Kleinwalsertal
Lees verder >

Met een skipas kunt u 48 gondels en liften naar de 2 landen op de berg brengen.

Val gardena
Lees verder >

Hou je van klimmen? Dan is Val Gardena jouw paradijs!

Beleef unieke momenten in het meest zuidelijke Alpendal van Voralberg.

Die tauplitz
Lees verder >

Bezoek Tauplitz eens in de zomer. Laat je verrassen door de prachtige natuur en ga voor een actieve vakantie!

Hoe de wisseldag wordt, ondersteuning voor dumps in 2e week en verslagje Livigno

check ook eens

39 Reacties

 1. CJA Hulskamp schreef:

  Zo te zien heeft iedereen zich goed vermaakt. De eerst vakantieweek horen we eigenlijk goede verhalen. Voor de tweede vakantieweek ziet het er eigenlijk ook zeer gunstig uit. Ik ga langzaam me spullen bij elkaar zoeken en dan vertrekken we morgen ochtend richting de sneeuw. Voor de gene die terug komen en de gene die vertrekken een veilige reis.

 2. Hajo schreef:

  Lijkt wel of heel Nederland in de Alpen zit zo rustig is het op de site! Dwz de reageerders zijn rustig. De algemene bezoekersaantallen blijven hoog. Leo: puik bericht!

 3. Marcel schreef:

  Haha, Hajo, de klagers zijn allemaal aan het genieten van de sneeuw verwacht ik….

  Nog precies een week en dan is het mijn beurt 🙂 2 trips, 1 naar MdC, week van 1 maart en dan de 13e naar S-H, t/m 17e. Even reisleider spelen 🙂

 4. destiny schreef:

  Wetter.com geeft vanaf 1 maart sneeuw en kou in het pillerseetal.. het is nog heel ver weg maar vind het toch leuk om te zien! 😉

 5. Hajo schreef:


  De GFS00u blijft uitgaan van flinke dumps in de eerste week van maart aan de noordkant. Zie bijvoorbeeld deze hierboven!

 6. Marco schreef:

  Mooi bericht Leo. Heb de indruk dat het niet echt druk is in Livigno. ben benieuwd naar je complete review

 7. David schreef:

  De 1e week maart zit ik in Fiss, had gehoopt op mooi weer en niet op dumps haha die heb ik in Wolkenstein al zat gezien.

 8. vanDam schreef:

  Ik ga pas de 2de week van maart gelukkig dit jaar voor een hoog gebied gekozen (sölden) dus met de sneeuwzekerheid zit het dan wel goed, zou leuk zijn voor ons als er de eerste week van maart nog wat bijvalt 🙂

 9. Leo schreef:

  Die was ik nog vergeten: iedereen een goede terugreis OF een hele fijne vakantie gewenst!!!

  • Gerda (Den Haag/Nootdorp) schreef:

   Prachtig bericht @Leo en ook mooie foto’s, heerlijk die langlaufloipes … krijg er zin in…. ligt er zo mooi bij ! 🙂

  • Jan zwarthoed schreef:

   Wij hebben nog een dagje tegoed hier in livigno prachtig skieen hier .hopelijk morgen nog een zonnige dag .
   Vandaag toch nog een zonnige dag had ik niet verwacht .vanmorgen dat ik uit her raam keek sneeuwde het nog.
   Leo Een fijne terugreis

 10. Mooi bericht weer @ Leo en jullie hebben een bijzonder aangename vakantie zo lijkt me !
  Ik ben klaar voor sneeuw én zon komende week aan de Alpen noordkant hoor; dadelijk naar de schoonheidsspecialiste, nog een paar inkopen doen en vanavond reizen we af richting Tirol / Vorarlberg. 🙂

 11. Gerda (Den Haag/Nootdorp) schreef:

  @Kirsten ,ik wens je een hele fijne vakantie, goede reis en ik kijk uit naar je foto’s !! 🙂

 12. Paul A. Club1989 schreef:

  @ Hajo, is mijn bericht van hedenmiddag wellicht weer in de spam terecht gekomen?
  Momenteel op 1000 mtr in Ehrwald zware sneeuwval.

 13. Joost Amsterdam schreef:

  Ziet er goed uit. Lekker genieten. Zondag naar hetzelfde gebied als Kirsten. Maandag lekker op de ski’s. Groet Joost

 14. Spyfromthesky schreef:

  De dauwtemperaturen gaan overal sterk terug t/m 28 februari. En hoewel het her en der 10 graden of meer zou worden, lijkt juist volgens de runs van GFS dat Nederland richting maart rond normaal blijft zitten.
  Dat heeft te maken met een depressietreintje die vooral door Schotland/ Engeland opgevangen worden. Tjonge, wat krijgen die landen een depressietreintjes te verduren. Regen, regen, wind en wind.

  Ja, het is de kou, de bovenlucht vanuit Amerika. Groenland gaat richting maart relatief opwarmen of eigenlijk een stuk minder koud worden.

  De kievitsei is van de week al gevonden. De grutto’s polderen al weer goed in het net drassige land.

  Deze week veel bezoek gehad van koolmezen. Nee, niet voor de kou of aankomende kou, nee ze zoeken hun huisje uit om te nestelen. Dat is een leuk gezicht.

  Vanmiddag hier in Dordrecht lekker veel zon, lekker warm, alleen veel wind. Ik moet zeggen, dat ik sinds 1-1-2014 eigenaar ben geworden van 4 winddelen, die windmolen als veel meer heeft opgebracht dan het gemiddelde. En het gemiddelde is een periode van 12 jaar.

  Het geeft ook aan dat januari en februari redelijk windrijk zijn geweest. Tegen 15 februari stormde het regelmatig en in de nacht van de storm en ook de volle maan bracht een demping door de volle maan op de storm. We hebben inmiddels een mooi weekje hier in Dordrecht gehad. Vaak rustig weer. Gisteren viel het met de regen, die veel en langdurig eerst was voorspeld ook reuze mee.

  Nee, er komt ook geen maartse verrassing in Nederland. Niets vanuit de natuur wijst daarop. Hooguit halen we temperaturen die mogelijk tegen gemiddeld aanliggen en dát is met deze winter dan als maatstaf dan ‘koud’ te noemen.

  Veel schaatsliefhebbers van de LL zijn mogelijk teleurgesteld afgehaakt hier op deze site wegens deze super zachte winter. Maar, het leven is ook anders mooi hoor. Mijn motto in het leven is van belangstelling, sporten enz. Ga op meer paarden wedden!

  Ja, mijn afgelopen week werd deels ingevuld om het ouderlijk huis zorgvuldig wat leger te maken. Een hoop afwikkelingen, die gelukkig vooral mijn broer doet omdat hij de oudste is.

  Dan prijs ik ons, samen met mijn broer, ons gelukkig dat we de huur hebben aangehouden t/m eind maart en ik beschik over een garage. Dan kan opslag nog geregeld worden en ook de tijd nemen om wat spulletjes te verkopen of her te gebruiken.

  Zo maak ik als hobby op mijn werk, ik werk op een ROC, mijn eigen meubeltjes. Vooral kastjes maak ik. Ik werk dan alleen met massief eiken.

  Nee, ik loop niet zo gauw weg van deze gevarieerde site. Ook in de zomer vind ik deze wintersportsite wel zijn nut hebben.

  En ja, ik word weer ingeloot voor 2014/2015 dus dan zal ik zeker in de aanloop van onze echte aankomende winter nog meer monitoren en focussen.

  Spyfromthesky

 15. marc schreef:

  Hier bij aankomst in inzell vanmiddag temps van 11 Gr. Ik zie het hier nog niet sneeuwen op 700 meter. Gelukkig morgen Door rijden naar Maria Alm.

 16. Spyfromthesky schreef:

  @ Marc,

  Dat is warm. Hoe hoog wordt dan de sneeuwgrens in Inzell? Dat moet toch hoger zijn dan 1200 meter?

  Hoe was het ook al weer bij een stijging qua temperatuur? Volgens mij had Hajo dat wel eens uitgelegd.

  Mijn ouders zijn vroeger ook wel een paar keer met busreizen naar Inzell en verder geweest. Ze hielden wel van de bergen al waren het zeker geen sporters.

  Veel plezier daar.

  Spyfromthesky

 17. Frans schreef:

  Midwest US wordt weer biberrrrrr komende week. Na alle records kan dit er nog wel bij.

 18. Illie schreef:

  image.jpg

  Ik weet niet of ik de link zo goed heb, maar zo voorspellen ze het weer in de buurt van Arabba!

  Heerlijk verhaal Leo, skiën tot de liften dicht zijn, heel herkenbaar!

 19. Hanjo Vd Berg schreef:

  In Schruns montafon regent het al vanaf een uur of 13.00. Sneeuwgrens ligt op 1000-1200 meter. Pistes zijn goed. Wel wat snel bulten op de piste. Vooral de drukke pistes op Silvretta zijn snel slecht en te druk. (40, 43, 45). Als je deze vermijdt kan je heerlijk skiën. Helaas zijn ook veel skiroutes gesloten. Maar we hebben genoten van een heerlijke week. Jammer echter Vd regen in het dal.

 20. Simone schreef:

  Vandaag weer een topdag beleefd in het Skiwelt. De pistes lagen er weer geweldig bij, de condities zijn echt beter dan met de kerstvakantie vind ik. Vanmiddag om 15.30 uur nog prima sneeuw gehad op sommige pistes. De “bubble” in Brixen wel wat bultig en zacht einde van de middag maar nog goed te doen hoor. Het regent inmiddels zachtjes op de camping, ben benieuwd of het boven sneeuwt. Iedereen die vertrekt dit weekend; fijne vakantie!!

 21. Eric schreef:

  Vandaag in Skiwelt een rondje gemaakt van Hopfgarten tot Going en zelf in Going waar het topje maar op 1267 meter ligt waren de pistes nog prima te doen. Ik heb het dan wel over de Noord Hellingen……Maar ook al was je aan de zonnige kant dan was het nog best te doen.

  Op dit moment tegent het in het dal (vanaf 5 uur) en we hopen dat het over gaat in sneeuw. We wachten wel af hoe het er morgen vroeg uitziet…hopelijk weer even een witte wereld.

  bijgaand nog een korte bijdrage.

  http://youtu.be/FHLyfPfXwrY

 22. Simone schreef:

  Ja zeker Eric, door jouw updates hebben wij besloten te gaan. En absoluut geen spijt van, dus bij deze bedankt 😉

 23. Dennis schreef:

  Net terug van winterberg.Geloof het of niet maar deze week lag er boven nog behoorlijk wat sneeuw en de pistes waren ook nog redelijk.Zeker met die abnormaal warme omstandigheden.wij vonden het er erg leuk.Komende week zal het skien wel lastig worden.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.