mijzelf is het nog een beetje een vreemde eend in de bijt!

 2. Hetty schreef:

  Ik ben al drie jaar naar Tsjechie geweest om te skieen. Wij gaan altijd naar Lipno, idd zoals je al schreef een knus skigebied. Ben heel erg benieuwd wat jullie ervan vinden!

 3. Roland Zwammerdam schreef:

  Ik heb 2 maal in Jesenik op de Praded mogen skien. Is 1500 meter. Wat heel erg grappig was toen dat alle liften door verschillende “bedrijfjes” gerund werden. Je had dus 4 a 5 passen op zak en dan werd het met stift het aantal punten afgestreept. Erg grappig. In de omgeving zijn ook nog van die oorspronkelijke tsjechische kuuroorden te vinden

 4. erwin schreef:

  Ik vertrek vrijdag richting Montafon… Voor mijn zoontje de eerste keer… Hoop dus dat het met kou en sneeuw mee gaat vallen… Ik blijf tot de 17e dus een paar goede dagen moeten we wel kunnen hebben!

  Ik heb nu wel Wifi dus ga dagelijks updates geven vanuit Montafon

 5. erwin schreef:

  gfs 18uur komt toch wel met een interessant scenario. Vanaf komend weekend zoals bekend fors kouder, dan gedurende de werkweek wat verzachting en dan vanaf 16 maart (het weekend) erop nieuwe hogedruk impulsen vanuit het Noorden.. Ook dan temperaturen overdag maar net boven nul en in de nacht tot -5.

 6. erwin schreef:

  Gfs 18uur berekent mogelijk wat sneeuw voor Noord-Oosten van Nederland maar vooral Duitsland gaat flink wat sneeuw krijgen.. Zeer mooie vooruitzichten voor Sauerland vanaf begin volgende week!

 7. sneeuwfanaat schreef:

  Ecmwf0h komt wederom met een hele mooie winterse run mensen!WInter in de ll vanaf dinsdag.Met een echte temperatuursturz op 1500meter van wel 20graden vergeleken met gisteren

 8. Snowqueen schreef:

  Dat ziet er niet verkeerd uit, de weersverwachting voor de Alpen. Toch maar de volledige winteruitrusting meenemen, heb me wel eens vaker vergist in het ‘voorjaarskien’, vooral op heldere dagen kan het in de morgen bitter koud zijn. Ook dat hotel in Praag is er een om te onthouden. Skigebieden lijken me heel goed voor mensen met kinderen, groot zat en je loopt er niet op leeg, financieel gezien dan…

 9. michel schreef:

  Ben zelf een keer naar Tsjechië geweest dat was naar Harrachov en dat ik me persoonlijk slecht bevallen, ik ga door deze slechte ervaring ook nooit weer skiëen in Tsjechie.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.