Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Die tauplitz
Lees verder >

Wandelen, mountainbiken of gewoon genieten. De mooiste momenten beleef je hier.

die tauplitz
Lees verder >

Bad Mitterndorf, Tauplitz en Tauplitzalm ook in de zomer droomplekjes in het Ausseeerland.

Kaprun - Zell am See
Lees verder >

In de ochtend heerlijk skiën op de gletsjer en in de middag heerlijk 16 holes lopen. Dit kan alleen maar in het mooiste dorp van de Alpen; Zell am See.

Hoe het weer steeds verrast en hoe ook wintersportweerman.nl blijft verrassen

check ook eens

49 Reacties

 1. Johan schreef:

  Nu ben ik echt benieuwd wie van de reageerders een ‘rechte rug’ heeft en ook tegen Hajo durft te zeggen dat zijn punt (ook kunnen genieten van mindere wintersportomstandigheden) nu wel gemaakt is. Echt wie durft…..??? (Ik weet het antwoord al wel)…

  Tevens zou ik willen stellen dat de
  BV (veel te) algemeen is. Met een beetje fantasie kun je deze altijd laten slagen. Op 12 jan omstreeks 12.37 u was er ook een reactie hierop (naam van deze persoon even kwijt) die ook vroeg om verduidelijking en met goede suggesties kwam. Echter kwam hier geen reactie op. Nu wel…? Je gaat nogal prat op je scores dus het zou je sieren wanneer je op die reactie reageert.

  Geniet van je verblijf in het mooie Rauris, dat meen ik serieus want ik heb niets tegen jou persoonlijk (integendeel zelfs). Gr. Johan

  • Gerda (Den Haag/Nootdorp) schreef:

   Ik word een beetje moe van je @ Johan ….. Net als Hajo proberen wij zowel in de zomer als in de winter met minder weer/ mindere omstandigheden er toch wat leuks van te maken !! Het is een groot goed als je dat kan ! We hebben dit ook weer aan onze kinderen meegegeven , zodat ze tegen een stootje kunnen en er ook wat van maken als het anders uitvalt als gewenst is. Ook wij hebben vakanties met minder of weinig sneeuw gekend door de jaren heen ( en gaan ook maar 1 keer per jaar ) … is dat jammer ? ja ….. moet ik dan de boel erbij neergooien? nee ! Je hebt vakantie , geniet er van , maak er wat van !

   • Grapjas schreef:

    *** Hier stond onzin ***

    • Asten (Harmelen) schreef:

     Na deze vervelende opmerking neem ik me bij deze voor niet meer op jou te reageren. Succes met je trieste leventje Johan Grapjas!

    • Johan schreef:

     @Johan (in de reactie), misschien kun je even zeggen dat je een andere Johan bent aub . Ik word zeker niet moe van Gerda….

     • Johan schreef:

      @Asten, die reactie was echt niet van mij. Ik respecteer jullie allemaal hier en zou dit nooit zeggen. Wswm team dit is door jullie te checken adhv IP.

      Ik hoop dat Gerda me geloofd…

      Modbreak, klopt! Even aangepast

     • Jannes schreef:

      Ah we hebben een trol in de reacties. Één echte Johan en blijkbaar een andere. Vond het al vreemd, maargoed…. Jij dus de Johan die de oorspronkelijke reactie plaatste? Als je ff een account aanmaakt kunnen we het makkelijker onderscheiden..

     • Johan schreef:

      @Jannes, super van je! Diep respect hiervoor en fijn dat je zo snel actie hebt ondernomen. Hajo je hebt een superteam!

  • Jochem schreef:

   Nee Johan, je weet dat ik je in voorgaande berichten vaak gebackt heb, omdat ik vind dat A) je altijd je (onderbouwde) mening mag geven, en B) die mening soms ook een reflectie is van hoe een kleine groep van de lezers hier de dingen ziet (dus belangrijk voor de site) maar nu ben je in mijn ogen een beetje door aan t jengelen.

 2. Asten (Harmelen) schreef:

  Johan, ik zal niet de discussie met je aan gaan over wie er meer mensenkennis heeft maar toch even de volgende opmerking:

  Ieder staat op zijn manier in het leven en dat is maar goed ook. Hajo wil een boodschap overbrengen en doet dan op zijn eigen(wijze)wijze.. 😉 Niets mis mee en pak er van op wat je er van wilt oppakken. Doe ik in mijn dagelijkse leven ook en werkt prima… bij aardige mensen maar zelfs bij de etterbakken waar je in het dagelijkse leven ook wel eens mee te maken hebt…

  Voor wat betreft de BV’s van Hajo geldt hetzelfde… er zijn hier mensen die de BV’s te ruim vinden , er niets van vinden of het wel prima vinden.. let it be… het weer zal er niet anders van worden…

 3. Paul A. Club1989 schreef:

  enkelen onder ons reageren veel te overspannen. Dit is toch prachtig man, zoals Hajo dit in een notendop samenvat. Wees nou eens relaxed, BV of een gedeeltelijk gescoorde BV, lekker belangrijk. Het is de lol die we moeten hebben met zijn allen. En genieten: leer van het verleden, denk aan morgen maar leef vooral vandaag….

 4. Joost Amsterdam schreef:

  Ik ben zeer benieuwd met welke verassingen hajo op de proppen gaat komen.
  Groet Joost Amsterdam

 5. Joost Amsterdam schreef:

  Ik vind het langzamerhand een beetje gênant worden dat mensen zo kritisch blijven reageren. Waar gaat het toch allemaal om? Wanneer gaan mensen toch eindelijk eens beseffen hoe goed wij het hebben?
  Ik begin mij steeds meer te schamen over die centimeters die er niet vallen en die er dan wel hadden moeten vallen. Ik vind het bijzonder dat ik volgende week kan gaan genieten van een wintersport in de Alpen. Ik vraag mij echt af dat mensen niet inzien dat zoiets een voorrecht is. Dat je gezond bent, dat je geld hebt om dit te doen. Het zijn gewoonweg verwende reacties.
  Joost Amsterdam

 6. Jannes schreef:

  Heb de filmpjes op de site van DeBerghut even gecheckt, bijzondere vibe! De filmpjes van jou Hajo, maar ook op de site zetten je aan het denken. Herkenbaar vooral 🙂

 7. Marco schreef:

  Ja, @Joost .. daar gaat het om in dit bericht. Dat we met zn alle top bezig zijn en dat wswm aan de toekomst bouwt.. voor jullie allemaal! En we een geweldige community hebben. Je ziet de twinkeling in Hajo zijn ogen:-)
  @johan dat je zegt dat Hajo zijn punt van ook genieten van mindere wintersportomstandigheden nu wel gemaakt is.. Waar stoor jij je aan dan? Het is toch prachtig dat iemand kan relativeren dat niet enkelt dat dikke pak sneeuw in het dal de wintersport maakt of kraakt. Ik heb nog weinig reacties gelezen van mensen die echt een klote wintersport hebben gehad. Je maakt er het beste van.. en blijft positief;-) dan kom je heel ver! Echt.

 8. snowfever schreef:

  Ja, mensen echt! Dit gaat nergens over. Waar de meesten zich hier druk om maken. Ik ga dit jaar niet op wintersport, maar volg de perikelen hier wel. Ik hoop op een dik pak sneeuw in de LL, maar als het niet zo is….dan komt het wel een andere keer. Ik ben deze week dierbaren verloren en dan is zo’n nutteloze discussie!!!! Echt!

 9. Hans schreef:

  @Hajo, namens velen, bedankt voor jouw mooie woorden. Succes met het verder ontwikkelen en uitbreiden van WSWM. Blijven het volgen. Mooi ook dat een ieder hier vrij eea mag en kan verwoorden dmv foto’s, filmpjes, wetenswaardigheden, nieuwtjes, kennis of niet vwb het weer etc. Etc. Dat is ook “Charlie” !!
  Benieuwd naar volgend jaar. 🙂

 10. nils schreef:

  Ik zou zeker balen als de sneeuw straks in de krokusvakantie zo slecht is dat de helft van pds gesloten zou zijn. MAAR, In 15 jaar tijd (meestal 2x per jaar) hebben we altijd heerlijk kunnen boarden of skien. ach, goed/slecht/veel/weinig/ijs/slush/hopen/strakke strepen/poeder/koud/warm/regen/storm/sneeuwstorm enzovoorts!!!! We hebben alles al gehad maar het was altijd genieten!
  En inderdaad, bij mindere omstandigheden (gebeurt zeker 1 a 2 keer per week) stoppen we eerder, gaan we wandelen, shoppen, 4×4 rijden, zwemmen en nu ook lekker met onze kleine al dit soort dingen doen.
  Dus het heeft echt twee kanten, maar als je werkelijke gefrustreerd raakt van dit soort zaken, moet je niet meer gaan of 1 dag van tevoren pas beslissen waar je naartoe gaat. Ja, dit hebben wij ook meerdere malen in de schoolvakanties gedaan aangezien we in het onderwijs werken.
  mijn motto; Genieten!!

  • Hans schreef:

   @Nils, is nog 5 weken hé, kan nog zoveel gebeuren. Hoe oud/jong is de kleine? Ach, bij slecht weer, zware sneeuwval ofzo, lekker uitslapen, wandelen, zwemmen, strudeltje….is zoveel om van te genieten. Hebben tenslotte vakantie! 🙂

   • nils schreef:

    Dat is inderdaad mijn motto!!
    Ook al is de helft open (het wordt heus beter) dan vermaken wij ons prima!
    De kleine wordt dan net 3 maar heeft al heel wat sneeuw gezien. Hij vindt het allemaal prachtig, dus wij en opa en oma ook!! 😉

    • Hans schreef:

     Dáár gaat het om, Samen vakantie vieren. Toen ze bij mij nog klein waren, 3 dagen les, verder met pappie en mammie mee. Na 4 of 5 jaar alleen les van pappie en mammie en zo de hele week SAMEN LOL. 🙂

 11. Sjoerd schreef:

  Thanks voor weer mooie berichten Hajo en anderen. En eindelijk (!) is het ook vandaag in Berner Oberland helemaal goed gekomen met in Eriz op 1050m zelfs 40cm NeuSchnee:) Zou je (of een van de andere weermannen die vanavond de avondupdate doet) misschien ook iets willen meenemen over het nieuws van NASA vandaag over het warmste jaar ooit gemeten? Ik ben erg nieuwsgierig en geïnteresseerd hoe jij hier tegenaan kijkt en hoe je dat plaatst in ‘de kleine ijstijd’. Bedankt!

 12. Jan van soest schreef:

  Mooi filmpje Hajo….je maakt het wel spannend! Één ding is zeker…..sneeuw…..zal een sleutelrol blijven spelen! Veel of weinig……maakt niet uit……..

  Groeten uit een groen Westervoort!

 13. Daniel schreef:

  http://www.nu.nl/algemeen/3974709/nederlanders-houden-huis-in-oostenrijks-dorp.html

  Hehe, gefrustreerde bezoekers van wswm.nl zeker omdat er geen halve meter viel? 😉

 14. BartS schreef:

  Alles valt en staat met het vermogen om te relativeren. Er zullen altijd mensen zijn die nooit tevreden zijn, pluk de dag is hen vreemd. Wel of geen sneeuw, haal het maximale uit je vakantie.
  Deze site biedt verschillende hobbyweerfreaks (waaronder ikzelf) mogelijkheden om meer inzicht te verkrijgen hoe een voorspelling tot stand komt.
  Delen en vermenigvuldigen.

  Ik heb in het verleden eens een keer van een groene berghelling af gelopen ivm het sluiten van liften door harde föhn, hierdoor tussen Jochberg en pass thurn door de drek naar beneden moeten lopen en met taxi naar Kirchberg terug. Dat zijn verhalen die je nooit vergeet en altijd bij je blijven. Elke situatie is anders en heeft ook zo zijn charme.

  • Stefan Kaptein schreef:

   Hahaha, BartS, prutmarathon op skischoenen. Dat is voor miuj ook lang geleden dat ik van sneeuwhoop naar sneeuwhoop moest lopen om onder bij de lift te komen (Fleiding lift Westendorf). Ze hebben toen halverwege die lift een tussen stationnetje gemaakt zodat je daar in kan stappen als er geen sneeuw meer ligt verder op de piste. In mijn hele Brixental carriere (toch al zo’n ruim 38 jaar) ben ik daar één keer ingestapt. Verder heb ik het stationnetje niet in gebruik gezien. En tegenwoordig met de sneeuwkanonnen zal dat stationnetje ook niet meer gebruikt worden. Ben benieuwd hoe de webcams er morgen uit zien van de diverse gebieden. Wat zal de verrassing zijn aan de noordkant? En Hajo, je hebt ons allemaal wel nieuwsgierig gemaakt, je weet ons wel te binden zeg maar 🙂

 15. hen3 schreef:

  Nog steeds leuk hier, al jaren dus, keep up the good work en de positieve levenshouding ook!

 16. Sytze schreef:

  @hajo: mooie woorden, mooi verhaal. Het weer is zoals het is, geniet er van. De inspirerende verwachtingen die je vaak neerlegt zijn al iets op zich, dat het dan anders wordt is alleen maar boeiend. Succes en blijf doen wat je doet!
  @johan: we leven in een wereld waar vrijheid van meningsuiting op prijs gesteld wordt……respect hoort daar wat mij betreft altijd bij. Sommigen noemen het ook wel: liefdevol confronteren Als jij dat leert doen, krijg ik ook waardering voor wat jij zegt.
  @all: geniet van de sneeuw wherever it is en van elke mooie kristalvlok sneeuw. En ook de snijdende oostenwinden en geselende sneeuwstormen over ca. 10 dagen…..

 17. Paul A. Club1989 schreef:

  @Sjoerd; jouw vraag omtrent het warmste jaar 2014: NASA rept in hun artikel mede over ‘toevallige fluctuaties’. Als je dat nu als meest realistische zin neemt van het hele artikel, heb je je antwoord.
  NASA moet zich- met al hun briljante collega’s- zich vooral richten op alles wat zich buiten de dampkring afspeelt, en zich niet mee laat slepen door de klimaat nono’s. Ondanks dat de NASA de satellieten beheert die de informatie verschaft voor het klimaat op onze blauwe planeet

 18. Jan2 schreef:

  Super Hajo. Ga zo door.

 19. Dan schreef:

  gfs ooz heeft er zin in waar de beer in rusland zich staande houd plus nog een blokade op de oceaan blijft het winteren.

  • Ab schreef:

   En @Dan EC 00u gaat mee met GFS 00u en verlengt het licht winterse weer met eind volgende week zelfs kouder weer opnieuw vergeleken met de vorige runs toen het juist gauw voorbij leek vanwege inzettende depressie activiteit vanuit het westen
   Kennelijk hebben de weermodellen moeite met opbouw van een “”hogedrukblokkade”” 😉

 20. Jochem schreef:

  Gisterenavond gaan slapen met op het netvlies slechts een laagje neuschnee van 0,1cm maar vanochtend zo wakker geworden in Ellmau

  Het is dan misschien niet de 20-50 cm waar we op gehoopt hadden, maar hier worden we toch vrolijk van.
  Ik hoop dat t aan de andere kant van de heuvel in Brixen im Thale er ook zo uitziet, en dat Eric spontaan van z’n griep is verlost!

  SkiWelt FTW! 😀

  • Nee nog steeds griep. Net contact gehad met skileraar die op hoch brixen zit. Is max boven de 1300 meter tussen de 20 en 30 cm gevallen. Geldt ook voor westendorf dus @bjorn komt goed

   De laag is zeker nog niet gehecht en we vrezen weer dat mensen die buiten de pistes gaan skieen…..vul maar in.

   Het dal is mooi wit voor het plaatje daar is 5 cm gevallen

 21. jeroen schreef:

  Toch wel mooi wakker worden, Zuid Duitsland ruhpolding, klein bergje daar maar plaatje is wel fraai zo.
  https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/3683085604.jpg

 22. Daniel schreef:

  Erg jaloers op de mensen die nu in Tirol zitten. Langs de hoofdkam fantastische zonnige omstandigheden met toch zeker 30-40 poeder. Jummie!!
  Noordkant helaas fors minder 🙁

 23. Joke, Riederalp schreef:

  Via de de tam tam hoor ik uit Riederalp dat er een mooi pak is gevallen en er nu een lekker zonnetje schijnt! http://www.aletscharena.ch/sites/de/riederalp/events/events_riederalp.html?event:view=details&id=0e54b698-9e78-4f57-8a9b-5c51ee9dad38 Voor onze kunstenaars onder ons is dit misschien een leuk bericht……

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.